rolnik896 Opublikowano 16 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 poczym poznac ze łancuch jest zuzyty /do wymiany ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 16 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 Postaw na podnozki, krec kolem i sprawdzaj naciag, w kazdym miejscu ma byc taki sam.Przegladnij go i zobacz czy ma jeszce te roleczki, ktore chodza po zebatkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MTBlackbird Opublikowano 16 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 Najłatwiej sprawdzić czy jest wyciągnięty na tylnej zębatce z tyły na środku zębatki odciągnąć łańcuch ręką do tyłu, jeżeli się odchyla tak że widać na przelot pomiędzy łańcuchem a zębatką to znaczy że jest wyciągnięty. A zużycie oceniamy tak jak kolega napisał wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolnik896 Opublikowano 16 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 na tylnej zebatce nie moge polegac gdyz jest do wymiany (nie które zeby przypominaja kształtem banany ) poprzedni wlasnciciel powiedzial ze łancuch jest nowy ale trzeba wymienic zebatki tylko teraz nie jestem pewien czy nie zostałem oszukany bo łancuch jest luzny (na dolkach nawet strzela) a nie da sie go juz bardziej naciagnac myslałem o skruceniu go ale nie wiem czy mozna tak zrobic??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 16 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 na tylnej zebatce nie moge polegac gdyz jest do wymiany (nie które zeby przypominaja kształtem banany ) poprzedni wlasnciciel powiedzial ze łancuch jest nowy ale trzeba wymienic zebatki tylko teraz nie jestem pewien czy nie zostałem oszukany bo łancuch jest luzny (na dolkach nawet strzela) a nie da sie go juz bardziej naciagnac myslałem o skruceniu go ale nie wiem czy mozna tak zrobic??? Jak zebatka jest do wymiany to lancuch z pewnoscia tez jest do wymiany.Kup caly komplet, tak sie kupuje czyli lancuch i zebatki, gdzyz po kupnie samych zebatek stary lancuch moze je szybko znieszczyc.Na takich zeczach sie nieda oszczedzac, wiec jesli nei chcesz kupowac zebatek drugi raz, to kup caly komplet i ciesz sie jego dlugo zywotnoscia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolnik896 Opublikowano 16 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 a tak na marginesie na nowym zestawie napendowym (2 zebatki i łancuch )i le mozna pojezdzic tak w przyblizeniu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 16 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 a tak na marginesie na nowym zestawie napendowym (2 zebatki i łancuch )i le mozna pojezdzic tak w przyblizeniu ??? różnie2-30tys Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolnik896 Opublikowano 16 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 czyli krótko mowiac zostałem oszukany poniewaz poprzedni własciciel oznajmił ze cały naped był wymieniany pod koniec sezonu 2007 Skoro juz mowa o łancuchach to na sówa mi sie pytanie czy łancuch na którym pojawia sie taki rdzawy kolor na łaczeniach nalerzy naoliwic/nasmarowac?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 16 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 Tak, sa specialne smary do lancuchow nepedowych, ktore czyszcza, konserwuja i smaruja.Mozesz tez go olejem posmarowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Tak, sa specialne smary do lancuchow nepedowych, ktore czyszcza, konserwuja i smaruja.Mozesz tez go olejem posmarowac.a jak wjedziesz w teren to robią z łańcucha miazge :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolnik896 Opublikowano 17 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 słyszaem tez ze nie nalezy smarowac łancucha bo do takiego nasmarowanego łancucha przykleja sie piach i łancuch sie wtedy sciera ale nie wiem czy to prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 hmm... a u mnie działa :)szukanie, wybrany tematżyczę udanej lektury :D jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolnik896 Opublikowano 17 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 a słyszał ktos z was o gotowaniu łancucha w graficie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 a słyszał ktos z was o gotowaniu łancucha w graficie??? bosszzzz.... czasy wuesek przeminęły, technologia produkcji łańcuchów też się zmieniła w okresie minionego półwiecza. tak, czytałem o tym - mam książkę abc motocyklisty, z r. 1962 :D jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 (edytowane) słyszaem tez ze nie nalezy smarowac łancucha bo do takiego nasmarowanego łancucha przykleja sie piach i łancuch sie wtedy sciera ale nie wiem czy to prawda No wlasnie, dlatego najlepszym rozwiazaniem sa te spreye, mozna tez nafta Edytowane 17 Lipca 2008 przez Ziuteek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi