radgur Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Witam, chce wyminić uszczelniacze w mojej DT 125. Jedna laga poszła ok, w drugiej nie moge odkręcić na dole tej śruby na imbus co trzyma lage! Kręce ją idzie ciężko, ale nie chce się wykręcić! co to może być? Zerwany gwint? Czy trzeba coś zablokować? Jeszcze drugą lage rozebrałem ale nie moge wyciągnąć ze środka uszczlniacza. Mam go wydłubać śrubokrętem? (nie zszedł razem z lagą) Proszę o pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_afri Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Ta śruba jest wkręcona w element, który może się obracać a dodatkowo jest zabezpieczona klejem do gwintów. Spróbuj maksymalnie ścisnąć lagę (ze sprężyną w środku) i dopiero wtedy odkręcać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Warsztat i klucz pneumatyczny = 5 min roboty. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radgur Opublikowano 23 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Warsztat i klucz pneumatyczny = 5 min roboty. Adam M. Aha ok to tak zrobie. Ale jak z drugiej lagi mam wyjąć ten uszczelniacz? Mam go wyszarpać śróbokrętem? Nie wyszedł mi on razem z lagą tylko został w goleni. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 A druciane zabezpieczenie uszczelniacza wchodzace w golen wyjales ??? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radgur Opublikowano 24 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 A druciane zabezpieczenie uszczelniacza wchodzace w golen wyjales ??? Adam M. Tak, wyjołem, ale uszczelniacz bardzo mocno tam siedzi i nie chce wyjść. będe próbował go wydłubać śróbokrętem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Musisz włożyć trochę siły, jak będziesz wydłubywał go śrubokrętem podłóż sobie kawałek drewienka albo szmatę, żeby lagi nie zaorać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Ja juz to zmeczylem:) tam jest duzy klucz gwiazdkowy (bardzo duzy), mialem metrowy kawal blachy wkrecilem to w imadlo lage wepchnolem na ta blache i kumpel docisnol a ja wykretakiem udarowym odkrecilem srube. Moze malo profesionalnie ale nic sie nie popsulo i dziala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi