jodelka73 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 witam kolegówmoże powiecie mi jakim olejem zalewacie swoje raidery,sprowadziłem moto z usa , ma przebieg 40tys km i nie wiem jaki olej kupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert b Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 (edytowane) ja zalewam yamalube półsyntetyk 20w50, filtr k&n 303, tak mi doradził mechanik z yamahy i tego się trzymam, cenowo 33zł litr lub motul 7100 20w50 te forum zaczyna umierać,średnio wpis na miesiąc Edytowane 30 Grudnia 2013 przez robert b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aadasiek Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 (edytowane) z warażeń to na razie nic nie mogę powiedzieć gdyż pogoda za bardzo nie pozwala na jazdęa kręcenie się w koło komina no cóz to nie to.pozycja jest wręcz jak dla mnie (182cm) oczywiście idealna, wygląd jak najbardziej na TAKna chwilę obecną założyłem oponkę na tył 240 jak będzie w w jeździe zobaczymy za kilka miesięcy :Dpozdrawiam Edytowane 3 Stycznia 2014 przez aadasiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
espenriders Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Wczoraj wymieniłem świece na irydowe.wykręcenie trzech nie sprawia większych problemów, ale czwarta (prawy tył) to niezła zabawa.rada dla wszystkich - przed wymianą odkręcić bak i dopiero zabierać się za wymianę :) inaczej nie ma szansi do tego trzeba mieć klucz do świec odpowiedniej długości. Ja swój musiałem obcinać, żeby pasował na długość do czwartej świecy (nieszczęsny prawy tył)Po wymianie zdecydowana poprawa w uruchamianiu silnika. Co do różnicy w jeździe to jeszcze nie miałem okazji przetestować.LwGDzisiaj udało się przetestować nowe świeczki. Silnik pracuje równiutko i coś jakby mocy ciut więcej dostał, ale to może być jedynie subiektywne odczucie.Ogólnie jestem bardzo zadowolony ze zmiany.LwG Cytuj Four wheels move the body, two wheels move the soul. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert b Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 (edytowane) denso czy ngkzakładał ktoś gmole z allegro za 380 zł Edytowane 21 Lutego 2014 przez robert b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekxx Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 (edytowane) Czy zakładał ktoś do raidera błotnik z laminatu z tej strony http://mg-bikes.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=92&Itemid=57o numerze b27?Chciałbym taki założyć i nie wiem jak jest z jego spasowaniem.A co do wymiany świec to mogę potwierdzić, najgorzej jest wymienić prawy tył. Edytowane 23 Lutego 2014 przez jacekxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
espenriders Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 denso czy ngkzakładał ktoś gmole z allegro za 380 złNGKCo do gmoli to niestety, nie takie zakładałem. Cytuj Four wheels move the body, two wheels move the soul. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Jeśli to gmole z RoadStylera to zakładałem taki .wprawdzie do innej Yamahy,ale pasowały i były dobrze zrobione jak i inne akcesoria.http://www.roadstyler.com/Świece to głownie NGK i to nie tylko do Yamahy. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert b Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 (edytowane) Właśnie o te z roadstylera mi chodziło ,bo są z Polkomu ponad 800 stówek ,różnią się mocowaniem i grubościa i nie wiem czy jest sens przepłacaćWłaśnie o te z roadstylera mi chodziło ,bo są z Polkomu ponad 800 stówek ,różnią się mocowaniem i grubościa i nie wiem czy jest sens przepłacaćA dlaczego ngk jest lepsze od denso Edytowane 26 Lutego 2014 przez robert b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 A dlaczego ngk jest lepsze od denso Nie powiedziałem,że są lepsze,po prostu takie zakładałem i nigdy nie miałem problemów. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto-pol72 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 (edytowane) Umiera bo administrator też się wcina miedzy wódkę a zakąskę ,pisałem w innym temacie to wykasował post jak dalej bedzie tak robił to ludzie gdzie indziej będą szukać normalnego forum-to forum robi się beznadziejne !!! Edytowane 21 Kwietnia 2014 przez Roberto-pol72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamHN Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Witam wszystkich!!!Od 1,5 roku jestem poisiadaczem Yamahy Raider.Od niedawna założony mam pusty wydech i strasznie strzela jak ujme gazu.Motocykl ma założony cobra fi2000.I teraz nie wiem jak go ustawić pod pusty wydech.Może ktoś z was ma coś takiego i dobrze ustawione pod puse wydechy to dawajcie znać:)Może jakiś manual posiadacie do fi2000.Pomocy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jodelka73 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Witam wszystkich!!!Od 1,5 roku jestem poisiadaczem Yamahy Raider.Od niedawna założony mam pusty wydech i strasznie strzela jak ujme gazu.Motocykl ma założony cobra fi2000.I teraz nie wiem jak go ustawić pod pusty wydech.Może ktoś z was ma coś takiego i dobrze ustawione pod puse wydechy to dawajcie znać:)Może jakiś manual posiadacie do fi2000.Pomocy!!!witamja mam puste wydech cobra sweept i filtr KN i chodzi bez żadnych modyfikacji map , nie mam PC i cobry i przyczyną strzelania był przedmuch na kolektorze wydechowym , po wymianie uszczelki strzela ale bardzo sporadycznie przy nagłym odjęciu gazusprawdz u siebie , moze po zmianie wydechu żle wszystko skręciłes pozdr LWG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert b Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Witam wszystkich!!!Od 1,5 roku jestem poisiadaczem Yamahy Raider.Od niedawna założony mam pusty wydech i strasznie strzela jak ujme gazu.Motocykl ma założony cobra fi2000.I teraz nie wiem jak go ustawić pod pusty wydech.Może ktoś z was ma coś takiego i dobrze ustawione pod puse wydechy to dawajcie znać:)Może jakiś manual posiadacie do fi2000.Pomocy!!!Zmień filtr powietrza na k&n u mnie po zmianie przestał strzelać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mruwa Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Witam mam pytanie czy przy wymianie wydechu na jakis nie seryjny cobry itp. trzeba zakładać Power commander i czy silnik nie zgłupieje jak tam nie bedzie tej przepustnicy co sie zamyka w orginale. Z góry dzieki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi