Skocz do zawartości

Wołomin - Tragiczny wypadek

JarekM
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Motocyklisci z uwagi na duzo wieksza ruchliwosc / mobilnosc motocykli powinni bardziej uwazac...

krew mnie zalewa kiedy musze sie zgadzać z takimi poglądami

niestety masz rację zbychu,ale my nie możemy myśleć za wszyskich na drodze

bo ucieka przyjemność z jazdy,a zaczyna się walka o życie :wink:

widziałem chyba tego gościa na r6 kilka razy w wołominie i kobyłce,nówka z salonu

najnowszy model,jeszcze jeździł tak trochę niepewnie.

kuźwa,h...j wie już jak jeździć żeby się nie narażać,chyba tramwajem

zaczynam myśleć o quadach,za dużo człowiek ma do stracenia :biggrin:

Czolem!

Napisalem to troche ironicznie, pod wplywem posta poprzedzajacego moj :].

Jestem na tym forum juz ladnych pare lat i naczytalem sie o gnojach w puszkach, slepych katamaraniarzach itd, itp. Kierowcy samochodow sa odpowiedzialni zawsze za "gradobicie, trzesienie ziemi i koklusz", a motocyklisci to swiete krowy.

I mam juz tego dosyc...

Nie tylko puszkaze powinni uwazac, ale my tez i to bardziej. Bo to my mamy wieksze szanse nie przezyc spotkania z puszka. Bo to my jestesmy mobilniejsi, szybsi, bardziej ruchliwi. Powinnismy czuc odpowiedzialnosc posiadania najszybszych pojazdw na drodze...

Kierowcy samochodow powinni uwazac. Owszem. Ale to my musimy dac im szanse dostrzec nas w pore, to my w ruchu ulicznym powinnismy rezygnowac z szybkich manewrow, typowych dla motocykli, a jakze latwo mogacych zaskoczyc kierowce samochodu.

Tylko tyle.

Noz mi sie czasem otwiera, jak czytam stronnicze teksty komentujace wypadki z udzialem motocyklistow...

Uwazajmy i dajmy sie dostrzec. Chwila cierpliwosci i za miastem tez mozna poodkrecac, a o ile bezpieczniej jak nie ma skrzyzowan.

Pozdrawiam

PS

Calkowicie abstrachuje w tym poscie od opisywanego zdarzenia. Nic nie wiadomo o predkosci motocyklisty, moze to byla ewidentna i niczym nie wytlumaczalna wina samochodu. Bo i to sie niestety zdarza...

Czolem!

Napisalem to troche ironicznie, pod wplywem posta poprzedzajacego moj :].

Jestem na tym forum juz ladnych pare lat i naczytalem sie o gnojach w puszkach, slepych katamaraniarzach itd, itp. Kierowcy samochodow sa odpowiedzialni zawsze za "gradobicie, trzesienie ziemi i koklusz", a motocyklisci to swiete krowy.

I mam juz tego dosyc...

Nie tylko puszkaze powinni uwazac, ale my tez i to bardziej. Bo to my mamy wieksze szanse nie przezyc spotkania z puszka. Bo to my jestesmy mobilniejsi, szybsi, bardziej ruchliwi. Powinnismy czuc odpowiedzialnosc posiadania najszybszych pojazdw na drodze...

Kierowcy samochodow powinni uwazac. Owszem. Ale to my musimy dac im szanse dostrzec nas w pore, to my w ruchu ulicznym powinnismy rezygnowac z szybkich manewrow, typowych dla motocykli, a jakze latwo mogacych zaskoczyc kierowce samochodu.

Tylko tyle.

Noz mi sie czasem otwiera, jak czytam stronnicze teksty komentujace wypadki z udzialem motocyklistow...

Uwazajmy i dajmy sie dostrzec. Chwila cierpliwosci i za miastem tez mozna poodkrecac, a o ile bezpieczniej jak nie ma skrzyzowan.

Pozdrawiam

PS

Calkowicie abstrachuje w tym poscie od opisywanego zdarzenia. Nic nie wiadomo o predkosci motocyklisty, moze to byla ewidentna i niczym nie wytlumaczalna wina samochodu. Bo i to sie niestety zdarza...

Niestety muszę się zgodzić,

często poprostu nie dajemy szans na zauważenie się i wykonujemy szybkie manewry które dla nas są naturalne ale dla pozostałych uczestników dróg często nie do przewidzenia.

Również nie odnoszę się do tego konkretnego przypadku - nie znam okoliczności..

pzdr i szerokości

Rafał

Szkoda człowieka, zresztą każdego szkoga. [*]

Trzeba bardziej uważać na siebie, jednak z pasji nie warto rezygnować, musimy jakos zyć w tym gąszczu miast pełnych niebezpiecznych sytuacji.

Mamy prawo wymagać od innych żeby jeździli bardziej ostrożnie, w sposób nam nie zagrażający, jednak jak to mówi pewna złota myśl "Zmieniając swiat zacznijmy od siebie".

Niech najpierw motocykliści zadbaja o własne bezpieczeństwo. Oczywiście sa tacy którzy już starają sie jeździc bezpiecznie jednak to nie wszyscy.

Pzdr

Szkoda człowieka, zresztą każdego szkoga. [*]

Prawie każdego. Mnie nie byloby szkoda np. tego samochodziarza który ZABIŁ niewinnego bikera.

:D :)

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.