Piotr_27 Opublikowano 27 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2004 oczywiście made in China, ale wobec cen jakie wystawili producenci z Japonii jest to jakaś alternatywa.tylko te hamulce :-)http://www.szot-motor.com.pl/huragan.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spidi Opublikowano 27 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2004 ...jednak z drugiej strony za 6tysi można trafić całkiem fajną sztuke soft-enduro 125, coprawda używaną ale...mysle że ta druga opcja mimo wszystko będzie nadal najpopularniejsza!Szkoda ze to motocykle takie drogie... w sumie to mogłyby już nie tanieć, a niech strace ale żebyśmy zaczęli zarabiać 4 razy tyle co teraz to byłoby po bólu! :roll: ech marzenia... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojtas Opublikowano 27 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2004 Witam! Piotr, nie wiem jak zamierzasz ujeżdżać moto, ale moim zdaniem to: http://www.szot-motor.com.pl/huragan.html nie jest najlepszym pomysłem. Nie ma centralnego amortyzatora, bębny, bardzo mała moc w stosunku do masy, bo ma on 8,1kW = 11KM przy masie 123kg, mozna sie doczepic do niskiej predkoĹci, ale nie to w enduro odgrywa najważniejsza rolę. Nie widzę go w terenie, nadaje sie bardziej na łÂškę, polnš dróżkę. Z plusów to zauważam jedynie niskie zużycie paliwa. Moto sylwetkš przypomina Yamahę Dt 125MX z 1982 tyle że to był dwusów. Nie chcę być złoĹliwy bo każdy ma inne upodobania, za 6000zł można dostać kilkuletniš DT125, lub CRM 125, gdzie sš 2 tarcze i moc w otwartych modelach to około 25KM, z tym że to sš 2TUdanego wyboru!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł_87 Opublikowano 27 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2004 Ten motorek przypomina mi starą Yamaha DT 50/80 :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 27 Stycznia 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2004 Jeden wyskok, nawet niewielki i pewnie rama się połamie. Widelce jak do nakładania makaronu, a nie do jazdy motocyklem o charakterystyce terenowej. Hamulce porażka, tylne zawieszenie porażka, zbiornik jak od vanvana tub TW, chłodzenie powiertrzem, całość "ciężka" wizualnie. Nie wiem o co chodzi z tym całym powrotem do przeszłości, ale nagle pojawiło się mnóstwo jakiś śmiesznych "fabryk" "produkujących" "motocykle" przypominające te, na których jeździli nasi ocjowie - i pod względem techniki i pod względem designu. Nie kupiłbym tego za 6000 zł w życiu. Za takie pieniądze jest sprawdzona DT, CRM i inne, może i używane, ale o wiele wiele bardziej zaawansowane i techonogicznie i wizualnie. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 28 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2004 Oglądałem ten sprzęt jak tylko pojawił się na rynku parę lat temu.Konstrukcja jest niemal identyczna ze starą Hondą XL 125.Niestety nie te materiały i nie to wykończenie. teoretycznie tak prosta konstrukcja powinna wytrzymać wiele ale kto ich tam wie...Sprzęt który miałem okazje ogladać był tak fatalnie zmontowany że aż szkoda mi go było :DWszędzie wisiały kable od elektryki nic nie było dokręcone tak jak powinno ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 30 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2004 Za 6 tys to polecam dt 125. Miałem taką i polecam . po odblokowaniu to całkie zwawy motoreki do tego bardzo trwały. A na doiadtek takie dt to umnie w miwsicie na cross country startowały i wszyskie ukoczyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroman Opublikowano 31 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2004 a ja polecam Aprilie rx 125, do lasu napewno lepsza od yamahy dt, lepsze zawieszenie i mocniejsza, i w cenie sie zmieścisz, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 31 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2004 Kurcze, zapomniałem o aprlili, Enduroman ma racje zawieszenie to ma o wiele lepsze o dt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słabek Opublikowano 1 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2004 Kurcze, zapomniałem o aprlili, Enduroman ma racje zawieszenie to ma o wiele lepsze o dt Fakt, Rx-y to bardzo fajny motorki, jednak nie przekonuje mnie ta marka... :? kumpel miał dużokłopotów z Aprillią, jednak Dt też mnie nie zachwyca. Jak 125 to tylko exc albo crm 8) fajne są też yz 125, tylko, ostatnio widziałem też yz125 z oświetleniem i zarejestrowanego na allegro ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 1 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2004 EXC 125 to konkretna fura ale za 6 tys to nie ma szans zeby taką kupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słabek Opublikowano 1 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2004 EXC 125 to konkretna fura ale za 6 tys to nie ma szans zeby taką kupic no fakt... ;) wracając do tematu to za te pieniądze mozna kupić w naprawdę bdb. stanie Rx 125 albo za troszkę więcej nowszą Dt125, zamiast jakiegoś Szot-motor`u :? przecież tym strach po dołkach jeździć :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroman Opublikowano 1 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2004 Dt nie polecam.... to jest miejski motorek, jeśli chcesz sie wyszaleć w terenie za nie dużą kase to RX to jedyne rozwiązanie , pozdro ps. rx mozna stuningować na 160ccm tak ma kolega i jedzie dość dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi