granat Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Własnie mój kolega siedzacy w pojazdach zabytkowych oswiecił mnie ze od minionego tygodnia obowiazuja nowe przepisy na rejestracje weterana, nie bedzie potrzebne zadne zasiedzenie czy inne kombinacje, tylko jakis dokument typu umowa czy oswiadczenie, pieczatka od wojewódzkiego konserwatora zabytków ze to zabytek bo starszy niz 25lat i koniec:-) czyzby nasze modlitwy zostaly wysłuchane???Nie mam mozliwosci sprawdzic tych rewelacji, ale jak ktos da rade niech zaraz pisze co i jak:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil91 Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 http://www.bubleprawne.org/Bubleprawne/1,8...abytkowych.html:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 25 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 I oto własnie chodziło:-) mówiłem pisac do Palikota?:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Madrze glosowac i wybierac odpowiednich ludzi a wszystkim bedzie zylo sie lepiej... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil91 Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Ktos orientuje sie jaki jest koszt opinii wojewodzkiego konserwatora zabytkow? Zeby sie nie okazalo ze opinia jest warta tyle co trup z papierem. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logum Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Mojego kolegi wujek zapłacił 400 zł bodajże a konserwator był z białego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agrupa Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 No to jest dobra wiadomość. Czytałem o tym w Automobiliście ;) I skończy się ten nieszczęsny i żałosny handelek papierami. I te wydumki typu IŻ 49 zarejestrowany na IŻ 350, Ural na Kaśkę a Kaśka na Dniepra :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loopy1 Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Po krótce to wygląda to tak: Art.28 ust.5 pkt 9 daje mozliwość zarejestrowania "grata" na żółte blachy nawet gdy nie ma dowodu rejestracyjnego. Wystarczy oswiadczenie ze dowod został "posiany". Wczesniej trzebabyło mieć dowód. :biggrin: Art. 28 ust.5 pkt 10 Jeśli chcemy zarejestrować spowrotem na białe blachy to trzeba opinie rzeczoznawcy, zaświadczenie o wyrejestrowaniu, bądz fakturkę ze złomu z ostatnim numerem rejestracyjnym pojazdu. Tyle. :lalag: Art. 29 ust.5 pkt 11 pozwala zarejestrowac pojazd dawny (...) jeśli jego własność została potwierdzona orzeczeniem sądu (...) nawet jeśli nie ma dowodu rej i karty pojazdu. :icon_mrgreen: Wszystko ładnie (i więcej) jest opisane w "Automobiliscie" nr 10/2008. Może komuś bedzie sie chciało poszukać tej ustawy w necie, zeby była ładna wersja do druku, do pokazania w okienku? :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 rzeszowski rzeczoznawca od mojego kumpla skubnal tylko 140zl. Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 28 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Przed wejsciem przepisu płaciło sie rzeczoznawcy 400, a teraz to nie wiem czy jest taka potrzeba, skoro ma sie wypowiedziec konserwator zabytków? ale beda jaja, moja znajoma jest wojewódzkim konserwatorem zabytków i nie ma zielonego pojecia o motocyklach, i co? byle frajer jej wcisnie kazdy kit?bedzie wesoło:-) loopy1 podaj co to za ustawa bo jeszcze jej nie znalzałem w nowosciach:-( a chetnie poczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafciojawa Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 (edytowane) to faktycznie fajna wiadomość,mój motór ma już 50latek więc napewno będzie zabytkiem,tylko właśnie jak jest z tymi żółtymi blachami,jak konserwator zabytków stwierdzi że to zabytek,to co dalej z jego losem,malowanie remont itp,coś mi się kiedyś obiło o uszy jak koleś biedrone rejestrował na weterana,ale mogę się mylića i jeszcze jedno,jak to wszystko przebiega,trzeba jechać motocyklem do rzeczoznawcy po pieczątke ipotrzebne dokumenty do rejestracji? Edytowane 28 Października 2008 przez rafciojawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 po co na zolte? na biale i jako unikat! Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafciojawa Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 po co na zolte? na biale i jako unikat! Goskaa coś więcej napiszesz? jak na unikat,z takimi samymi dokumentami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 (edytowane) Art. 28 ust.5 pkt 10 Jeśli chcemy zarejestrować spowrotem na białe blachy to trzeba opinie rzeczoznawcy, zaświadczenie o wyrejestrowaniu, bądz fakturkę ze złomu z ostatnim numerem rejestracyjnym pojazdu. najszybiej - faktura ze zlomu oraz opinia rzeczoznawcy o "unikacie" :biggrin:. na podstawie tych dokumentow mozna zarejestrowac pojazd na biale blachy. Goska Edytowane 28 Października 2008 przez wild Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafciojawa Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 znaczy mówisz z żółtych na białe?podaj plis jaki to dziennik ustaw,a jeżeli mam tylko umowe kupna sprzedaży?pojazd był wyrejestrowany,dokument myszy zjadły,a u urzędasów archiwa wykasowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi