Bratek Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 gratuluje wyprawy, w przyszłym roku planuje taki wypad, oczywiście jak wszelkie "za" i "przecie" będą ZA :) w tym roku namiastką były bieszczady jesienią, ale już mi się ręce trzęsą na myśl o Alpach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilek Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Super foty :buttrock: Mam nadzieje ze w przyszlym roku pocisne Alpy :icon_mrgreen: Cytuj Pozdrawiam Ilek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Dlatego bo jakiś zas*any ruch tektoniczny do nas źle doszedł i zrobił nam na złość morze na północy a z pozostałości po alpach na odczepne dał nam jakieś pagórki na południu Też sie borykam z tym problemem :bigrazz: Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joajer Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 W Alpach motocyklista może napotkać poważny problem. Ja napotkałem w czerwcu :icon_mrgreen: Otóż podjeżdżając pod bramkę opłat na Grossglockner (od strony południowej, w drodze do domu) zauważyłem auto wyjeżdżające z gór, i nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie ok 20cm warstwa śniegu na aucie. Babka na bramce spojrzała na nas jak na wariatów i spytała co chcemy? My że jechać tam, a ona: nein, auto mit ketten, motorrad nein(czy coś takiego) Więc trzeba było zawrócić i jakoś przedostać się na drugą stronę Alp (następna trasa-przewóz moto na pociągu) Poczułem namiastkę tego co czują himalaiści mając 50m do szczytu i nie mogąc go zdobyć, a przygotowań było wiele miesięcy. Jednym słowem kurwica. Ale ma to też swoje plusy, już wiem gdzie jechać w 2009r(oby latem śnieg nie padał) :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foks Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Yyy trochę dziwne, że jadąc w taką podróż nie sprawdziłeś choćby w internecie przejezdność przełęczy. Już nie pamiętam adresu ale jest sporo stron gdzie oprócz informacji o oficjalnych komunikatach dotyczących moto są kamerki. Warto sprawdzić i od tego zacząć planować podróż :buttrock: Cytuj Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Tam się jeździ w sierpniu :icon_twisted:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joajer Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Łatwo pisać ale wtedy w Polsce była .b dobra pogoda, urlop miałem zaplanowany i wypisany, sprawdziłem przed samym wyjazdem i w Alpach było do dupy, więc odwróciłem wyjazd o 360 stopni i najpierw pojechałem przez Węgry, Bośnię do Chorwacji (strasznie zmokłem niejednokrotnie) a potem w drodze powrotnej na Grosenglockner, jakbyś nie wiedzieł to nad Adriatykiem jest prawie zawsze w tym okresie dobra pogoda ale Alpy to inny świat, a będąc w Chorwacji motocyklem trudno śledzić dokładną pogodę w europie. Wyjeżdżasz znad morza i jest +30 stC a docierasz w Alpy i masz śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcincbr600 Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 My byliśmy 4 sierpnia i mieliśmy 15 stopni na przełączy i ani jednej chmury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vizka Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 My tez byliśmy w tym terminie i trafiliśmy w chmurę (9 stopni) i było zimno!!!Ale ogólnie Glockner na moto - to jest raj motocyklistów!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foks Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Tam się jeździ w sierpniu smile.gif. Afryczką to i w lutym byś się przebił ;) Cytuj Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriss.g Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 My byliśmy 4 sierpnia i mieliśmy 15 stopni na przełączy i ani jednej chmury. ... to się minęliśmy, ja byłem 2 sierpnia ... w nocy ulewa taka, że buty wiozłem następnego dnia przywiązane do bagażu żeby wyschły, a w dzień ani chmurki i na GG jakies 15 st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7hub7 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Widzę, że świetna wyprawa wam się udała no a widoczki i winkle pierwej sort :buttrock: Mi tez się marzy podobny wyjazd... może ktos bedzie planował coś podobnego w przyszłym sezonie to niech daje znać na na forum, z chęcią się podczepię :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bar27 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Jak dla mnie to rewelacja!Jak mi się uda żonkę namówić , a córę do dziadków podrzucić na jakieś 7 dni to napewno to zrealizuję!Do lata dużo czasu, powinno się udać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandzior Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Byłem na początku lipca, mokro bardzo chmurzyście i stosunkowo chłodno. Za rok chciałoby się Alpy Francuskie (Chamonix i okolice - doświadczył ktoś??), dalej do Monaco, Nicea i Grand Canyon du Veron- byłem polecam, plus Grenoble :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi