jeszua Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Co to ku..a jest w tym pojebanym kraju.Skoro mając 18 lat nabywasz wszelkich praw jako pełnoprawny obywatel (...) papacz pan, jakie normalnie widzimisię: od 18 wódkę można kupować. a dlaczego nie od 21, jak w usa? dyskryminacja jakaś, no widziałeś? się gówniarzom praw zachciewa, a utemperować, odebrać! albo lepiej do 30, może do tego czasu jeden z drugim zmądrzeje...chociaż jak widzę niektórych, to i do 65 mogłoby nie wystarczyć :icon_question:jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek88888 Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 jasssne... proponuję zlikwidować zakaz jazdy na czerwonym, bo motocykliści jeżdżą, nakaz płacenia oc i rejestracji, bo motocykliści jeżdżą bez, dorabiają tekturowe, albo zaginają i uciekają. po co w ogóle przepisy... słabo mi się robi, jak czytam takie pier**nie :/to, że generalnie mamy naród awanturników, który bez zastanowienia nad sensem przepisu - z miejsca zakłada, że go będzie łamać, nie znaczy wcale, że każdy jest takim samym debilem. statystyka mówi, że legendarny olej w głowie u 20-latków nie istnieje; prawo ma ich bronić przed nimi samymi. ich i ich otoczenie. podobnie jak to jest w przypadku zakazu prowadzenia po pijaku i strzelania z broni palnej na ulicachmoże czas to zrozumieć przed napisaniem kolejnego ku*wa :Pjsz Ja powiem tak, kto się sam nie przestraszy ten się niczego nie nauczy, nie wierzę że gość który odebrał prawko na B czy A będzie jeździł powoli jak na kursie 50km/h :smile: wiem po sobie jak odebrałem na B to heh na każdych światłach się paliło gumę, potem jechałem i widziałem jak typo przede mna poszedł na czołówkę no i od tamtej pory się przestraszyłem troszkę :flesje: Teraz nie jeżdżę wolno , ale jeżdzę rozsądnie tam gdzie można trochę szybciej to jadę szybciej, a co do prawka na moto od 24 lat to wg mnie się nie sprawdzi :lapad: Wg mnie niech zrobią od 15 lat prawko, tylko niech trochę zrobią porządek z pojemnościami i mocą dla początkujących.Znajomy z byłej szkoły zrobił prawko na moto w wieku 18 lat, a tato mu kupił R1 pojeździł ze dwa miechy chyba i go nie ma...Różne są przypadki,ale dosyć często rozum nie idziew parze z wiekiem :smile: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żunio Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 (edytowane) Moder zluzuj poślady,nie każdy musi mieć takie zdanie jak Ty.Jak się tak powołujesz na USA to tam nawet na autostradach jeżdżą bez kasków. Edytowane 14 Października 2008 przez żunio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Wg mnie niech zrobią od 15 lat prawko, tylko niech trochę zrobią porządek z pojemnościami i mocą dla początkujących. przypadki,ale dosyć często rozum nie idziew parze z wiekiem :flesje: pzdr Nie wiem czy to taki dobry pomysł...Można tak samo rozwalić się na 50tce jak na 1000. Nie tylko w kwestii szybkości wypadki się zdarzają. Jest też wiele innych czynników. Jazda na skuterach dla pełnoletnich w ogóle wymaga jakiegokolwiek papierka? Karty rowerowej? bądź co bądź kiedyś każdy coś takiego dostawał w szkole , często bez podstawowej znajomości przepisów. Jak więc można dopuścić do jazdy w ruchu taką osobę?A wiek... to chyba kwestia wyobraźni bardziej. Przede wszystkim więcej praktyki jazdy po mieście i w trasie dla kursantów. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żunio Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Zgadzam się.Największy błąd jest w szkoleniu.Obecny egzamin teoretyczny to jakaś porażka .Twierdze że dzisiaj doświadczeni kierowcy z kilkunastoletnim stażem w 99% nie zaliczą teori "z marszu"bez zapoznania się z testami.Druga sprawa czego uczą w szkołach jazdy? Uczą jak zdać egzamin a nie jak zachować się na drodze,tym bardziej w warunkach ekstremalnych.I czy on będzie miał 18 lat ,czy 40 to i tak zdobywa prawko na takim samym beznadziejnym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek thunder-c Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Moder zluzuj poślady,nie każdy musi mieć takie zdanie jak Ty.Jak się tak powołujesz na USA to tam nawet na autostradach jeżdżą bez kasków.haha dobre dobre no jsz 1:0 przegrywasz :flesje: tylko nie odpowiadaj elokwętnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 tylko nie odpowiadaj elokwętnie gdyby mi zależało na punktach od ciebie odpisałbym w sposób równie chamski, jak mój przedmówca :flesje: w temacie: koleś wyrwał kawałek przepisów z kontekstu i rzuca mięchem. to ma być dyskusja..? proponuję sprawdzić w jakim wieku można np. kandydować na stanowisko prezydenta - nominalna dorosłość jak widać nie ma nic do rzeczy, istnieją regulacje szczegółowe. a szczeniackie odzywki tego nie zmieniąjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 (edytowane) ale mam nadzieje że nie będę musiał :D i i nie zrobią za szybko o 24 lat :))) Gdzie MEDRCU wyczytales, ze PJ na motocykl bedzie mozna robic od 24 r. zycia ? Egzaminy kończą sie z dniem 31 października. Zaczynają dopiero 1 kwietnia. SZOK :smile: Dlaczego szok ? osobiscie nie widze w tym nic dziwnego, bezpieczenstwo kursantow jest zawsze na pierwszym miejscu. mam nadzieje, ze o przyczepnosci opon w niskich temp. nie bedziemy musieli dyskutowac. :P ku*wa , kolejny papierowo-teoretyczny zakaz ustawowy ;/ .To jak z zielskiem, każdy pali a niewolno ;]. Kiedy przedstawiciele władzy ustawodawczej wkońcu zaczną sie liczyc z charakterem tego narodu który próby wytyczenia jakichkolwiek ścieżek ma głęboko w dupie juz od czasów Mieszka I . Wiesz jaka jest roznica miedzy tymi u streu a "charakterem narodu" ? Ci u gory maja w swoich lepetynach nieco wiecej rozumu a " charakter narodowy " pod helmem na wlasy - co prawda nie wszyscy i to cale szczescie :flesje: Widzisz i tu lezy roznica miedzy innymi narodowosciami, ze ci respektuja prawo bo miedzy innymi chodza na glosowania do wyborow i nie siedza w domach z twierdzeniem: - poco bede tam szedl skoro i tak wszystko bedzie tak samo Od tego wlasnie to bledne kolo sie zaczyna. Najpierw trzeba zaczac od siebie, potem od innych a Polacy niestety jeszcze do tego nie doszli. Moder zluzuj poślady,nie każdy musi mieć takie zdanie jak Ty. Jak się tak powołujesz na USA to tam nawet na autostradach jeżdżą bez kasków. He, he, byles w Stanach ? O czym swiadczy fakt, ze moga jezdzic bez helmow ? chyba tylko o swojej glupocie ! Moze najpierw zauwaz kiedy oni bez tych helmow jezdza. To, ze wolno jezdzic bez nie znaczy, ze wszyscy jezdza bez. Wprowadz pozwolenie na bron dla kazdego, pootwieraj dzialy z bronia w prawie kazdym supermarkecie ( najlepiej obok dzialo z alkoholem ) i zobaczysz jak szybko populacja w PL sie zminimalizuje :lapad: Jeszua spokojnie :D , daj mlodym gniewwnym sie .... wyszczekac :smile: :crossy: Edytowane 15 Października 2008 przez ks-rider Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żunio Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 (edytowane) Co ty porównujesz?Nie każdy kierowca chce być prezydentem.Dzisiaj prawo jazdy jest tak samo potrzebne jak nr Pesel Edytowane 15 Października 2008 przez żunio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Co ty porównujesz?Nie każdy kierowca chce być prezydentem.Dzisiaj prawo jazdy jest tak samo potrzebne jak nr Pesel ehe. i każdy w odpowiednim wieku może je mieć - w odpowiedniej kategorii. z resztą gadał dziad do obrazu: ubrdałeś sobie, że nie będzie prawka do 24 lat - a będzie. tylko z pewnymi ograniczeniami, w określonych kategoriach. podobnie jak np. na autobusy - skoro porównanie z ograniczeniami wiekowymi biernego prawa wyborczego uważasz za dziwnie nieadekwatne do twojego krzywego pojmowania zmian w przepisach a propos stanów i kasków: we wszystkich aby..? :icon_mrgreen: no, a teraz możesz splunąć kolejny raz jakąś gówniarską odzywką, z braku innych argumentów i wiedzy z zakresu dyskusjijsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żunio Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 (edytowane) Jak na razie to obowiazują moje krzywo pojmowanie zasady ubiegania się o PJ.PSa propos stanów i alkoholu: we wszystkich aby..? Edytowane 15 Października 2008 przez żunio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtxnn Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 (edytowane) co za burdel, a koleś tylko zapytał czy zdąży prawko zrobić :icon_mrgreen: Edytowane 15 Października 2008 przez xtxnn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek88888 Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Nie wiem czy to taki dobry pomysł...Można tak samo rozwalić się na 50tce jak na 1000. Nie tylko w kwestii szybkości wypadki się zdarzają. Jest też wiele innych czynników. Jazda na skuterach dla pełnoletnich w ogóle wymaga jakiegokolwiek papierka? Karty rowerowej? bądź co bądź kiedyś każdy coś takiego dostawał w szkole , często bez podstawowej znajomości przepisów. Jak więc można dopuścić do jazdy w ruchu taką osobę?A wiek... to chyba kwestia wyobraźni bardziej. Przede wszystkim więcej praktyki jazdy po mieście i w trasie dla kursantów. NO z tym jest największy problem , ma 18 lat kupi skuterka, który jest tak podrasowany że ma 35 KM (widziałem takie może z mocą przesadziłem ale coś koło tego)!!! A na rondzie nie wie kto ma pierwszeństwo :icon_mrgreen: Myślę że to powinno jakoś zostać uporządkowane, zgadza się że nie tylko prędkość jest przyczyna wypadków, ale większość wypadków jest spowodowana niedostosowaniem prędkości do warunków atmosferycznych oraz niedostosowanie prędkości do swoich UMIEJĘTNOŚCI! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 a propos stanów i alkoholu: we wszystkich aby..? cóż... ja swoje stanowisko mogę obronić, a ty? cyt.: "Obowiązek jazdy w kasku dotyczył przed rokiem 2003 wszystkich kierowców i pasażerów jednośladów. Zniesiono go jednak (...) Teraz kaski są obowiązkowe tylko w 20 stanach. (PAP)" erg póki co popisujesz się jedynie słownictwem spod trzepaka i ignorancjąjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathraw Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 W polsce nie mając 21 lat nie możesz się ożenić bez zgody rodziców.Co dziwne dla kobiet ten wiek wynosi 18 lat.Że niby w tym wieku dojrzałe są?Ha bo zaraz padnę^^.Jeszua nie wiem czy zauważyłeś czy nie, ale te przepisy nie są po to żeby chronić ludzi przed mocą, ale żeby wyłudzić od nich kasę.Każda kategoria to nowy kurs i nowy egzamin, a każde wyrabianie na nowo prawa jazdy to też pieniądze.Jak ktoś chce szybko jeździć to na r6 która prawie 120km ma pojedzie te 270, a jak ktoś chce mieć elastyczny silnik na długie trasy i wygodny motocykl, a do tego jest dość wysoki to do tej pojemności nie ma czego szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi