JarekM Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Dzisiaj przed godz. 18 motocyklista na czarnej R6 jadąc drogą główną został na skrzyżowaniu uderzony w bok przez Fiata Punto. Niestety, nie przeżył. Uważajcie na siebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Na takie informacje jest temat "smutne ale prawdziwe... wypadki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1986 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 To był młody motocyklista ? i czyja była wina ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekM Opublikowano 26 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Bardzo młody. Wina była kierowcy samochodu - uderzył przodem w bok motocykla kiedy ten znajdował się na środku skrzyżowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1986 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Straszne , kierowci samochodow powinni bardziej uwazac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Motocyklisci z uwagi na duzo wieksza ruchliwosc / mobilnosc motocykli powinni bardziej uwazac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megamega Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 kurcze to u mnie a gdzie dokladnie i czemu cos ze swiatłami czy jak - masakra - straszne :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian44 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 [*] co wiecej mozna powiedziec ? Uwazajmy jeszcze bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slajder Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Motocyklisci z uwagi na duzo wieksza ruchliwosc / mobilnosc motocykli powinni bardziej uwazac... krew mnie zalewa kiedy musze sie zgadzać z takimi poglądaminiestety masz rację zbychu,ale my nie możemy myśleć za wszyskich na drodzebo ucieka przyjemność z jazdy,a zaczyna się walka o życie :wink: widziałem chyba tego gościa na r6 kilka razy w wołominie i kobyłce,nówka z salonu najnowszy model,jeszcze jeździł tak trochę niepewnie.kuźwa,h...j wie już jak jeździć żeby się nie narażać,chyba tramwajem zaczynam myśleć o quadach,za dużo człowiek ma do stracenia :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Czolem! Napisalem to troche ironicznie, pod wplywem posta poprzedzajacego moj :].Jestem na tym forum juz ladnych pare lat i naczytalem sie o gnojach w puszkach, slepych katamaraniarzach itd, itp. Kierowcy samochodow sa odpowiedzialni zawsze za "gradobicie, trzesienie ziemi i koklusz", a motocyklisci to swiete krowy.I mam juz tego dosyc... Nie tylko puszkaze powinni uwazac, ale my tez i to bardziej. Bo to my mamy wieksze szanse nie przezyc spotkania z puszka. Bo to my jestesmy mobilniejsi, szybsi, bardziej ruchliwi. Powinnismy czuc odpowiedzialnosc posiadania najszybszych pojazdw na drodze...Kierowcy samochodow powinni uwazac. Owszem. Ale to my musimy dac im szanse dostrzec nas w pore, to my w ruchu ulicznym powinnismy rezygnowac z szybkich manewrow, typowych dla motocykli, a jakze latwo mogacych zaskoczyc kierowce samochodu.Tylko tyle.Noz mi sie czasem otwiera, jak czytam stronnicze teksty komentujace wypadki z udzialem motocyklistow... Uwazajmy i dajmy sie dostrzec. Chwila cierpliwosci i za miastem tez mozna poodkrecac, a o ile bezpieczniej jak nie ma skrzyzowan. Pozdrawiam PSCalkowicie abstrachuje w tym poscie od opisywanego zdarzenia. Nic nie wiadomo o predkosci motocyklisty, moze to byla ewidentna i niczym nie wytlumaczalna wina samochodu. Bo i to sie niestety zdarza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banka Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Czolem! Napisalem to troche ironicznie, pod wplywem posta poprzedzajacego moj :].Jestem na tym forum juz ladnych pare lat i naczytalem sie o gnojach w puszkach, slepych katamaraniarzach itd, itp. Kierowcy samochodow sa odpowiedzialni zawsze za "gradobicie, trzesienie ziemi i koklusz", a motocyklisci to swiete krowy.I mam juz tego dosyc... Nie tylko puszkaze powinni uwazac, ale my tez i to bardziej. Bo to my mamy wieksze szanse nie przezyc spotkania z puszka. Bo to my jestesmy mobilniejsi, szybsi, bardziej ruchliwi. Powinnismy czuc odpowiedzialnosc posiadania najszybszych pojazdw na drodze...Kierowcy samochodow powinni uwazac. Owszem. Ale to my musimy dac im szanse dostrzec nas w pore, to my w ruchu ulicznym powinnismy rezygnowac z szybkich manewrow, typowych dla motocykli, a jakze latwo mogacych zaskoczyc kierowce samochodu.Tylko tyle.Noz mi sie czasem otwiera, jak czytam stronnicze teksty komentujace wypadki z udzialem motocyklistow... Uwazajmy i dajmy sie dostrzec. Chwila cierpliwosci i za miastem tez mozna poodkrecac, a o ile bezpieczniej jak nie ma skrzyzowan. Pozdrawiam PSCalkowicie abstrachuje w tym poscie od opisywanego zdarzenia. Nic nie wiadomo o predkosci motocyklisty, moze to byla ewidentna i niczym nie wytlumaczalna wina samochodu. Bo i to sie niestety zdarza... Niestety muszę się zgodzić,często poprostu nie dajemy szans na zauważenie się i wykonujemy szybkie manewry które dla nas są naturalne ale dla pozostałych uczestników dróg często nie do przewidzenia. Również nie odnoszę się do tego konkretnego przypadku - nie znam okoliczności.. pzdr i szerokościRafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizmucik Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Szkoda człowieka, zresztą każdego szkoga. [*]Trzeba bardziej uważać na siebie, jednak z pasji nie warto rezygnować, musimy jakos zyć w tym gąszczu miast pełnych niebezpiecznych sytuacji.Mamy prawo wymagać od innych żeby jeździli bardziej ostrożnie, w sposób nam nie zagrażający, jednak jak to mówi pewna złota myśl "Zmieniając swiat zacznijmy od siebie".Niech najpierw motocykliści zadbaja o własne bezpieczeństwo. Oczywiście sa tacy którzy już starają sie jeździc bezpiecznie jednak to nie wszyscy.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Szkoda człowieka, zresztą każdego szkoga. [*] Prawie każdego. Mnie nie byloby szkoda np. tego samochodziarza który ZABIŁ niewinnego bikera. :D :) Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerryisback Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 wez sie zastanow co ty piszesz....sam samochodem nie jezdzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Czolem! A mnie by bylo zal. Kazdy moze w zyciu popelnic blad tragiczny w skutkach dla kogos innego. Ty tez. Zyc z czyms takim na sumieniu tez nie jest tak fajnie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi