Skocz do zawartości

Wszystko o Yamaha YZ 125, 250.

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa załatwiona, musiałem zakupic oryginalny wałek. Dostac uzywke nie realne, koszt oryginału 352 zl .

Musze zajrzec tez do skrzyni i raczej bez wymiany czesci sie nie obedzie, a znalesc uzywane tryby czy wodziki rowniez ciezko, a ceny ori kosmiczne.

Z używanymi częściami jest tak że może i je dostaniesz ale nie wiadomo w jakim stanie.Ja ostatnio kupiłem dwa tryby 4 biegu w serwisie i zapłaciłem ponad 800 złotych także tak jak piszesz ceny kosmiczne.A co do części używanych to polecam firme "JARCROSS" zamawiałem u nich kosz sprzęgłowy wew. i wszystko elegancko szybka wysyłka itp. tu masz numer 533 031 569 może akurat będą mieli to czego szukasz.

• 4 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  W dniu 21.08.2014 o 02:27, mabxpl napisał:

Siema powiedzcie mi czy rama z yz 89r jest taka sama jak 95 lub 98?

Przez dziesięć lat na pewno wprowadzili jakieś poprawki,więc raczej nie

Nie sztuką jest się rozpędzić.
Sztuką jest wyhamować!

• 5 miesięcy temu...
  W dniu 8.02.2015 o 15:42, yamahayz250 napisał:

witam mam pytanie czy ktoś wie jakie sa numery wodzików do yz 250 rok 90 kod 3sp pozdrawiam

http://www.partzilla.com/parts/search/Yamaha/Motorcycle/1990/YZ250A/SHIFT+CAM+FORK/parts.html

Nie sztuką jest się rozpędzić.
Sztuką jest wyhamować!

• 4 miesiące temu...

Witam. Mam yz 250 z 2000r. Czy ma ktoś informacje jakie oznaczenie powinny mieć wodziki do tego modelu R,L,C np.(5BE 5?)? Mam problem ze skrzynią i nie wiem czy przypadkiem poprzedni właściciel przy remoncie nie wsadził wodzików od nie tego modelu.... :/

Siema :) Chciałbym się poradzić Was na temat tego motocykla. Przesiadam się z 50-tki (Simson) więc myślę że wybór nie jest zły. W moim województwie są tylko 3 droga, tańsza i najtańsza. Ta trzecia (najtańsza) stoi za 2.700, wiadomo że jest to rocznik 88 ale tak niska cena ? Podobno silnik pali z pierwszego bez zarzutów, wymieniany napęd, oleje, klocki, płyny itp. Stan wizualny mogę określić jako średni motocykla na oczy jeszcze nie widziałem i nie słyszałem wszystkiego dowiem się w sobotę. Z pewnością z czasem zrobię remont wizualny. I tutaj pytania do Was

- Co myślicie o tym motocyklu jak na pierwsze moto tego typu ?

- Co jest z tą ceną, rozsądna ? (Mogę podrzucić foto)

- Jutro zadzwonię do sprzedającego wypytam go o motocykl ale co polecacie go się zapytać ? Za bardzo nie jestem ogarnięty w motocyklach terenowych bardziej w sportach więc dlatego pytam. :)

Pozdrawiam.

• 1 rok później...

Cześć. Mam pytanie bo padł mi wał w mojej wy 250 94r :/ i nie mogę znaleźć a jak patrze na internecie to silniki od 93-98r wyglądają tak samo tylko w niektórych wyższych rocznika 97-98 jest inaczej zawór wydechowy na cylindrze zrobiony . I czy dało by rady wał z tych innych roczników podpasować do mojej?

• 3 lata później...

Witam znajomy ma problem w swojej Yz 125 z 2003 roku, mianowicie blokuje mu się tylny hamulec. Nie zawsze ale po którymś hamowaniu tylnym hamulcem i po odpuszczeniu hamulca koło nadal jest zablokowane i po czasie puszcza, po około 15 minutach. Wyczyściliśmy cały układ zalany świeżym płynem i odpowietrzone, po tym zabiegu bez zmian. Jak myślicie co to może być ?