Skocz do zawartości

Szukam dla siebie samochodu ! Proszę o opinie

Nab
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

jezeli nie stawiasz na lans i nie sugerujesz sie opinia znajomych , chcesz tanie koszty ekspluatacji i bezproblemowe auto to wybor jest prosty

C - Klasa.

:)

A to ciekawe, bo w obiegowej opinii C klasa pod wzgledem dlugowiecznosci do piet 190tce nie dorasta. Tak jak "okular" do W 124.

Audi A6 odpada z wielu powodów. O Mercedesie klasy C W2004 naczytałem się dużo negatywnych opinii. Ludzie którzy nakręcili tym samochodem dużo kilometrów piszą o częstych awariach, kiepskim serwisie i o słabej jakości wykonania. Mój kuzyn ma BMW 320d z 2001 roku - spalanie w mieście 8l, trasa 6l. Kupił powypadkowe, dostęp do części i ich cena w normie - tak jak w innych samochodach tej klasy.

Najprawdopodobniej zostanę przy Fordzie Mondeo 2003/4 po lifcie. Za 33 tyś. jestem w stanie wyrwać dobry egzemplarz, nawet krajowy z pełną historią.

te silniki sa czule na paliwo ( siadaja pompy) a w polsce sam wiesz co leja i nigdy nie wiesz co trafisz, ciekawe czy poprawili jakosc blach bo starsze modele lubialy rdzewiec tu i tam .

KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41

http://www.bikepics.com/members/rysiek24/

te silniki sa czule na paliwo ( siadaja pompy) a w polsce sam wiesz co leja i nigdy nie wiesz co trafisz, ciekawe czy poprawili jakosc blach bo starsze modele lubialy rdzewiec tu i tam .

Racja, Mondeo jest czułe na jakość paliwa. Blachy po 2003 roku są już poprawione razem z kilkoma innymi drobnostkami.

A to ciekawe, bo w obiegowej opinii C klasa pod wzgledem dlugowiecznosci do piet 190tce nie dorasta. Tak jak "okular" do W 124.

masz racje, bo tym " Mesiom " juz nic nie dorowna, sam zagarazowalem moja 190 D na 8 lat aby miec status Oldtimera. :flesje:

Witam, szukam dla siebie samochodu i myślę o kilku modelach:

- Volvo S60, 2,5 D5 163 KM disel

- Ford Mondeo 2,0 TDI/2,2 TDI po lifcie

- Mazda 6 2,0 TDI

Cześć.

Co do S60 D5. D5 ma 184 KM a zwykły 2,5 turbodiesel ma 163KM.

Silnik D5 cacuszko, naprawdę przyjemnie się śmiga, ale... ergonomia i miejsce w środku to już inna sprawa.

Ten samochód jest po prostu w środku ciasny. Z tyłu na kanapie mało miejsca na nogi. Jak spróbujesz przekręcić pokrętło pochylenia oparcia kierowcy to z zegarkiem na ręku jest trudno bo się ręka nie mieści. Reasumując S60 D5 silnik rewelka, ale miejsce i ergonomia cieniutko.

Mazda 6. Z tego co mi wiadomo jeden z najbardziej niezawodnych samochodów, a to tylko dlatego że nadal produkowany chyba w Japonii. Niestety japończyki produkowane w Europie to już nie ta sama jakość co te z Japonii.

Pozdrawiam

Filip

Wszystkie nowoczesne turbodiesle są wrażliwe na paliwo. Przy dużym szczęściu po zatankowaniu złego paliwa kończy się to przejściem komputera w tryb awaryjny i jazdą do powiedzmy 90 km/h aż do usunięciu błedu w komputerze w serwisie.