Patriko Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Witym wszystkich bikerów. Mam pytanie odnośnie motocykli z USA. Wiem, że różnice między motocyklami to święcące na stałe kierunki przednie, odblaski, brak immobilizer'a oraz teraz pytanie CZY JEST COŚ JESZCZE? Bo bajki o mocniejszych motocyklach z USA już słuszałem :icon_question: :icon_biggrin: Będę kupował nowy motocykl z USA i chciałbym wiedzieć wszystko co jest związene z różnicami w motocyklach europejskich oraz amerykańskich. Dodam, że maszynę dostanę gotową do rejestracji, bez żadnego dodatkowego chodzenia po urzędach. Proszę Was o każde spostrzeżenie, radę, doświadczenie - będą to dla mnie bardzo cenne informacje ;) :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 przede wszystkim przeoczyłeś przedni reflektor, który jest symetrycznyjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patriko Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 przede wszystkim przeoczyłeś przedni reflektor, który jest symetrycznyjsz Tak, jsz zapomniałem o tym :icon_question: Chociaż już o tym czytałem to wydaje mi się, że jeśli chodzi o jazdę w nocy to nie jest to problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABG Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Inne malowania :icon_razz: Ja nie mam jeszcze mignięcia światłami PASS, ale nie wiem czy to domena Amerykańca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falki Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 (edytowane) Tak, jsz zapomniałem o tym :icon_razz: Chociaż już o tym czytałem to wydaje mi się, że jeśli chodzi o jazdę w nocy to nie jest to problem. ---------------------------- Będziesz miał również prędkościomierz w milach. POZDRO falki Edytowane 15 Czerwca 2008 przez falki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rof Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 ja w przednim reflektorze nie mam światła postojowego... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patriko Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Przede wszystkim to chciałbym przeprosić, że nie sprecyzowałem tematu. Głównie chodzi mi o różnice między europejską wersją CBR1000RR a amerykańską. To jest meritum mojego zainteresowania. Dlatego serdecznie proszę posiadaczy Fireblade AD 2007 z USA o zauważone różnice między europejczykiem a amerykanem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Trzeba uważać żeby nie kupić wersji kalifornijskiej, bo tam są ostrzejsze normy emisji spalin i w efekcie sprzęty są tam kastrowane względem reszty Stanów. Mówię tu o stracie kilku tłustych koników. Ja mam GSX-Ra 600 K6 właśnie w wersji USA i poza wymienionymi przez ciebie różnicami nic w porównaniu do wersji EU nie wychwyciłem. Może poza tym, że na osi tylnego koła mam zawleczkę, a w wersjach europejskich tego nie ma :icon_razz: Do tego trzeba się nauczyć Fahrenheitów, bo podejrzewam, że Honda też nie ma możliwości przestawienia wyświetlania temperatury. MPH na KMPH to kwestia guziczka :D No i tak jak zauważył AByGy - malowania są inne (tzn lepsze :P ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patriko Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Do tego trzeba się nauczyć Fahrenheitów, bo podejrzewam, że Honda też nie ma możliwości przestawienia wyświetlania temperatury. MPH na KMPH to kwestia guziczka :) Tak właśnie też miałem pytać, czy można zmienić formę temperatury... Troszkę szkoda ale to nie dyskwalifikuje sprzęta ;) Oczywiście z racji wyjątkowej ceny :P Cały czas oczekiwana odpowiedź od użytkowina Bladego AD2007 z USA :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Do tego trzeba się nauczyć Fahrenheitów, bo podejrzewam, że Honda też nie ma możliwości przestawienia wyświetlania temperatury. MPH na KMPH to kwestia guziczka :) Chyb nie trzeba ,przy zmianie z MPH na KMH Celcjusz wskakuje sam - tak jest w wersji z UK ,wiec mysle ze z USA bedzie podobnie. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABG Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Temperaturę zmienia się drugim guziczkiem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Nie wiem co ci Mycior wskakuje samo, bo w UK temperatura jest w Celsjuszach, więc tam zmienia się tylko przelicznik prędkości :biggrin: W GSX-Rach z USA nie da się zmienić temperatury. Jedyna opcja to wymiana zegarów :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LENAR Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 (edytowane) mojemu koledze powiedziano w serwisie ze jest problem z podpinaniem amerykanskich sprzetow pod komputer, czy moze ktos sie wypowiedziec na ten temat? kolejna sprawa jest taka ze tenze kolega robil dwojke w skrzyni R6 i chcial dokupic czesci w serwisie, wiec poproszono go o numer VIN, gdy sie okazalo ze sprzet to amerykaniec to odmowiono mu sprzedazy czesci :) chodzilo o drugi bieg, nie wierze ze dwojka z europejskiej wersji tego samego rocznika by nie pasowala bo na pewno roznice nie siegaja az tak gleboko w mechanike Edytowane 16 Czerwca 2008 przez LENAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patriko Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Chyb nie trzeba ,przy zmianie z MPH na KMH Celcjusz wskakuje sam - tak jest w wersji z UK ,wiec mysle ze z USA bedzie podobnie.pzdr A Ty MYCIOR masz sprzęta z UK??? Temperaturę zmienia się drugim guziczkiem :icon_rolleyes: Rozumiem, że masz 929 z USA??? I daje radę zmienić? Bo w sumie nie chciał bym mieć F na szafie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABG Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Rozumiem, że masz 929 z USA??? I daje radę zmienić? Brawo ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi