Tomasz Opublikowano 1 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2005 ...wiem że podobny temat jest już na forum, ale są tam tylko negatywne opinie na temat LOKu i treść dotyczy głównie jednego instruktora... ;) za miesięc chcę zacząć kurs na prawko w Poznaniu i chciałbym się zorientować jak wygląda sytuacja?? Może znacie jakąś w miarę dobrą szkołe??Genernie to chcę się nauczyć jeździć na moto. Dodam, że nigdy nie jeździłem... :) Nie jestem z p-nia więc chciałbym żeby szkoła była w miarę blisko dworca PKS (odpadają dojazdy na drugi (północny) koniec miasta) no i dobrze byłoby, gdyby można robić kurs łączony... No i jeszcze jedno.... może macie jakieś inne opinie co do LOKu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabas Opublikowano 2 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2005 WitamNa temat LOKu sie nie wypowiadam bo mi cisnienie do gory pojdzie :) ale moge ci polecic dobrego instruktora (Kat.A B E) Osrodek nazywa sie "Red L Car "Mariusz Laskowski ,niestety nie lezy blisko dworca PKS ale blisko Stacji PKP Poznań Garbary Koło Cytadeli zaraz obok WSNHiDZjezeli bedziesz zainteresoawny tym osrodkiem to w kolejnych postach moge ci wszystko omówic ,wiec nie ma problemu ;) a własnie co do kursu łączonego to jak ja zdawalem to byla taka mozliwość nie wiem jak teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 7 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2005 chętnie dowiem się coś więcej, napisz mniej więcej jak wyglądało szkolenie, czy instruktor uczył, czy tylko dał Ci motocykl i kazał sobie pojeźdźić :banghead: Zdawał ktoś może w szkole Kolejarz-poznań przy al. Niepodleglosci 8a? bo też miałbym blisko :P i jeszcze jedno... jak myślicie? czy lepiej robić kurs w jakiejś instytucji typu LOK, czy może w mniejszym ośrodku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarioPoznań Opublikowano 9 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2005 Ja tez bym sie chetnie podlaczyl pod temat,bo musze sie zapisac na prawko,tylko nie wiem gdzie najlepiej,jak dla mnie moze byc caly poznan tylko nie piatkowo (jestem z rataj) :) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admirał Opublikowano 9 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2005 mogę najpierw powiedzieć czego nie polecam, szkoła jazdy "Samochodówka" dość tania, ale uczyłem się na etce 251, stary trup, często gasł, albo się świeca zalewała, potem jak miałem pojechać w misato, wyciągnęli sztukę "nówkę" etkę 251, tylko jak chciałem nią zrobić ósemki to nie potrafiłem, bo tamta nie miała bblokady kierownicy i można było nią praktycznie skręcać o wiele bardziej, więc i łatwiej się kręciło ósemki. natomiast polecić mogę EFEKT, tam jest spoko instruktor, sam jeździ na R1 to się chyba trochę zna. (ul. Wojskowa - w pobliżu ronda Przybyszewskiego) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabas Opublikowano 9 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2005 Ja także chodzilem do szkoly jazdy "Samochodówka" i mam nie mile wrazenie poza nisko cena (znizki dla uczniow szkoly samochodowej) nic dobrego tam nie znajdziecie ,dostaniecie tak jak wspominal admirał stare gówno , z ktorym wiecej kłopotu niz samej nauki ,insturktor ma wszystko głeboko daje sprzeta i idzie na kawe :) i nawet nie patrzy jak jezdzisz,zdawanie kat.B w "Samochodówce" wyglada podobnie wiec kazdemu bym odradzal tą szkołe .Admirał miales szczescie bo ja nawet na miasto nie wyjechalem bo sie etca rozwalila :? ale zwrocili mi kase Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabas Opublikowano 9 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2005 Nieudane szkolenie w w/w "Samochodówce "skierowalo mnie do "Red L Car".Szkolenie wedlug mnie wygladalo doskonale : instruktor na poczatku wypytuje co i jak , i stwierdza jaki jest twoj poziom na temat jazdy motorem a nastepine wedlug stopnia zawansowania uczy ,ja akurat mialem juz dosc duze pojecie na temat motor wiec tylko cwiczylem na placu i na miescie ale widzialem jak przyszla raz jedna laska ( niezla dupa :mrgreen: ) i instruktor dokladnie jej tlumaczyl jak sie zmienia biegi gdzie jest sprzeglo itd. Wracajac do mnie , wiec jak jezdzilem na placu to caly czas bylem kontrolowany przez mojego instruktora od czasu do czasu kierowal swoje uwagii , po jezdzie na miescie jak juz wracalem do osrodka to analizowalem z nim moje bledy .Tomasz polecalbym ci ta szkole jazdy , tego instruktora , najlepiej sie przejdz i zobacz, pogadaj z nim to sam osadzisz jaki jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micza 125 Opublikowano 13 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2005 Jesienią mam zamiar wziąć się za prawko i pomyślałem, że ktoś może mi polecić jakiś ośrodek szkolenia albo jakiś odradzić, z góry dzięki za info, pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 13 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2005 Witam jest jeszcze jeden podobny, ale dotyczy on głównie LOKu...http://forum.motocyklistow.pl/viewtopic.php?t=25005 ... a ja wybrałem "EFEKT"... jestem w trakcie kursu... dopiero zaczynam jazdy... pozdrawiamTomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boatman Opublikowano 12 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 Witam wszystkich,Mam pytanko czy w Poznaniu jest jakaś szkoła gdzie można doskonalić umiejętności jazdy motocyklem? I raczej chodzi mi o motocyklistę mało doświdczonego (którym właśnie jestem;). Czy jest w naszym pięknym mieście miejsce, szkoła, firma ...cokolwiek gdzie można doskonalić umiejętności pod okiem fachowca, bezpiecznie...a jeszcze jakby atmosfejra była miła i sympatyczna to już w ogóle bajka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SartaB Opublikowano 13 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 Witam!Ja również podłączam się pod to pytanie. Niedawno zacząłem kurs i wiem, że po jego skończeniu będę musiał jeszcze wiele się nauczyć. Hehe nawet ostatnio miałem glebę na placyku, ale to mnie tylko zmotywowało :)Ale wracając do tematu. Wiem, że jest jedna firmahttp://www.dinvenbike.com/html/englishuk.html oraz można zajrzeć na stronkę motoszkola.pl. Dinvenbike jest stroną wielojęzyczną (kiedyś była po PL ale już nie jest, nastawienie na odpowiedniego klienta?). Jednakże chciałbym usłyszeć (przeczytać) jakieś opinie, uwagi itp itd gdyż chciałbym dobrze zainwestować moje pieniążki :D :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boatman Opublikowano 13 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 ...nie wiedziałem, że w Poznaniu mamy coś takiego:) W przyszłym sezonie sobie chyba zafunduję taki trening. PozdrawiamMaciejA powiedz na czym ujeżdżasz na swoim kursie? Ja zaczynam jazdy w przyszłym tygodniu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilervirago Opublikowano 14 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 Na ulicy Kutrzeby jest plac manewrowy,tam szkolą również motocyklistów.Kiedyś pytałem tamtejszego instruktora o doszkalanie dla kolegi (hiszpana).Powiedział,że nie będzie problemu. 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
illuk Opublikowano 31 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2005 Czesc! Czy moglbys napisac cos wiecej o kursie w firmie EFEKT? Prosze o szczera opinie, czy moglbys polecic ta szkole dalej. Z gory dzieki! Pozdrawiamilluk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 31 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2005 Witam. nie ma sprawy, daj znać na priv co Cie interesuje, będzie mi łatwiej odpowiedzieć, bo tak ogólnie to można pisać i pisać... pozdrawiamTomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi