black pearl Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 witam, zmierzam sie z zakupem pierwszego moto, jestem w trakcie prawka i szczerze mowiac jeszcze jestem zielona hehe myslalm o suzuki sv650s, ale nie upieram sie... widzialam na forum fajna honde cbf do kupienia :icon_mrgreen: prosze o rade, bo ambicji mi nie brakuje, ale czy za bardzo nie przeliczam swoich moziwosci - mam na mysli 1szy motor dla baby :cool: z gory dziekujebp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śliwa Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 witam, zmierzam sie z zakupem pierwszego moto, jestem w trakcie prawka i szczerze mowiac jeszcze jestem zielona hehe myslalm o suzuki sv650s, ale nie upieram sie... widzialam na forum fajna honde cbf do kupienia :bigrazz: prosze o rade, bo ambicji mi nie brakuje, ale czy za bardzo nie przeliczam swoich moziwosci - mam na mysli 1szy motor dla baby :) Jeśli chcesz iść w stronę sportów to IMO jest to idealny sprzęt na początek. Oczywiście trzeba do niego szczególnie na samym początku podejść z pewną dozą respektu,ale to chyba jak do każdego motocykla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 hmm... a ja bym powiedział, że ciutkę za mocny. niby tylko 70parę kucy, ale v-ka oddaje tą moc dość dynamicznie. nie odradzam kategorycznie, ale... zalecałbym nieco więcej respektu dla żelaza - i zakup któregoś z tak zwanych typowych sprzętów dla początkujących: gs500, cb500, er-5jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 witam, zmierzam sie z zakupem pierwszego moto, jestem w trakcie prawka i szczerze mowiac jeszcze jestem zielona hehe myslalm o suzuki sv650s, ale nie upieram sie... widzialam na forum fajna honde cbf do kupienia :clap: Wybij sobie z głowy SV-kę jako pierwszy motocykl. :icon_mrgreen: Na Twoim miejscu rozejrzałbym się za jakąś "125", góra "250" (jeżeli nie skuterem...). Pamiętaj, że człowiek rozwija się drogą ewolucji, a nie rewolucji. Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Dokladnie tak !!!! :cool: :clap: Cos mniejszego na poczatek, aby nabrac wprawy i respektu do sprzeta, a potem sie przesiadac na wieksze pojemnosci.125 lub 250 to idealny sprzet :wink: Polecalbym jakiegos chopperka ? Virazke ? :icon_mrgreen: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
black pearl Opublikowano 29 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 oki chlopaki :lalag: wybite powoli z glowy musze sie rozejrzec za czyms delikatniejszym hehejakies konkretne propozycje? dzieki majkel za chopperka :clap: do tego trzeba dojrzec i musialabym zapuscic wąsa jednak hehe pozdrbp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śliwa Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 oki chlopaki :( wybite powoli z glowy musze sie rozejrzec za czyms delikatniejszym hehejakies konkretne propozycje? To jak już kupisz tego GS'a i nawiniesz nim te 5000 km'ów, to mam prośbę - napisz wtedy tutaj czy była to dobra decyzja :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Dokladnie tak !!!! :clap: :) Cos mniejszego na poczatek, aby nabrac wprawy i respektu do sprzeta, a potem sie przesiadac na wieksze pojemnosci.125 lub 250 to idealny sprzet :crossy: Polecalbym jakiegos chopperka ? Virazke ? :(Np. moją :biggrin: Patrz podpis :D Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
black pearl Opublikowano 29 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 nie ma sprawy, napisze :( i na bank sie pochwale jak tylko cos sobie sprawie :) pozdrbp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Wybij sobie z głowy SV-kę jako pierwszy motocykl. :bigrazz: Ile kilometrów nawinąłeś SV? :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 oki chlopaki :bigrazz: wybite powoli z glowy musze sie rozejrzec za czyms delikatniejszym hehejakies konkretne propozycje?Np. Suzuki GN 125/250 albo - jak ktoś wyżej zasugerował - mała Yamaha Virago (oraz cała masa pojazdów w tej klasie pojemnościowej - zachęcam do zapoznania się z różnymi katalogami motocyklowymi, najlepiej z wielu lat, np. od 1996 do 2006 r.). Ile kilometrów nawinąłeś SV? :icon_eek:Kilka, bo nawet nie kilkanaście, ale co to ma do rzeczy? :bigrazz: Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śliwa Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 nie ma sprawy, napisze :icon_eek: i na bank sie pochwale jak tylko cos sobie sprawie :bigrazz: Nie, nie źle mnie zrozumiałaś. Tzn. jasne pochwal się jak tylko coś kupisz, jednak widzisz szczcególnie na samym początku moto to taka rzecz, która powoduje że jesteś zagrzana na maxa i banan nie schodzi z gęby i nie ważne czy jest to R1 czy MZ'ka. I jedno i drugie potrafi dostarczyć mnóstwo frajdy. Mi chodzi o komentarz już po tym czasie kiedy ta pierwsza zajawka minie, a minie na pewno :bigrazz: A jak kupisz jakąś 150tkę lub 250tkę i to jeszcze z 96r. jak to Ci kolega Olsen radzi, to napisz wrażenia już po miesiącu, tylko szczere :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rasti Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Jeśli masz trochę oleju w głowie, to bierz Sv 650. Ja rozpoczełam swoją przygodę z motocyklami od Ducati Monstera i do tej pory uważam,że był to bardzo dobry wybór. Pozdrawiam :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foks Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 dzieki majkel za chopperka :) do tego trzeba dojrzec i musialabym zapuscic wąsa jednak hehe :D :notworthy: :crossy: :) Swiete slowa. Nie zgodze sie z wiekszoscia. Sv moze i jest dosyc mocnym i narowistym motocyklem ale z tego co wiem to jest lekki i jesli chcesz isc w sporty to jest to dobry pomysl. Wiadomo, ze trzeba miec troche pod sufitem by nie zrobic sobie krzywdy, ale nawet taki karol1001 sobie krzywdy nie zrobil i smiga na sv juz jakis czas z usmiechem na ustach (choc z tego co wiem to po nocach sni o hondzie;P). Mozesz kupic gs'a ale szykuj sie, iz po pierwszym sezonie bedziesz myslec juz tylko o tym na co go wymienic. Pozatym stara maksyma sie sprawdzy: "pierwszy motocykl wybiera sie za glosem serca, kolejny za glosem rozumu". Cytuj Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas600 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Proponowalbym przejsc sie po salonach i przymierzyc sie do kilku roznych sprzetow, by na poczatek zweryfikowac swoje oczekiwania dotyczacewielkosci moto i pozycji za kierownica. (w SV doslownie lezy sie na baku)A nastepnie pomyslec nad czyms niezbyt mocnym i niekoniecznie nowym.To, ze po pierwszym sezonie bedziesz sie moze zastanawiac nadczyms mocniejszym to jedna sprawa......ale pierw trzeba ten pierwszy sezon jakos "przezyc" (czyt: utrzymac sie w siodle...) Jest "martwy" okres i sprzedawcy chetnie doradza, zwlaszcza plci pieknej.... :icon_mrgreen: Zyczenia noworoczne dla wszystkich :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi