herdins Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 Witam. czy dało by rade zamontowac elektryczny starter w silniku z CZ 125 cross 93r? mam to wmontowane w honde cr i nei wiem czy istnieje taka mozliwosc. a i czy dało by rade zamontować do tego silnika jakąs lampe przednią? nei znam sie za bardzo na tym a wiem ze wychodzi tma jakis kabel chyba z iskrownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teslasim Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 Przy takim silniku rozrusznik to zbytek nie wiem czy wyszedł wogule jakiś wyczyn 125 2T z elektrycznym w 4T ma to dopiero uzasadnienie. Jeśli to silnik wyczynowy to najprostszym sposobem na oświetlenie będzie zamontowanie akumulatora i z niego zasilanie żarówki, wyczynowe iskrowniki są tak ubogie że nie wciśnie się tam raczej dodatkowych uzwojeń a jeśli to będzie to trudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Przy takim silniku rozrusznik to zbytek nie wiem czy wyszedł wogule jakiś wyczyn 125 2T z elektrycznym w 4T ma to dopiero uzasadnienie. Jeśli to silnik wyczynowy to najprostszym sposobem na oświetlenie będzie zamontowanie akumulatora i z niego zasilanie żarówki, wyczynowe iskrowniki są tak ubogie że nie wciśnie się tam raczej dodatkowych uzwojeń a jeśli to będzie to trudnetrzeba zakładać dodatkową mini prądniczke inaczej nie ma mowy...a Co do rozrusznika to są w w małych 2t ale enduro to chyba tylko EXC300 nowy ma pstryczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slo_mo Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Można wszystko (eletryczny starter, full elektryka, itp), pytanie tylko po co?W 125 cross elektrycznego startera jeszcze nie spotkałem (enduro to inna bajka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 w nocy jest cisza nocna a nie jazda :icon_mrgreen: nie no na poważnie to rozrusznik to bez sensu.........obciązasz moto musisz mieć aku aku musisz z kolei ładować to wymaga przeróbki zasilania iyd itp kupa kosztów przerost formy nad treścią ....... nie wiem jak 125 ona ma chyba motoplat więc z zasilaniem nic nie wymącisz chyba że sie naprawdę uprzesz i założysz prądnice z np cz napędzaną paskiem tylko że to najdelikatniej bez sensu..........w 250 można podobno po przeróbce wstawić iskrownik z ogara 200 i wtedy masz cewki świetlne którymi możesz ładować aku itd............ powiem tak: tylnie światło i tak ci nie potrzebne chyba że jeździcie w 10 osobowej grupie w środku nocy po lesie natomiast na przód kup sobie dobrą latarkę np duracela i mocne akumulatorki zrób uchwyt i wystarczy do jazdy po nocy...... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi