kulka Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 jakkolwieg jestem fanem suzuki :notworthy: to wybralbym honde - ladna i niezawodna maszyna . i dosc cywilizowanie sie prowadzi. przyjemnosc z jazdy gwarantowanapozdrawiam Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 A Suzuki GSX jest zawodny? Psuje się? Przecież stare olejaki to maszyny nie do zajechania. :buttrock: Odnosnie tematu to jako pierwsze moto bla bla bla..,... tak na serio to bierz GSX 600F, styknie NAPEWNO!!!Ludzie mówią żę mułowaty, że to że tamto i nic dziwnego - jak ktoś przesiada się z GSXR na GSXF to będzie mułowaty. Ja obecnie latam "jajkiem' i mam radochę straszną. Moto baaardzo lekko się prowadzi, jest wygodnie, ekonomiczne, zwinne no i ładnie i tanie. :D Wcześniej latałem róznymi sprzętami - RF600R, CBR1100XX, GS500E na kurierce a obecnie H-D Electra Glide. GSXF jest dodatkowym moto na wypady do pracy czy okoliczne wycieczki. Gość od którego kupiłem ją zwiedził pół Europy na tym sprzęcie, z Londynu wyskakiwał na Francję itd. Kilka dni przed sprzedażą był z pasażerką i bagazem w Hiszpanii na wakacjach - 3000km w kilka dni i chwalil sobie. 750 to sporo na pierwsze moto, nawet jesli masz zamiar latac w długie trasy to jednak masa i moc sprzetu może Cię przerosnąć. Poza tym nie nauczysz się dobrze jeździć jak od razu wskoczysz na duży sprzęt. Najważniejsza w życiu motocyklisty jest klasa 500ccm która Ty ominąłeś a tym samym straciłeś szansę na zdobycie ciekawych umiejętności które na dużym sprzęcie przyjdą wiele później. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin700 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Najważniejsza w życiu motocyklisty jest klasa 500ccm która Ty ominąłeś a tym samym straciłeś szansę na zdobycie ciekawych umiejętności które na dużym sprzęcie przyjdą wiele później.Damy radę, ja już za stary jestem żeby bawiło mnie odkręcanie na prostej. Na kursie jeździłem na maszynie wielkości tak mniej więcej GSa (choć słabszej). Na początek będę ćwiczył technikę jazdy, książki "Motocyklista doskonały" i "Strategie uliczne" mam i czytałem. Może wybiorę się na kurs doszkalający...Jak mi uruchomią kredycik to biorę to jajko (750) :buttrock: . Cytuj Wszędzie dobrze, ale najlepiej w siodle :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cerber666 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Tez kiedyś szukałem moto i troszke nie wiedziałem co wybrać,więc podjechałem do serwisu motocyklowego w Rzeszowie i kolo mi szczerze odradzał rf900 za to bardzo polecał honde,ale pewnie wiele zależy od poprzednich uzytkowników i od przyszłego:)śmigałem też thunderace 1000 i bardzo polecam ten motorek.Pozdrawiam., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Wątpię czy właściciel GSX F da mi się przejechać kilka km, sam bym się obawiał. Po zakupie raczej będę nakręcał krótkie traski wokół komina, przyzwyczajając się do sprzętu. Poza tym akurat ta firma padła jakiś czas temu ofiarą napadu z bronią i straciła jakieś kawasaki (podczas jazdy próbnej, pasażer wyciągnął broń, wysadził właściciela i oddalił się na motocyklu).Jak zostawisz rownowartosc ceny i powiedzmy swoj dowod to na pewno da. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 (edytowane) lime ja przed zakupem Fazera latałem 2 tyg jajkiem 750 i powiem ci ze z mojej strony to własnie Fazer ma same plusy w porównaniu do jajka:) rzecz gustu a tak chociaz troche w temacie-RF to pięęęękny motocykl-zawsze mi sie podobał! znam kilka takich maszyn i wszystkie mają nakrecone dobrze powyzej 100tys i są w super stanie, zero problemów z biegami(pewnie dla tego ze nikt sie na nich nie uczył latac na gumie)-naprawde fajna maszyna-ma to COŚ w porównaniu do nijakiego jajeczka! Edytowane 26 Czerwca 2008 przez ernestZL Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 hah, na Twoim miejscu zamiast 17k na kilkunastoletniego klocka kupil bym nowego duke'a sprowadzanego z usa http://polska.cwbestbuy.com/index.php?page...uemart&Itemid=1 (serwer wolno chodzi, trzeba poczekac)ale to twoj wybór :buttrock:pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin700 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Skąd Ci się wzięło 17 tyś.? Oba motocykle kosztują w granicach 11 tyś. Ten KTM to supermoto, a ja szukam czegoś bardziej uniwersalnego, poza tym jest zdecydowanie za drogi. Max. cena za motocykl jaką jestem w stanie zapłacić to 11,5 tyś. a jeszcze kupa $$$ na ciuchy i kask i ubezpieczenie pójdzie. No i cena KTM nie zawiera kosztów transportu, cła, podatków, itd. więc przy odbiorze można zrobić wielkie oczy.Aha, z tą kartą pojazdu (że nie jest wymagana) to była pomyłka. Właściciel GSX-F miał na myśli opłatę recyklingową. Jutro jadę oglądać motorek :) . Cytuj Wszędzie dobrze, ale najlepiej w siodle :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 10,7k odczytalem jako 17k, zle zerknalem. do niczego nie namawiam, Twoja decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin700 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Dzisiaj byłem i zaklepałem sobie to jajko. Nie robiłem dokładnego badania technicznego, tylko je obejrzałem. Żadnych podejrzanych spawów na ramie, żadnych kantów, malowanie oryginalne, drobne ryski bo wiadomo że to nie salon. Silnik czysty (ale nie myty). Suzia ładnie odpaliła na zimno (sprawdziłem, nie była palona) bez ssania, nie dymiła. Zostawiłem zaliczkę, odbieram pod koniec przyszłego tygodnia :biggrin: . Cytuj Wszędzie dobrze, ale najlepiej w siodle :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
christiano_ Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 (...)Aha, z tą kartą pojazdu (że nie jest wymagana) to była pomyłka. Właściciel GSX-F miał na myśli opłatę recyklingową.(...) Opłata recyklingowa nie dotyczy motocykli. Calkowity koszt rejestracji to 188zl rejestracja (oplaty znaczki tablice dowod itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi