Skocz do zawartości

gpz600 nie odpala

COBAR
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Moto sprowadzony.przebieg 52000km.Po odpaleniu nie wchodzi na obroty ,gasnie

Co juz zrobilem ,co sprawdzilem:

Gazniki rozebrane w mak i wyczyszczone( carb cleaner ,ale zrobione bardzo starannie), i porzadnie przedmuchane sprezonym powietrzem

kroćce ssące szczelne

zaworki paliwowe w bdb stanie nie przepuszczaja,nie zacinaja sie

membrany ok

filtr czysty(profilaktycznie wyjalem - to samo)

sruby od regulacji mieszanki wykrecone na dwa obroty

kranik (podcisnieniowy) sprawny

luzy zaworowe ustawione

akumulator nowy

cewki,przewody wys.napiecia,fajki,impulsatory ok

cisnienie sprezania w normie

Rozrząd ustawiony jak należy

Wlalem swieze paliwo,kupilem nowe swiece,przejechalem sie 2km,było to samo co przedtem-ogolnie nie szlo jechac.

Nie idzie odpalać,a jeśli juz jakims cudem odpali to nie wchodzi na obroty,gaśnie.

Co tam jeszcze moze być nie tak bo już brakuje mi pomysłów?

Edytowane przez COBAR

dlamnie to uszkodzenie lezy w stronie elektrycznej motocykla, wiec sprawdził bym moduł, ładowanie akumulator. WSzystko co moze zaburzac prace motocykla na lichym akumulatorze.

Czytaj uważniej.Napisałem że aku jest NOWY,iskra jest więc moduł nie ma tu nic do rzeczy

Nowy aku wiosny nie czyni. Jeszcze są cewki, regler, i dużo innych.

"Iskra jest" to tak jak "Paliwo jest" Ale czy w odp. ilości przy danych obrotach? Iskra też może być licha.....

Co racja to racja, została tylko elektryka. Bywa tak, że jak elementy elektryki się rozgrzewają, to padają (miałem takie coś!) a innym wibracje przy określonych obrotach szkodzą....

No i nie obrażaj sie, ale kiedys nawet w warsztacie (dobrym!!) to źle założyli - kable idą do właściwych świec? Nie są zamienione?

Edytowane przez Buber

Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę.

Tak kable ida jak trzeba lewa cewka 2,3 prawa 1,4

Sprawdziłem instalke wg schematu z manuala i jest ok nie ma nigdzie zwary ani braku masy

Paliw zapodałem bezposrednio z podwieszonego zbiorniczka,wiec to tez pomijam

Edytowane przez COBAR

Może zajrzyj pod gniazda zaworków paliwa czy tam nie ma syfu ?

Piotrze napisałem w pierwszym poście ze gazniki rozebrałem w mak i zrobiłem kompleksowe czyszczenie...

Wiem ze najlepsza jest myjka ultradzwiekowa do tego celu,ale gazniki nawet nie były zasyfione osadami po paliwie ,a carb cleaner zrobił tez swoje.Wszystko idealnie czyste i przedmuchane kompresorem

Edytowane przez COBAR

A spróbuj, tak na próbę, podać zasilanie na cewki bezpośrednio z aku, a nie przez instalację.

Ja obstawiam słaby zapłon/lichą iskrę.

Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę.

Panowie czytajcie uwazniej...o tym ze wymieniłem nowe swiece napisałem w pierwszym poscie!

OK zgadza sie..

a gdy juz odpalisz i jakos tam sobie chodzi to dymi nie dymi? moze bialy dym leci przepuszcza uszczelka pod glowica itp itd? bo jesli wszystko to co sprawdziles dziala to silnik zgodnie z prawami fizyki powinien pracowac, pewnie cos w elektryce nie dziala jednak poprawnie, najprawdopodobniej modul...

pozdrawiam

Mechanika Motocyklowa

Koles ma zzr600 spróbuje podmienic od niego moduł dla pewnosci ino nie wiem czy podpasi.

Innych możliwości to ja już nie widzę

Dodam że przez to kręcenie to zdechły mi 2 świece...ech szlag niech to trafi

Edytowane przez COBAR

witam,wychodzi na to ze skoro czasem zapali to paliwo dostaje,kwestia tego ze jak załorzyłes nowe swiece i moto zapaliło i pochodziło przez chwile to swiece dostana przebicie i lipa z nowych swiec,załorz na próbe stare swiece i zobaczysz czy tez tak bedzie,jesli wszytsko jest zrobione jak napisałes to moze cos jest nie taka z zapłonem.