Skocz do zawartości

Ile palą Wasze enduraki ?

Rekomendowane odpowiedzi

Co z wami chłopaki ? Szczęśliwi paliwa nie liczą , a raczej pieniędzy wydanych na nie biggrin.gif

mówisz cr lekko sie pcha jak zabraknie paliwa :D ?? bo dt na kostce po piachu dosyć ciężko :D ostatnio mnie zaskoczyła spaliła 2l więcej niż zwykle i zabrakło paliwa i 10km pchania po 3 myślałem że umre a po 10 jak usiadłem tak już nie wstałem :D

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

mówisz cr lekko sie pcha jak zabraknie paliwa :D ?? bo dt na kostce po piachu dosyć ciężko :D ostatnio mnie zaskoczyła spaliła 2l więcej niż zwykle i zabrakło paliwa i 10km pchania po 3 myślałem że umre a po 10 jak usiadłem tak już nie wstałem :D

Dlatego warto od czasu do czasu spojrzeć w bak i zalać do pełna przed wyjazdem :cool: Po za tym pociesz sie tym że jakies 600 nie musiałeś pchać, tylko dt'ke :biggrin:

motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06

michoa miałem podobną sytuacje, musiałem pchać moto po całym ciężkim dniu jazdy około 2km, myślałem , że mi nogi z dupy wyjdą gorzej było pod górkę. Mój klx spala 6l/100km mam wymieniony gaźnik na Mikuni TM 36 i kilka bajerów zrobionych. Edytowane przez Rams

Mi jak brakło paliwa kilka razy to motor do najbliższego domu albo dzwonie po obsługę techniczną i do pół godziny mam paliwko :biggrin:

Dlatego warto od czasu do czasu spojrzeć w bak i zalać do pełna przed wyjazdem cool.gif

ja zawsze sie sugeruje licznikiem przebiegu dziennego, przy tankowaniu go zeruje, i wiem że jak zalałem za 20 zł to +/- na niecałe 100km mi starczy, takiej jazdy mieszanej (zawsze na jakąś miejscówke trzeba te kilkanaście km dojechać :D ) czyli jak licznik wskazuje 70-80 km to zastanawiam sie nad stacją albo powrotem(margines bezpieczeństwa)

natomiast ostatnio po 62km zgasła, chciałem przełączyć na rezerwe a to była rezerwa i do stacji 10km do domu też :D :D to daje jakieś 7/100 masakra, nie wiem czemu muszę ja zbadać jeszcze raz może jakis jednostkowy przepał :D

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

• 2 tygodnie później...

SUZUKI DR 125

Teren - 4 L - max 4,5 L

Szosa - 3 L - max 3,5 L

Bardzo oszczędny i przyjazny endurak choć trochę brakuje mocy. Jeżdżę z gosciami na DT 125 i daje rade w terenie a taka sama ilość wahy wystarcza mi na przejechanie dwa razy wiecej kilometrów niż Dt

KTM LC4 GS 620 RD

tylnia zębatka 42 - bardzo spokojna jazda do pracy 70-90 lekki gaz --- 4,8 l/100km

tylnia zębatka 42 - szybka jazda za super moto(prostki do 140+zakręty) --- 7 l/100km

tylnia zębatka 45 - bardzo spokojna jazda do pracy 70-80 --~5,3 l/100km

tylnia zębatka 45 - szybka jazda za super moto (prostki do 140+zakręty) --~ 8-9 l/100km

Jakoś hardkorowo nie jeżdze więc nie wiem jak w terenie ale myślę, że spalanie w granicach do 14 l/100km jest jak najbardziej w zasięgu :biggrin:

Dodam jeszcze może, że mam raczej dobrze wszystko ustawione. Zdarzają sie LC4 z zużytymi gażnikami delorto które spalają normalnie 12 l/100km i do tego nie chcą z gazu trójką na gumę rwać.

pozdrawiam

• 4 miesiące temu...
  • 1 rok później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...