Saltus Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 dobrze widze, że tam kawałek karteru też dostał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 dostał, ale kawałki wpadły do środka nie do skrzyni korbowej tylko pod zapłon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thorr250 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam, jestem tu nowy i mam pytanie do was, bo mam prawdopodobnie okazje za dobrą kase kupić CRF'ke. Powie mi ktoś czy opłaca sie kupić Honde CRF 450 z 2006 roku, zarejestrowana jako pojazd SAM, kumpel kupił ją 2 lata temu i od tego czasu nie była jeżdżona, bo nie miał czasu, 2 miesiące temu chciał sie przejechać, oparł ją o ściane, poszedł sie przebrać i jak wrócił była przewrócona i nóżka zmiany biegu rozwaliła mu pokrywe i wyciekł olej z silnika. Wymienił pokrywe, przy okazji był sprawdzony silnik (cylinder i tłok w stanie bardzo dobrym), po regulacji zaworów i gaźnika, wymienił łożyska tylnego koła. Reszta w stanie bardzo dobrym, nic nie cieknie i nowe opony. Jedynie plastiki, mianiowicie tylne boczki są troche poodzierane, ale wkońcu to jest cross :) Wcześniejszego właściciela też znam, co prawda nową crf którą teraz ma goni do odcięcia na torach, ale raczej dba o sprzęt (oleje, filtry zmienia na bierząco, wszystko robi jak trzeba). Cena, którą za to chce to 9000zł, waszym zdaniem opłaca sie to kupić czy lepiej sie wstrzymać i poczekać na lepszą okazje? Dziękuje wszystkim za odpowiedz! :) Edytowane 15 Sierpnia 2012 przez thorr250 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 jeśli jest tak jak mówisz to spokojnie wciągaj, przy wyczynówkach nie ma okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorek100 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Witam.Proszę o oględziny motocykla z ogłoszenia.Zamierzam podjechac o obejrzeć w weekend. Jeśli coś was niepokoi w ogłoszeniu to proszę o informacje. HONDA CRF 450 R 2007 r. Poznań ----PILNE----- http://allegro.pl/show_item.php?item=2549597615 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Na Hondzie przejechałam jeden raz (ok. godziny), poprzedni właściciel serwisował ją 25 motogodzin wcześniej, natomiast i tak wymieniłam olej w silniku i skrzyni wraz z filtrem.25mth to jest prawie pól amatorskiego sezonu, 3x przeciągnięta wymiana oleju w silniku i 2x w skrzyni, ze nie wspomne o zaworach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol Sałański Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 (edytowane) Zamierzam Kupić Hondę crf 450 z 2003 r i mam pytane czy ten rocznik jest dobry i czy są duże porówniania mocy i prowadzenia z tymi nowszymi , i co byście polecali kupić z nowszych modeli do tego starego (chodzi o części ) , zamierzam kupić plastiki z 2011 ale nie wiem czy będą pasować ale się zobaczy :) , I jaki Wydech byście polecali chodzi o dźwięk i moc ;p. Edytowane 21 Sierpnia 2012 przez Karol Sałański Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zamierzam Kupić Hondę crf 450 z 2003 r i mam pytane czy ten rocznik jest dobry i czy są duże porówniania mocy i prowadzenia z tymi nowszymi , i co byście polecali kupić z nowszych modeli do tego starego (chodzi o części ) , zamierzam kupić plastiki z 2011 ale nie wiem czy będą pasować ale się zobaczy :) , I jaki Wydech byście polecali chodzi o dźwięk i moc ;p. Niezła rzeźba sie szykuje, na twoim miejscu i tak wolałbym kupić nowszy rocznik, bo co z tego że kupisz tanio moto jak zaraz wpakujesz na mody kase i wyjdzie więcej jak nowszy. Co do wydechu to unikaj carbonowych bo delikatne a łatwo je uszkodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol Sałański Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 A mniej więcej to jakie inwestycje są potrzebne w rocznik 2003 ? , a moc ma podobną do tych nowszych modeli , bo akurat blisko mnie jest tylko rocznik 2003 , a te nowsze to na drugim końcu polski są ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 moc ma większą niż nowsze modele na wtrysku jakie inwestycje to nikt ci nie powie, ale nawet gdyby trafił się bardzo zadbany egzeplarz to moto pochlania ogromne ilości kasy, lecą kosze, napędy, tyla opona co parę miesięcy, znajomemu nawet zdarzyło się ukręcic tylną piastę, znam dwa przypadki gdzie konieczna byla wymiana balansera i jego łożysk - prosta naprawa, ale koszt ponad 800zł, jeśli trafi się moto zaniedbane, które nie miało na czas regulacji zaworów i zmian oleju to będzie juz zupełną skarbonką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol Sałański Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 W Piątek jadę go obejrzeć ;p , i na co przykuć uwagę przy sprawdzaniu ? , mniej więcej wiem , bo jeździłem na Yamaha dt 50 r ale jeszcze szukam porad :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 jeśli jezdziłeś tylko na dt 50 to mierzysz duuuzo za wysoko :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol Sałański Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Na yamaha dt 50 jeździłem jako mój motocykl , a tak to jeździłem na wielu :) 850 ccm , kawasaki 650 klx . , Więc myślę że się nauczę na 450 :) , więc proszę o porady na co zważać uwagę przy zakupie crossa , wiem że najlepiej to dać do mechanika na przegląd na swój koszt ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Na yamaha dt 50 jeździłem jako mój motocykl , a tak to jeździłem na wielu :) 850 ccm , kawasaki 650 klx . , Więc myślę że się nauczę na 450 :) , więc proszę o porady na co zważać uwagę przy zakupie crossa , wiem że najlepiej to dać do mechanika na przegląd na swój koszt ;pPo zakupie będziesz i tak musiał oddać, bo te silniki lekko zaniedbane to tykająca bomba, tytanowe zawory które moga się urwać, tłok/korba który może wypaść przez silnik i wiele innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 uwagę musisz zwracac na wszystko, bo w wyczynie leci wszystko,osobiście nigdy nie kupiłbym crossa 4T z nieznanego źródła, chyba ze cena bylaby tak niska, ze ew. kapitalka nie popsułaby mi humoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi