Skocz do zawartości

Wszystko na temat HONDY CRF450

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 tygodni później...

Witam, jestem tu nowy i mam pytanie do was, bo mam prawdopodobnie okazje za dobrą kase kupić CRF'ke. Powie mi ktoś czy opłaca sie kupić Honde CRF 450 z 2006 roku, zarejestrowana jako pojazd SAM, kumpel kupił ją 2 lata temu i od tego czasu nie była jeżdżona, bo nie miał czasu, 2 miesiące temu chciał sie przejechać, oparł ją o ściane, poszedł sie przebrać i jak wrócił była przewrócona i nóżka zmiany biegu rozwaliła mu pokrywe i wyciekł olej z silnika. Wymienił pokrywe, przy okazji był sprawdzony silnik (cylinder i tłok w stanie bardzo dobrym), po regulacji zaworów i gaźnika, wymienił łożyska tylnego koła. Reszta w stanie bardzo dobrym, nic nie cieknie i nowe opony. Jedynie plastiki, mianiowicie tylne boczki są troche poodzierane, ale wkońcu to jest cross :) Wcześniejszego właściciela też znam, co prawda nową crf którą teraz ma goni do odcięcia na torach, ale raczej dba o sprzęt (oleje, filtry zmienia na bierząco, wszystko robi jak trzeba). Cena, którą za to chce to 9000zł, waszym zdaniem opłaca sie to kupić czy lepiej sie wstrzymać i poczekać na lepszą okazje? Dziękuje wszystkim za odpowiedz! :)

Edytowane przez thorr250

Witam.

Proszę o oględziny motocykla z ogłoszenia.

Zamierzam podjechac o obejrzeć w weekend. Jeśli coś was niepokoi w ogłoszeniu to proszę o informacje.

HONDA CRF 450 R 2007 r. Poznań ----PILNE-----

http://allegro.pl/show_item.php?item=2549597615

Pozdrawiam.

Na Hondzie przejechałam jeden raz (ok. godziny), poprzedni właściciel serwisował ją 25 motogodzin wcześniej, natomiast i tak wymieniłam olej w silniku i skrzyni wraz z filtrem.

25mth to jest prawie pól amatorskiego sezonu, 3x przeciągnięta wymiana oleju w silniku i 2x w skrzyni, ze nie wspomne o zaworach

Zamierzam Kupić Hondę crf 450 z 2003 r i mam pytane czy ten rocznik jest dobry i czy są duże porówniania mocy i prowadzenia z tymi nowszymi , i co byście polecali kupić z nowszych modeli do tego starego (chodzi o części ) , zamierzam kupić plastiki z 2011 ale nie wiem czy będą pasować ale się zobaczy :) , I jaki Wydech byście polecali chodzi o dźwięk i moc ;p.

Edytowane przez Karol Sałański

Zamierzam Kupić Hondę crf 450 z 2003 r i mam pytane czy ten rocznik jest dobry i czy są duże porówniania mocy i prowadzenia z tymi nowszymi , i co byście polecali kupić z nowszych modeli do tego starego (chodzi o części ) , zamierzam kupić plastiki z 2011 ale nie wiem czy będą pasować ale się zobaczy :) , I jaki Wydech byście polecali chodzi o dźwięk i moc ;p.

Niezła rzeźba sie szykuje, na twoim miejscu i tak wolałbym kupić nowszy rocznik, bo co z tego że kupisz tanio moto jak zaraz wpakujesz na mody kase i wyjdzie więcej jak nowszy. Co do wydechu to unikaj carbonowych bo delikatne a łatwo je uszkodzić

moc ma większą niż nowsze modele na wtrysku

jakie inwestycje to nikt ci nie powie, ale nawet gdyby trafił się bardzo zadbany egzeplarz to moto pochlania ogromne ilości kasy, lecą kosze, napędy, tyla opona co parę miesięcy, znajomemu nawet zdarzyło się ukręcic tylną piastę, znam dwa przypadki gdzie konieczna byla wymiana balansera i jego łożysk - prosta naprawa, ale koszt ponad 800zł,

jeśli trafi się moto zaniedbane, które nie miało na czas regulacji zaworów i zmian oleju to będzie juz zupełną skarbonką

Na yamaha dt 50 jeździłem jako mój motocykl , a tak to jeździłem na wielu :) 850 ccm , kawasaki 650 klx . , Więc myślę że się nauczę na 450 :) , więc proszę o porady na co zważać uwagę przy zakupie crossa , wiem że najlepiej to dać do mechanika na przegląd na swój koszt ;p

Na yamaha dt 50 jeździłem jako mój motocykl , a tak to jeździłem na wielu :) 850 ccm , kawasaki 650 klx . , Więc myślę że się nauczę na 450 :) , więc proszę o porady na co zważać uwagę przy zakupie crossa , wiem że najlepiej to dać do mechanika na przegląd na swój koszt ;p

Po zakupie będziesz i tak musiał oddać, bo te silniki lekko zaniedbane to tykająca bomba, tytanowe zawory które moga się urwać, tłok/korba który może wypaść przez silnik i wiele innych.