IZO Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Witam :crossy: powiedzcie mi panowie czy podczas zmieniania pojemności silnika z 50 na 70 trzeba dokonac dozych zmian w silniku zeby wszystko było cacy? bo przed chwilą rozkminiałem ze przecięz np mój motor był cały obliczny pod pojemnośc 50cc czyli dyfuzor wał głowica gaźnik itd. i zastanawiam się czy zmiana pojemności ciągnie za sobą szereg modyfikacji w celu osiągnięcia jak najkorzystniejszego spalania paliwa i najwyzszej mocy. powiedzcie mi mam coś racji? czy zmienia sie dysze w gazniku i hula wszystko git? :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 podstawa to wydech, jak zmieniasz cylinder to wazny jest stan wału oraz łozysk itp.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 pozatym trzeba wiedzieć jaka to kalsa cylindra. Jesli t\jest to wysilona jednostka poza gaxnikiem , tłumikiem nalezało by jakoś pomyśleć o wale. Jeśli jednak jest to taki spokojny cylinder coś ala klasa SPORT to wypadało by tylko żebybył bez luzów a łozyska w miare nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXospeed Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Ja zamowilem do swojego TSa zestaw 70ccsm Airsala, zamierzam kupic wiekszy gaznik 19-21mm, w koncu znalesc dyfuzor do Ts i go wybebeszyc :) . Teraz mam zamontowane zwykle kolanko :D ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IZO Opublikowano 4 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 exospeed planuje kupic taki sam cylek i powiedz mi czy masz powietrzaka czy chłodzonego cieczą i czy nicasil czy tuleja i jak ogolnie się sprawuje ?:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahermnih1 Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Wybebeszyć dyfuzor to ty się chłopie puknij w łeb za przeproszeniem ostrzegam przed tym wszystkich. Moto po wybebeszeniu będzie głośniejszy a do tego słabszy o wiele.U kolegi w wybebeszonej rurze senda jechała 40 a po zmianie na rure hebo jedzie 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 (edytowane) Bo tłumik w 2t odgrywa bardzo wazna role w poprawnosci dzialania silnika.Mozna powiedziec ze jest to zawor wydechowy. Edytowane 5 Lipca 2008 przez Ziuteek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXospeed Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 exospeed planuje kupic taki sam cylek i powiedz mi czy masz powietrzaka czy chłodzonego cieczą i czy nicasil czy tuleja i jak ogolnie się sprawuje ?smile.gifMam ts chłodzonego cieczą, ten cylinder jest na nicasilu, a jak chodzi jeszcze nie wiem bo musze gaźnik przeczyścićWybebeszyć dyfuzor to ty się chłopie puknij w łeb za przeproszeniem ostrzegam przed tym wszystkich. Moto po wybebeszeniu będzie głośniejszy a do tego słabszy o wiele.U kolegi w wybebeszonej rurze senda jechała 40 a po zmianie na rure hebo jedzie 100Po wybebeszeniu dyfuzora moto może stać się słabsze w dolnym zakresie obrotów, za to dostaje kopa w górnym zakresie.Dlaczego crossy i każdy porządny sportowy dyfuzor są w środku puste?A regulował twój kolega gaźnik po wybebeszeniu dyfuzora? Jeżeli się tego nie zrobi, można zatrzeć moto... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr7557 Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Najlepszy sposób na tunning, to motorek z większą pojemnością. Kup sobie motocykl 125, poczujesz różnice i nie stracisz kasy. Wiem po sobie bo tez sie w to bawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahermnih1 Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 (edytowane) Kupił już zatartą sende Edytowane 5 Lipca 2008 przez mahermnih1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi