lr1 Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 lr1 napisz coś więcej o tym ustawianiu naciągu pasa i KĄTA koła , bo nie kumam ? o co chodzi z tym kątemNie dziwię się że nie kumasz, bo trochę źle to sformułowałem :). Z kątem koła chodziło mi o wycentrowanie koła. Jeżeli np. poprzedni właściciel zmieniał oponę, i przy ponownym zakładaniu koła nie wycentrował go dobrze, to siła działająca na pas będzie nierównomierna, co będzie prowadziło do szybszego zużycia pasa. To samo tyczy się naciągu pasa. Nie może być ani zbyt mocno, ani zbyt słabo naciągnięty. Cytuj moja pyrkawkazużycie paliwa pyrkawki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg103 Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 nooooo to teraz jest OK bo myślałem że są jeszcze jakieś dodatkowe zasady na tylne koło - uspokoiłeś mnie i moją panikepozdr greg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostass Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Dzięki za zaproszenie , przemysl przedni . Tez mysle zeby wyskoczyc sobie na kawke do Sopotu ale w marcu nie dam rady . Sorry. Moze nastepnym razem . Sezon zapowiada sie na długi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 pogaduszki o tym, kto już zaczął sezon znalazły swoje miejsce w odpowiednim wątku przy piwie. i tam proszę je kontynuowaćwyjaśnienia "znikających" postów przeważnie dają się pojąć po zapoznaniu się z niniejszym wątkiem: http://forum.motocyklistow.pl/index.php?/topic/108311-przeczytaj-zanim-zalozysz-nowy-temat/jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cruiSeR Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 no to korektaolej i filtr wymieniony , filtr powietrza wymieniony , płyny sprawdzone , naciąg paska sprawdzony a pod koniec marca dorsz ,fryty i browarek na Helu.czy taka wersja odpowiada ? może zamienię dorsza na kawę ? :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duńczyk Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 mam jeszcze pytanko do jeżdzących na xvs1300,jak nabyć instrukcję do tego motoru w języku polskim za podpowiedzi będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lr1 Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 (edytowane) Ja do swojego 1,9 kupiłem na allegro. Nie pamiętam dokładnie u kogo, ale chyba u tego gościa http://allegro.pl/sh...php?uid=2058574Jeśli to był on, to kiedyś miał instrukcje do wielu modeli. Tylko że nie widzę żeby miał wystawione jakieś instrukcje na aukcji w tej chwili. Może przestał je sprzedawać, ale zawsze możesz napisać do niego i zapytać. Może ci ją sprowadzi i sprzeda. Edytowane 11 Marca 2012 przez lr1 Cytuj moja pyrkawkazużycie paliwa pyrkawki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cruiSeR Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 jeśli chcesz mogę zrobić zdjęcia swojej instrukcji i Ci je wysłać mejlem , lub mogę Ci ją skopiować i wysłać oczywiście to Ty pokrywasz koszty wysyłki .napisz co cię konkretnie interesuje z tej instrukcji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasio21 Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Witam wszystkich posiadaczy v-stara 1300, ja właśnie w niedzielę także stałem się szczęśliwcem takiego motocykla z 2007 roku, motocykl ściągnięty z USA , i mam prośbę potrzebuję instrukcji obsługi w języku polskim, może ktoś poratuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forrest2000 Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Gratulacje Pasio! Maszynka spoko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fatmiarz Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 kostass - z przykrością zauwazyłem, że "skończył" się termin...gdzie w naszym szanownym mieście przystawią pieczątkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duńczyk Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 nie bardzo umię pisać na forum nie umiałem odpowiedzić na Twojego posta ale dzięki za info o instrukcji xvs1300 dla xv 1900 z Rudy Śląskiej , taki traf że adres który dałeś to bardzo dobry mechanik motocyklowy którego znam osobiście ,jaki ten świat jest mały ! po Twoim wpisie na forum gadałem z nim telefonicznie ! vstar1300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostass Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Fatmiarz , przeglad robiłem w Konstantynowie . Jadąc w kierunku Lutomierska za białym kosciołem , jakies 50 m za światłami jest stacja diagnostyczna . Jak na wiekszosci stacji nie było zadnych problemów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziuq Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 witam W poniedziałek związałem się z panna xvs 1300 z 2008 r. z Norwegii Dla mnie jest ok ale muszę lepiej poznać. jak bym mógł prosić o manual po polsku to był bym bardzo wdzięczny Mogą być zdjęcia Mój mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostass Opublikowano 23 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 W Norwegii kupiłeś moto? Niesamowite , ale moze to jest nieodkryty zakątek gdzie tanio można fajne maszyny wyczesać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi