kumpel kalamitki Opublikowano 15 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 (edytowane) Skoro już off top, to trafił właśnie w moje ręce FZ6 z wydechami Edka i muszę przyznać, że pięknie to brzmi!!! :biggrin:Nie nachalnie, za to głębokim i soczystym basem...Kolega też mam FZ6 z modowanymi wydechami Edwarda. Zupełnie inny gang niż fabrycznie które udawały odkurzacz. Teraz zadziorniej i głośniej. Też sie zamyślam, czy swojego nie wysłać do przeróbki na wiosnę. Edytowane 15 Lutego 2018 przez kumpel kalamitki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klajt Opublikowano 18 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 A że tak zapytam, jak to wygląda cenowo/procentowo w porównaniu do znanych marek. Przyznam, że powyższy filmik zrobił na mnie wrażenie :notworthy: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 15 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Witam - tak z nudów czytam różne tematy na forum i przypadkowo trafiłem na ten ,i tak czytając od pierwszego posta ,,edzia'' dotarłem do ostatniej strony.Wcześniej jak kupowałem motocykl czytałem o różnych wydechach i firma EdHaust w opiniach na internecie nie odbiega od innych producentów akcesoryjnych wydechów.Kurde a kilkanaście minut temu czytałem jak Edek kupił spawarkę i będzie robił wydechy, a teraz widzę firmę EdHaust która ma już można by powiedzieć renomę - chciałbym Pogratulować.W czasach gdzie nic już w tym kraju nie produkujemy swojego- Edek robi tłumiki - jakoś to dla mnie budujące jest. :biggrin:Pozdrawiam i ŻYCZĘ wielu klientów .Nie często tu zaglądam z braku czasu. Dziękuję bardzo ale bez was ,poczty pantoflowej i for internetowych mogło by mi się nie udać. Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żużu77 Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Edzio, chwalą Cię szeroko na wszystkich forach Żużu77, R12RT '05, Cieszyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 15 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 A że tak zapytam, jak to wygląda cenowo/procentowo w porównaniu do znanych marek. Przyznam, że powyższy filmik zrobił na mnie wrażenie :notworthy: . Zawsze to przeważnie kilkaset zł .Cena zależy od czasochłonności zabiegu modyfikacji. Kolega też mam FZ6 z modowanymi wydechami Edwarda. Zupełnie inny gang niż fabrycznie które udawały odkurzacz. Teraz zadziorniej i głośniej. Też sie zamyślam, czy swojego nie wysłać do przeróbki na wiosnę.Na wiosnę to zły pomysł.Luty, marzec i kwiecień u mnie to zawsze najgorsze miesiące.Krócej zawsze jest w sezonie a najkrócej od września do grudnia. Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fakir_ Opublikowano 17 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Zapytam i tutaj ;) , mam takie pytanie, ponieważ chcę wypełnić wnętrze tłumików watą do wydechów w formie "koca". Przez środek tłumika idzie dziurkowana rura owinięta drobną siatką metalową, tą całą rurę owijam "kocem" i wkładam w obudowę tłumika. Nituje puszkę i jazda. Chciałbym się dowiedzieć jak ciasno owinąć tym kocem? Tak aby bez problemu weszło w puszkę czy na "wcisk"?głównie to chciałbym wyciszyć ten wydech i żeby był bardziej basowy,bo to typowy przelot.moto to yamaha xt600 czyli singiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 20 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Ja ubijam dość mocno.Niestety taki singiel cichy nie będzie.Warto by tą rure perforowaną jeszcze owinąć wełną stalową nierdzewną. Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 14 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 28 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 Niebawem wrzucę jak brzmi mój KTM 1050 Adventure z usunięta ekologią i zmodyfikowanym tłumikiem. Przy pierwszym odpaleniu na świeżo po modyfikacji samego tłumika moto generowało tylko 90dB/3250obr Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 28 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 15 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berger Opublikowano 15 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Ostatnio znajomy mojego instruktora od jazdy przyjechał Hondą Varadero patrzę a tam logo ED na wydechu - oczywiście on nie wiedział że to wyrób Edzia ,po prostu kupił taki ,ja się podjarałem oczywiście nakreśliłem mu trochę historię po lekturze tu na forum i odpalił -No ,,papę z dachu zrywa '' mimo że miał założone db-killery .Ale to gada panie Edziu -wyśledziłem tu że to jest ta robiona w 2012 roku. No ja mam w swojej sv scorpion-a ale nie ma nawet co porównywać .Mam jeszcze oryginalny w garażu leży na półce, może kiedyś jak gotówki będzie więcej to wyślę do przerobienia .Bo chyba mogę napisać bez ogródek że zaszczyt jest mieć to logo na wydechu .I nie wstyd powiedzieć ,,dobre bo Polskie'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 25 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 No ładnie, a tu inna próbka wczorajszej roboty: Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 12 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 A to mój dzik. Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 16 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Dziś po raz pierwszy miałem okazję modyfikować tłumik w Africe Twin 1000 z 2018r . Na przelocie 50mm X 40cm moto generuje przy 3750obr. tylko 92-93dB. Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi