edzio Opublikowano 26 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 http://www.youtube.com/watch?v=zTu_ZxjJ1Mo&feature=em-upload_owner#action=share Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 27 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 (edytowane) edzio dzięki za inf :) Edytowane 27 Listopada 2013 przez kiki Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MONSTER LESZNO Opublikowano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Edzio. Mam do ciebie pytanie: czy już kiedyś łączyłeś ze sobą rurki w kolektorze np 1 z 4 lub 2 z 3 rurką w poziomie. Takie rozwiązanie miałem w kawasaki zx9r niby ma to na celu polepszenie motocykla w średnich obrotach. Zastanawiam się czy takie coś nie zastosować w swojej R1. Co Ty na taki pomysł? Pozdrawiam! Cytuj MONSTER ENERGY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 27 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 (edytowane) Nie robiłem takich zleceń.W R1 Już we wczesnych modelach kolektor jest tytanowy a to bardzo utrudnia jakiekolwiek modyfikacje .By zrobić to dobrze trzeba je spawać w komorach wypełnionych argonem.Niewiele firm ma takie możliwości a i koszt takiej usługi mały nie będzie. Edytowane 27 Grudnia 2013 przez edzio Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MONSTER LESZNO Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Dzięki że odpisałeś :-) Jeśli chodzi o samo spawanie to dla mnie nie jest problem, gdyż prowadzę własny warsztat ślusarki i mam spawarki inwentorowe, magi, tigi do kwasiaka i aluminium. Można taki kolektor włożyć do małej piaskarki trochę ją uszczelnić i pospawać. Chodziło mi raczej o to czy dysponujesz wiedzą, czy taki zabieg coś by poprawił czy może zaszkodził. Pozdrawiam! Cytuj MONSTER ENERGY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 W R1 masz zawór Exup, znacznie skuteczniejszy niż metoda o której piszesz i zbędna w takim przypadku.pozd. Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 29 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Wiesz wszelkiego rodzaju takie modyfikacje trzeba by było wieńczyć hamownią by wiadomo było jaki to dało efekt.Ani ja ani moi klienci nie bawią się w dodatkowy wydatek na hamownie. Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MONSTER LESZNO Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Tak jak Edzio piszesz, trzeba by sprawdzać to na hamowni. No ale zapytać nie zaszkodziło ;-) Na początek zacznę od zrobienia tłumika przelotowego od podstaw. Znajomy załatwił mi nowy filtr olejowy dużych rozmiarów, coś ma wys 25cm, średnica w środku rurki z otworkami coś ma około 45mm. Najlepsze jest to w tym filtrze ze zamiast pomarszczonego papieru ma pomarszczoną w drobniutką siateczkę więc mam nadzieje że to dostatecznie zredukuje hałas i będzie ładnie gadać. średnica filtra po zew. ma 111mm. Zastanawiał się czy na początku tłumika który wykonam z kwasiaka nie zastosować 5 cm komory rezonansowej aby go troszkę stłumić ?? Co Ty na ten mój pomysł powiesz?? :-) Liczę na szczerą odp. bez ogródek ;-) hehe w końcu to prototyp ;-) heheW R1 masz zawór Exup, znacznie skuteczniejszy niż metoda o której piszesz i zbędna w takim przypadku.pozd.może i Exup jest ale kręci mnie jeszcze podkręcenie możliwości r1 ;-) Cytuj MONSTER ENERGY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 5cm to troche mało.Ja bym zastosował 10-12cm.Można też wykonać pełny przelot bez komory ale na wlocie do rury perforowanej przewężenie,dławik,stożek perforowany itp.Jak będziesz potrzebował jakichś informacji dzwoń,jak będziesz potrzebował jakichś materiałów do tej roboty to też zapraszam. Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MONSTER LESZNO Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Dzięki za wszelkie info. Edzio. Myślę że się z tobą skontaktuję jak zacznę grzebać z tym tłumikiem :wink: Cytuj MONSTER ENERGY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herdi Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Proszę Was bardzo :) Cytuj -------------------Pozdro HerdiŚrubkomistrz w serwisie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 (edytowane) Podłącze się pod temat :)Mam wydech leo vince z napisem titanium (tytan to pewnie nie jest ;) ) - jest troche porysowany, a po prostowaniu małych wgniotek nie jest już taki ładny. Jak zrobić, aby znowu nadać mu ponownie ładny satynowy wygląd ? Matowić ? pozdrkiki Edytowane 14 Stycznia 2014 przez kiki Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herdi Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Next Cytuj -------------------Pozdro HerdiŚrubkomistrz w serwisie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Tego poszycia zapewne nieda się już idealnie wyprowadzić.Możliwe że tylko jego wymiana na nowe poprawiła by jego wygląd ale oczywiście tytanowe nie są dostępne. Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi