michoa Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Co z wami chłopaki ? Szczęśliwi paliwa nie liczą , a raczej pieniędzy wydanych na nie biggrin.gif mówisz cr lekko sie pcha jak zabraknie paliwa :D ?? bo dt na kostce po piachu dosyć ciężko :D ostatnio mnie zaskoczyła spaliła 2l więcej niż zwykle i zabrakło paliwa i 10km pchania po 3 myślałem że umre a po 10 jak usiadłem tak już nie wstałem :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 mówisz cr lekko sie pcha jak zabraknie paliwa :D ?? bo dt na kostce po piachu dosyć ciężko :D ostatnio mnie zaskoczyła spaliła 2l więcej niż zwykle i zabrakło paliwa i 10km pchania po 3 myślałem że umre a po 10 jak usiadłem tak już nie wstałem :D Dlatego warto od czasu do czasu spojrzeć w bak i zalać do pełna przed wyjazdem :cool: Po za tym pociesz sie tym że jakies 600 nie musiałeś pchać, tylko dt'ke :biggrin: Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rams Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 (edytowane) michoa miałem podobną sytuacje, musiałem pchać moto po całym ciężkim dniu jazdy około 2km, myślałem , że mi nogi z dupy wyjdą gorzej było pod górkę. Mój klx spala 6l/100km mam wymieniony gaźnik na Mikuni TM 36 i kilka bajerów zrobionych. Edytowane 31 Maja 2010 przez Rams Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff_Master Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 ile zaleje tyle spali :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 mówisz cr lekko sie pcha jak zabraknie paliwa :D ?? bo dt na kostce po piachu dosyć ciężko :D ostatnio mnie zaskoczyła spaliła 2l więcej niż zwykle i zabrakło paliwa i 10km pchania po 3 myślałem że umre a po 10 jak usiadłem tak już nie wstałem :D Mi jak brakło paliwa kilka razy to motor do najbliższego domu albo dzwonie po obsługę techniczną i do pół godziny mam paliwko :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Dlatego warto od czasu do czasu spojrzeć w bak i zalać do pełna przed wyjazdem cool.gif ja zawsze sie sugeruje licznikiem przebiegu dziennego, przy tankowaniu go zeruje, i wiem że jak zalałem za 20 zł to +/- na niecałe 100km mi starczy, takiej jazdy mieszanej (zawsze na jakąś miejscówke trzeba te kilkanaście km dojechać :D ) czyli jak licznik wskazuje 70-80 km to zastanawiam sie nad stacją albo powrotem(margines bezpieczeństwa) natomiast ostatnio po 62km zgasła, chciałem przełączyć na rezerwe a to była rezerwa i do stacji 10km do domu też :D :D to daje jakieś 7/100 masakra, nie wiem czemu muszę ja zbadać jeszcze raz może jakis jednostkowy przepał :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L0rdGrax Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Dt tak ma. Byłem w posiadaniu 125 na początku brała mi między 5-6l w lesie. A później jak już brakowało i kręciłem ją zdrowo, to w 10 ciężko było się zmieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kadett23 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 SUZUKI DR 125 Teren - 4 L - max 4,5 L Szosa - 3 L - max 3,5 L Bardzo oszczędny i przyjazny endurak choć trochę brakuje mocy. Jeżdżę z gosciami na DT 125 i daje rade w terenie a taka sama ilość wahy wystarcza mi na przejechanie dwa razy wiecej kilometrów niż Dt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReD-GreeN Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 DT lubi sobie chlapnąc... moja 8L jak ja na polnych i w lesie wkrecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asdms Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 KTM LC4 GS 620 RD tylnia zębatka 42 - bardzo spokojna jazda do pracy 70-90 lekki gaz --- 4,8 l/100km tylnia zębatka 42 - szybka jazda za super moto(prostki do 140+zakręty) --- 7 l/100km tylnia zębatka 45 - bardzo spokojna jazda do pracy 70-80 --~5,3 l/100km tylnia zębatka 45 - szybka jazda za super moto (prostki do 140+zakręty) --~ 8-9 l/100km Jakoś hardkorowo nie jeżdze więc nie wiem jak w terenie ale myślę, że spalanie w granicach do 14 l/100km jest jak najbardziej w zasięgu :biggrin: Dodam jeszcze może, że mam raczej dobrze wszystko ustawione. Zdarzają sie LC4 z zużytymi gażnikami delorto które spalają normalnie 12 l/100km i do tego nie chcą z gazu trójką na gumę rwać. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzybs Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 xt 600 3tb 20zł +/- 70km w terenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dani3l Opublikowano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 husqvarna sm 125 5-8l/100km :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rachub48 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Yamaha XT600E średnio 7l/100km przy dość dynamicznej jeździe po szosach i w terenie, nawet dosyć ciężkim terenie Cytuj Jawa Robby 50 ==> Yamaha XT 600E ==> Honda CB 900F Hornet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kili2007 Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Moja kawa KLR650 w terenie jak sprawdzałem to spaliła ok 10-11 l/100km ale troche jej wstawiałem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JKD Opublikowano 15 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Ile wleje tyle spali :D taka prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi