grebur Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Tez wolabym TIR'a, niedawno autobus przejechal mi tylnym kolem po palcach i... obrazenia zerowe, wprawdzie to na pusto tylko 10 ton wiec w porownaniu z TIRem to tyle co nic. serio ? :icon_biggrin: mi kiedys rower po twawrzy przejechał i przez 3 miechy miałem taki ladny ślad biżnika poprowadzony przez czoło :buttrock: Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 mówiłem o rublach białoruskich.......wiadomo żart jak pisze grebur jak miałbym 10 tys to wolałbym kupić moto za 8 a za reszte kupić chociaż porządny kask z goglami a nie same ciuchy i ogar/mtx80 :icon_mrgreen: ale macie sadomasochistyczne fantazje :D tir załadowany waży teoretycznie 40 ton w praktyce Polski waży 45-50 z tym że masa rozkłada sie na wiele osi i to nierównomiernie najgorzej dociązona jest napędowa ciągnika i ostatnia naczepy najmniej pierwsza z 3 w naczepie do tego opony są w pewnym stopniu (niewielkim :D)elastyczne i nawet jak tam podłożymy rączke-nózke to coś tam sie ugnie......... natomiast czołg nie ma zawieszenia i ma koła ze stali tak samo jak gąsienice jak podłożysz noge i podłożem będzie beton to ci ją wprasuje i napewno będzie do amputacji...... a stare autobusy jeźdzą jeszcze często z niskim ciśnieniem w oponach nie tyle w trosce o komfort pasażerów co żeby na dziurach spawy nie pękały i szyby oraz wszystko nie odpadało choć teraz mpk mają straszne cięcia na paliwie więc pewnie to sie zmieniło...... mnie też kiedyś spadł na ręke kamaz (koło ściągałem i nawalił wypaśny chiński lewarek ) waga 9350 bez olejów z tym że biorąc pod uwage wszystko co napisałem plus niskie ciśnienie w oponach i że ręka ugrzęzlą mi pod bliźniakiem środkowej osi (w zasadzie same palce)to skończyło sie na spuchniętych paluchach i czarnych od odbicia paznokciach w pól roku przeszło.......inna sprawa że mogłem mieć mniej szczęscia także powód do radości jest :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_speedy_ Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 mi kiedys po stopie 2 razy przejechał(przejechał i cofną) pasat staryObrażenia : siniak i ból przy mocniejszym nacisku przez jakieś kilka dni To tak OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeczek151 Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 natomiast czołg nie ma zawieszenia i ma koła ze stali tak samo jak gąsienice jak podłożysz noge i podłożem będzie beton to ci ją wprasuje i napewno będzie do amputacji...... Bardzo ciekawa teoria, widzę że się 4 pancernych nie oglądało :buttrock: :) :icon_eek: Swoją drogą to widzę że tu samych twardzieli o stalowych szkielatch mamy skoro może wam po stopach przejachać autobus czy też osobówka i nic wam nie jest, no no to chyba jakiś fenomen. Tomek G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Niecne Zielone Oczy Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 (edytowane) Mój tata na własne oczy miał okazję zobaczyć człowieka, któremu po nogach przejechał czołg- i faktycznie wprasowało go kompletnie w glebę (to była ziemia!!!) i z nóg została podobno tylko miazga. Amputacja.Nie było czego składać.Samochód przejeżdżający po stopie nie musi jej wcale zmiażdżyć. Fizyka zawsze była dla mnie terra incognita, ale to akurat wiem. Z doświadczenia- na szczęście nie własnego:)Może to kwestia opon i rozkładania się ciężaru? A żeby było trochę na temat: ja od razu zainwestowałam w naprawdę dobry (czytaj: drogi) kask.Ale to chyba zależy od tego, jak kto ceni swoją głowę:] Edytowane 5 Sierpnia 2008 przez Niecne Zielone Oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wr0na Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 A kiedy wyscigi byly dla biednych ? Chyba ze widowni :buttrock: chodziło mi o to, że kiedyś kiedy powstawały PIERWSZE samochody - ścigali się wyłącznie ekscentryczni bogacze, których było stać na zakup sprzętu. w dzisiejszych czasach mamy dostęp do innej technologii, więc i wyścigi samochodowe są dostępne dla większego grona. Czołg dzięki gasienicom ma stosunkowo niewielki nacisk na podłoże.gąsienice w czołgu służą bardziej lepszemu mieleniu trudnego terenu a nie rozkładania ciężaru.wydaje mi się, że czołg ze swoimi stalowymi kołami jezdnymi zdecydowanie bardziej zmasakruje kończynę.już nie mówię o tym że przeciętna gąsienica ma 'punkt styczności' długości kilku metrów i kilka kół jezdnych, a nie jedną oś, czy nawet dwie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerb Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 skoro może wam po stopach przejachać autobus czy też osobówka i nic wam nie jest, no no to chyba jakiś fenomen.Przejchanie po stopie to nic w porowaniu z tym ze w trzeci dzien pracy w PKS'ach zostalem potracony przez autobus (fakt ze szybko nie jechal). Zrobilem dwa fikolki po asfalcie, podnioslem sie ale bylem taki zszokowany ze nawet nie pomyslalem zeby gonic ten autobus, po prostu wrocilem do pracy. Troche sie tylko poobijalem. Albo pierwsza jazda na moto (SHL), uderzylem tylnym kolem w kraweznik i zostalem doslownie katapultowany przez kierownice na beton, troche w powietrzu przefrunalem. Bez kasku. Ale pozniej juz smigalem w Boeri Trends, mimo ze moto to tylko SHL byla. Tak sobie treaz mysle ze albo Ktos tam na gorze mnie lubi albo mam w sobie cos z kota :rolleyes: . Cytuj http://www.bikepics.com/members/cerb/ - moja stajnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi