Skocz do zawartości

uczymy sie na błędach ...

grebur
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

niewidziales wiec no coments, niebylo swiadkow, to nie warszawa, facetka mi wyjechala pod motor co mialem zrobic ... jakbym wpakowal sie jej w bagar to moto bylby bardziej uszkodzony, a tak to wjechał w krzaki i niejest tak zle ...

Gdybyś w nią wjechał, nie miałbyś problemu ze sprzedażą sendy.

nie spojrzałem na rej. byłem w szoku ... tak jak mowie motorowi praktycznie nic sie niestało wiec niejest tak zle, przynajmiej dostałem nauczke ... :)

Numery rej. mógł spisać Twój kolega... A tak jesteś Ty poszkodowany i maszyna a za naprawę pójdzie z Twojej kieszeni. No i po co? Wszyscy wiedzą, że ciuchy motocyklowe do tanich nie należą, ale tym razem powinieneś już mieć odpowiednio solidną motywację do odpowiedniego ubierania się na moto. Może byś wyszedł bez najmniejszego szwanku. Dobrze, że skończyło się na tyle nie groźnie :banghead:

Gdybyś w nią wjechał, nie miałbyś problemu ze sprzedażą sendy.

heh, to był odruch, unikniecie kolizji, w tamtej chwili niemyslalem ze dostane odszkodowanie tylko myslalem zeby jak najmniej bolało ;]

co do kombinezony, to napewno całego niekupie, musialbym zbierac kilka lat, jedynie bede jezdzil w kurtce i rekawicach, bo butki i spodnie to musze kiedys dokupić

kask uratował mi zycie podczas koziołkowania 2 razy walnołem banią w chodnik kask moze ma kilka rys ale sprawdził sie, mialem takze aparat na szyi za 1700zł , dobrze ze był w pokrowcu bo by tez z niego mało zostało :)

To tu, gdzie się błękit splata z betonem..

http://bikepics.com/members/grebur/

co do kombinezony, to napewno całego niekupie, musialbym zbierac kilka lat, jedynie bede jezdzil w kurtce i rekawicach, bo butki i spodnie to musze kiedys dokupić

Chłopie na rynku jest pełno używek i tańszych ciuchów texowych i nie wierzę że Cie na nie nie stać ... :biggrin:

Też kiedyś dostałem nauczkę, po której nawet nie myślę jeździć bez kompletnego stroju. Nie użwam również otwartego kasku. Raz niewiele brakowało, a nie był bym już taki piękny :biggrin:

Znajomy jadąc ostatnio w orzechu, został użądlony przez osę. Sudyna wpadła pod kask i upierniczyła go w ucho. Chłopak nie jest (na szczęście) uczulony, wiec skończyło się na bólu, strachu i głupim wyglądzie...

Chłopie na rynku jest pełno używek i tańszych ciuchów texowych i nie wierzę że Cie na nie nie stać ... :biggrin:

Dokładnie. Wystarczy wejsc na allegro jest masa uzywanych kombiakow za niska cene, a na poczatek lepsze to niz nic. Pomysl nad tym zeby zainwestowac w swoje bezpieczenstwo.

Ja od czasu mojego crashu (jeszcze mam łapę w gipsie z drutami w palcu) dozbroiłem się porządnie - nowe buty, lepsze rękawice, porządny kask i dobra kurtka.

W podobnych sytacjach nie należy myśleć o sprzęcie - czy się mocno rozbije - tylko o własnym zdrowiu!

Ja od czasu mojego crashu (jeszcze mam łapę w gipsie z drutami w palcu) dozbroiłem się porządnie - nowe buty, lepsze rękawice, porządny kask i dobra kurtka.

W podobnych sytacjach nie należy myśleć o sprzęcie - czy się mocno rozbije - tylko o własnym zdrowiu!

święte słowa - motor nie leci w piz** a najważniejsze żeby nie pocharatać się za bardzo i nie zrobić sobie krzywdy. a że dobre wdzianko może trochę w tym pomóc to już inna sprawa :icon_mrgreen:

dobry kombinezon kosztuje 1000zł, moglbym namowic rodzicow ale byloby mi wypominane a tak wogole to zeminiam moto wiec kasa narazie pujdzie na nowy motor, moze na gwiazdke kupie kombinezon, ale mam kurtke motocyklową i rekawice motocyklowe mysle ze to starczy do 50-tki

To tu, gdzie się błękit splata z betonem..

http://bikepics.com/members/grebur/

tak ciuchy to wazna sprawa, wiem po mojej ostaniej kolizjo-glebie, gdyby nie ciuchy to mial bym rozwalone kolano, lokiec, caly poobdzierany i zakrwawiony... swoja droga mailem pierwsza na asfalcie, w terenie zawsze jest wiecej beki niz bolu....

co do cen ciuchow na moto to zgodze sie ze nie kazdego na to stac, ale jest allegro i sa uzywane ciuchy, moja kurtka kupiona jako uzywana za 150zl zadzialala bez blednie :biggrin: sopodnie rowniez i GLANY sa napewno 100x leprze niz jakies adidaski czy buty trekingowe, motocykl przejechal mi po nodze oslona pod silnikiem i akurat na wysokosci kostki mam zdartego glana, do tego od asfaltu podeszfe z boku i czub, na nodze w miejscu ktory przykrywal but nie bylo sladu :)

Edytowane przez YAGO

Usługi IT - www.tricori.com

Tak jak mówisz że widziałeś ją jak wyjeżdża to mogłeś trochę zwolnić a nie jechałeś z ta samą prędkością... Wtedy byś nie zaliczył gleby i tych otarć. Ja już nie raz miałem taka sytuację bo każdy wyjeżdża a resztę ma gdzieś i myślą że zawsze ta osoba z tyłu zdąży wyhamować. Ja gdybym był na Twoim miejscu i nie zdążył wyhamować to bym przyj#bał jej w tył i zadzwonił bym po policje. I powiedział że jechałem sobie a ta mi nagle wyjechała. I wtedy jej wina i by miała nauczkę. Wtedy by się rozglądała nie raz :) A na przyszłość polecam sie lepiej ubrać i być zawsze na ulicy o krok do przodu :lalag:

Pozdrawiam.

dobry kombinezon kosztuje 1000zł, moglbym namowic rodzicow ale byloby mi wypominane a tak wogole to zeminiam moto wiec kasa narazie pujdzie na nowy motor, moze na gwiazdke kupie kombinezon, ale mam kurtke motocyklową i rekawice motocyklowe mysle ze to starczy do 50-tki

Dobry kombinezon kosztuje więcej niż 1000 PLN, ale nie musisz przecież takiego kupować .... Kup jakieś buty używki za 200 PLN do tego spodnie za 200 PLN i problem z głowy. Na razie nie potrzebujesz np Goretexu bo nie jeździsz pewnie nigdzie w trasy tylko kręcisz się wokół domu.