FRANKENSTEIN Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 po jakimś wstępnym rozeznaniu, może sie uda, więc aktualizuje listę 1.Kostass-Łódź/Kalisz2.Królik-Kalisz3. Pablo - Łódź/Rybnik4-5. pyra + Beata - Wlkp6.MarMar - Kołobrzeg7-8. RENIA i LUCJAN -Tychy9. Wiedźma - Puszcza.........10. Wadera -Wrocław11. erykma - Norwegia12.-13. Karo +1 - Warszawa14. duńczyk- Zagłębie na Śląsku15. Elemeledudek - Katowice16. Frankenstein + żmija - frankensteinowo17. jesz -Warszawa18. cruiSeR - Płock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cruiSeR Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 właśnie dzwoniłem do serwisu w Płocku podałem vin i gość sprawdził że mój motocykl nie podlega akcji serwisowej i tu ciekawostka , nie przypomina sobie żeby była jakaś akcja serwisowa z xvs 1300 , ale za to wspomniał że była akcja z modelem 950 . i co z tym fantem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.zielin Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 (edytowane) właśnie dzwoniłem do serwisu w Płocku podałem vin i gość sprawdził że mój motocykl nie podlega akcji serwisowej i tu ciekawostka , nie przypomina sobie żeby była jakaś akcja serwisowa z xvs 1300 , ale za to wspomniał że była akcja z modelem 950 . i co z tym fantem ?Moj XVS to brytyjczyk, recall byl przeprowadzany w UK, w linku ktory podalem, byly numery VIN, takze nie wiem, czy to tylko modele w UK czy szerszy zakres, Koledzy opisali problemy podobne do tych, ktore byly powodem wzywania do serwisu w UK, dlatego o tym wspomnialem. Edytowane 26 Listopada 2012 przez g.zielin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cruiSeR Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 postanowiłem się upewnić i zadzwoniłem do serwisu w W-wa na połczyńską . kobitka z serwisu potwierdziła że akcja dotyczy tylko modelu 950 i przewodów paliwowych w tym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarMar Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Ja dostałem maila z serwisu że częsci już są zamówione,z prośbą o kontakt przed przyjazdem.A w linku który był podawany wyrażnie pisze że dotyczy XVS1300 Z 2007r,z tym że trzeba sie załapać na nr VIN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyra.pl Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 (edytowane) poznałem juz podejscie Yamaha Motor Polska do importowanych motocylki -wszystko na nie, udało się wywalczyć instrukcje =120zł za ksero !!!!!nie dziwi mnie że nie chcą objąć akcją amerykanów :mad: no chyba że VIN niejest na liście. Trzeba pdjechać za zachodnią granicę tam nie mają problemów, zresztą są ludzie w tym kraju co to samo zrobią zagrosze :biggrin: a oto lista na spotkanie 1.Kostass-Łódź/Kalisz2.Królik-Kalisz3. Pablo - Łódź/Rybnik4-5. pyra + Beata - Wlkp6.MarMar - Kołobrzeg7-8. RENIA i LUCJAN -Tychy9. Wiedźma - Puszcza.........10. Wadera -Wrocław11. erykma - Norwegia12.-13. Karo +1 - Warszawa14. duńczyk- Zagłębie na Śląsku15. Elemeledudek - Katowice16-17. Frankenstein + żmija - frankensteinowo18. jesz -Warszawa19. cruiSeR - Płock - bez noclegu Edytowane 26 Listopada 2012 przez pyra.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cruiSeR Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 pyra, mam wersje EU kupioną w kraju r 2008 ,nic mi nie leci i jeszcze się nic nie popsuło , ale zadzwoniłem z czystej ciekawości żeby się upewnić . a w serwisie nigdy nie zostałem źle potraktowany , więc nie mam żadnych negatywnych odczuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyra.pl Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 (edytowane) pyra, mam wersje EU kupioną w kraju r 2008....... a w serwisie nigdy nie zostałem źle potraktowany , więc nie mam żadnych negatywnych odczuć.zostawiłeś im kupę kasy i zostawiasz przy każdej wizycie :laugh: to Cię kochająjako potencjalny klient też jestem miło obsłużony :cool: gdy interesuję się nowym motocyklem :biggrin: Edytowane 26 Listopada 2012 przez pyra.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRANKENSTEIN Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 ja zadzwoniłem do serwisu i otrzymałem info że amerykańce sie nie łapią, a takowy posiadam. Gośc z serwisu powiedział że ponegocjuje z Yamaha polska czy da sie to jakos załatwic w ramach tej akcji i da mi znac, zobaczymy. Generalnie usterki takiej nie miałem, ale jak by było za free.....to niech walczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.zielin Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 U mnie ta usterka wtedy tez nie wystapila, ale skoro wszystko bylo zorganizowane i zalatwione przez servis, to nie wypadalo odmawiac =D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyra.pl Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 ja zadzwoniłem do serwisu i otrzymałem info że amerykańce sie nie łapią, a takowy posiadam. bo to jakieś inne Yamahy są :blink:przecież Yamaha Motor Polska nie płaci z własnej kieszeni :icon_evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erykma Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 (edytowane) ja sprawdze jak to bedzie w Norwegii z ta akcja serwisowa Edytowane 26 Listopada 2012 przez erykma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heros Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Centrum dystrybucji motocykli Yamaha na Europę jest w Holandii p.s kto zna angielski tam sprawdzi po przez net dokładnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jesz Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 ja mam wersję EU, przejechane 33kkm z czego osobiscie 28kkm (kupiłem od pierwszego właściciela w PL, jeszcze na gwarancji) i też nie miałem problemów z wyciekami benzyny - ale dla pewności zapytam w serwisie o co biega, może skoro jest histeria ogólnoświatowa to serwisy sobie chcą podreperować budżety naciągając centralę na wirtualne naprawy czegoś co działa? ad1. nie wiem - trudno nazwać 160/h mocniejszym pałowaniem -podnieś sam przód okręć koło i podobnie z tyłem, moze coś się poluzowało lub skończyłoad2. Ślesin k Konina -lokalizacja wstępna, a jako żeś chętny dopisujęad3. wszystkie MS z jednej fabryki, więc akcja dotyczy wszystkich (z przedziału VIN i rocznika ) lista na zlocik 1.Kostass-Łódź/Kalisz2.Królik-Kalisz3. Pablo - Łódź/Rybnik4-5. pyra + Beata - Wlkp6.MarMar - Kołobrzeg7-8. RENIA i LUCJAN -Tychy9. Wiedźma - Puszcza.........10. Wadera -Wrocław11. erykma - Norwegia12.-13. Karo +1 - Warszawa14. duńczyk- Zagłębie na Śląsku15. Elemeledudek - Katowice16. Frankenstein - frankensteinowo17. jesz -warszawaad.1 wiem, dla mnie to prędkość na krawędzi ekonomiczności, ale te stuki mnie niepokoją choć zrobiłem na nich od kiedy się zaczęły ponad 4kkm i żyję ale na pewno w serwisie wiosennym zrobię rozkrętkę i sprawdzenie :)ad. 2 dziękiad. 3 dzięki!!! :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Pablo_ Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 jeśli Yamahy z USA się nie łapią to jakaś kpina jest . Wychodzi na to że wypuszczają coś co ewentualnie może się zapalić podczas jazdy ale jeśli nie kupiłeś moto w salonie to "giń siło nieczysta" :banghead: Ja dziś wysłałem ponowne zapytanie do serwisu , ponieważ ów serwis ( na razie nie będę robił kryptoreklamy ) nie traktuje chyba klienta poważnie bo czekam już 7 dni i zero informacji :-( Cytuj Motocykle są jak wódka ... prawdziwa jazda zaczyna się od litra ... 2012r. - Rumunia/Bułgaria : 4500km (14 dni )2013r. - Albania/Grecja : 4700km (17 dni )2014r. - Estonia/Finlandia : 4000km (15 dni ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi