fulmen666 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 WITAMmoże ktoś doradzi mam problem z prawidłową pracą sprzęgla:na zimnym silniku czasem I bieg zgrzytnie a czasem na mam wrażenie już w czasie jazdy np. pod górę że sprzęgło się śliźnie czy to może być oznaka, że jest do wymiany??????????? i czy to jest jakaś strasznie poważna operacja wymagająca sprzętu servisowego. Pozdrawiam i prosze o doradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Jesli bieg, zgrzytnie (stuknie) podczas wrzucania to zadna zla oznaka, to normalna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 A na ciepłym nigdy nie zgrzyta ani sie nie ślizga? A jaki olej masz i kiedy zmieniałeś? Najpierw spojrzałbym na regulację tego sprzęgła. Mała rzecz, a dużo znaczy... Powodzenia Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fulmen666 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 A na ciepłym nigdy nie zgrzyta ani sie nie ślizga? A jaki olej masz i kiedy zmieniałeś? Najpierw spojrzałbym na regulację tego sprzęgła. Mała rzecz, a dużo znaczy... Powodzeniana ciepłym biegi wchodzą dobrze tylko czasem mam wrażenie że śliźnie się sprzęgło przy nagłym odkręceniu gazu silnik mam zalanu MOTULEM mineralnym 20W50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Jak sprzgło zaczyna się ślizgać, to w większości przypadków jest już pozamiatane i nadaje się do wymiany. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Dokladnie, poza tym wymiana tarcz sprzegla to nic wielce skomplikowanego dla kogos kto ma dwie sprawne rece (i nie obie lewe) szczegolnie w takim sprzecie jak CX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi