Tomot Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Witam was, kupiłem nie dawno Suzuki Gs500 (suzi) :icon_razz: i bardzo jestem z niej zadowolony!Ale było by za pięknie więc znalazł się mankament!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Podczas normalnej jazdy po mojej wiosce usłanej nowym asfalcikem moja Suzi przy zwalnianiu silnikiem odzywa się ŁANCUCH!!!! GRZECHOCZY Grrr.. Grrr... Grrrr..... jak by ocierał ale nie ma o co!Napręzenia i smarowania nie pomagają! zebatki są w dobrym stanie! o co tu CHODZi pomóżcie bo mnie serce Boli!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Przy przyspieszaniu tego nie ma? Moze zebateczki? Moze lozysko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomot Opublikowano 11 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Właśnie nie ma! :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dav!doV Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 moze to nie lancuch ?Albo lanuch jest zbyt stary i sie sypie...Sprobuj powoli cofac motocyklem potem do przodu (na luzie wszystko) i sluchaj, jesli skrzeczy, to znak, ze jest na wykonczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Naprężenie i smarowanie łańcucha nie pomaga , tak napisałeś.Łańcuch tego motocykla powinien mieć co najmniej 25mm luzu pod obciążeniem a o żadnym naprężeniu nie może być mowy. Z Twojego opisu (o ile jest dokładny) wynika że masz uszkodzone łożysko na wałku zdawczym. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomot Opublikowano 12 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Nie daleko pan był to wałek zdawczy jest uszkodzony dziś ściągnołem przednią zembatke i ukazał Mi sie pieknie wyrobiony wieloklin wałka zdawczego zebatka lata na nim 0,5cm tył przód......Teraz nasówa Mi się drugie pytanie- czy MOŻNA WYMIENIĆ WAŁEK ZDAWCZY BEZ ROZPAŁAWIANIA SILNIKA??W Suzuki Gs 500? POMOCY!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dav!doV Opublikowano 12 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 chyba drugi temat zalozyles i chyba niepotrzebnie :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 12 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Niestety to niemożliwe, ale napisz dokładniej czy wybity jest tylko wielowypust na wałku czy cały wałek jest zużyty? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomot Opublikowano 13 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 A to jest tak; na wałku jest Dystans, dla zembatki i za nim tylko sa wyrobione, przytarte zęby! Bo w tym miejscu pracuje zebatka i ona wyszarpała wieloklina braki mierzą 0,5cm, dalej w jedną jak i w drugą strone ząbki są prześliczne :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 13 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Z Twojego opisu wynika jasno że masz wałek zdawczy do wymiany.Niestety silnik należy wybudować z ramy i zdjąć dolną część karteru. Operacja niezbyt kosztowna i będą potrzebne tylko dwie uszczelki pokryw bocznych nie licząc nowego wałka zdawczego oraz ewentualnie łożyska podpierającego tenże. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 13 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Heh. Znajoma sprawa. Moja dawna GS miała właśnie ten feler też. W 80 tys mil na kurierce tylko ten wałek był problemem. Musiałem włożyć inny, używany silnik bo trudno znaleźć sam wałek. A silnik z trefnym wałkiem nadal mam, jak znajdę gdzieś wałek to go poskładam zpowrotem. Szkoda że GS już nie mam.Miłej zabawy. pzdr. :) Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G3d Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Podczepie sie:xj600 div '96 Przyspieszam - cisza.Jade bez gazu [bo to nawet nie hamowanie silnikiem ;)] - chrobocze, rytmicznie, jakby do pary z predkoscia.Jadac bez gazu wcisne sprzeglo - cisza - puszcze sprzeglo - znowu chrobocze/stuka. Zebatka zdawcza sztywna jak... jak nei wiem co :PNowy zloty did.W sprzegle niedawno zmieniane tarcze - tylko tarcze. Dziala idealnie, ale chyba stuka bardziej niz przed zmiana. Lozysko zdawczej ?Sprzeglo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Podczepie sie:xj600 div '96 Przyspieszam - cisza.Jade bez gazu [bo to nawet nie hamowanie silnikiem ;)] - chrobocze, rytmicznie, jakby do pary z predkoscia.Jadac bez gazu wcisne sprzeglo - cisza - puszcze sprzeglo - znowu chrobocze/stuka. Zebatka zdawcza sztywna jak... jak nei wiem co :PNowy zloty did.W sprzegle niedawno zmieniane tarcze - tylko tarcze. Dziala idealnie, ale chyba stuka bardziej niz przed zmiana. Lozysko zdawczej ?Sprzeglo ? Nowy złoty DID a co z zębatkami?stare bo były jeszcze dobre? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G3d Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 (edytowane) Nie nie, zestaw oczywiscie ;)Czysciutki, naciagniety i nasmarowany. Zreszta watpie zeby to byl naped, bo sprzeglo wycisza stukanie.Wydaje mi sie, ze zaczyna stukac nawet w trakcie puszczania sprzegla, wiec moze to ono :/ Edytowane 14 Października 2008 przez G3d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Luz na lozysku kosza sprzegla albo wyciskowym, jak wciskasz dzwignie i napinasz caly uklad to luz sie kasuje kiedy normalnie jedziesz slyszysz stukanie. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi