Skocz do zawartości

Remont silnika HONDA NS1

protect_nh
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

i wszystko jasne;) zolty kabel od silnika polaczony w kostce z kablami od motoru byl zerdzewialy:) teraz wszystko przeczyscilem i juz jest ok:)

PZDR

witam ponownie

Zdecydowalem sie na remont, a teraz doradzcie który tłok mam kupic;

http://moto.allegro.pl/item378492571_ir_tl...mbx_mtx_80.html

http://moto.allegro.pl/item381774328_tlok_...plet_49_50.html

od uzytkownika italyracing jest troche tanszy, ale nie wiem jak z jakoscia. Co wy o tym sadzicie?

czy moge stare uszczelki osadzic na silikonie po wykoaniu remontu?

Pzdr.

Ja byl bral drugiego tam chociaz firma na pudelku jest :) :cool: Ja mam taki tłok i mi smiga a co do uszczelek to niby mozesz ale lepiej byloby nowe w kalsie za 15 zl kupisz obydwie

pewnie ze kupisz tylko ja jak ich zapytalem o firme ktora to produkuje to byla to jakas tajwanskafirma a jak mi podali nazwe to niemoglem przeczytac :) :) Nie a teraz serio jakos dla mnie tłok razem z perscieniami i wogole caly zestaw kosztuje 40 zl i jeszcze dystrybutor na tym zarabia to jakos mnie automatycznie odrzuca.Ja kupilem postion kita i nie zebym go chwalil czy cos ale wolem kupic juz tłok za 100 chciaz i tak mi sie wydawal starnie tani.Caly zestaw tłokowy za 40 zl no dla mnie to nieporozumienie :(

Mysle ze mnie zrozumiales chociaz niezle krece :banghead: :cool:

pewnie ze kupisz tylko ja jak ich zapytalem o firme ktora to produkuje to byla to jakas tajwanskafirma a jak mi podali nazwe to niemoglem przeczytac ;) :crossy: Nie a teraz serio jakos dla mnie tłok razem z perscieniami i wogole caly zestaw kosztuje 40 zl i jeszcze dystrybutor na tym zarabia to jakos mnie automatycznie odrzuca.Ja kupilem postion kita i nie zebym go chwalil czy cos ale wolem kupic juz tłok za 100 chciaz i tak mi sie wydawal starnie tani.Caly zestaw tłokowy za 40 zl no dla mnie to nieporozumienie :notworthy:

Mysle ze mnie zrozumiales chociaz niezle krece :biggrin: :smile:

W sklepie motocyklowym http://www.sklepmotocyklowy.pl/ ten tłok do mbx to tez jest piston kita bo sam zamawiałem wiec po co przepłacać??

W sklepie motocyklowym http://www.sklepmotocyklowy.pl/ ten tłok do mbx to tez jest piston kita bo sam zamawiałem wiec po co przepłacać??

Skad masz takie inf ??Bo ja sie pytalem samego sklepu znaczy wyslalem maila i napsiali mi inna firme poszukam i napsize jakiej firmy

Znalazłem oto co mi napisali

"Producentem tych tlokow jest firma ACCESS z Taiwanu"

Edytowane przez KUBAS007

Skad masz takie inf ??Bo ja sie pytalem samego sklepu znaczy wyslalem maila i napsiali mi inna firme poszukam i napsize jakiej firmy

Znalazłem oto co mi napisali

"Producentem tych tlokow jest firma ACCESS z Taiwanu"

No bo sam zamawiałem ostatnio ten tłok i jest to piston kit identyczny jak na allegro.

Witajcie

Tłok już zamówiłem, u mnie w Krakowie jest sklep z łożyskami i od miejsca kupiłem łożysko 12x18x13, wszystko to samo jednak na szerokość jest 1mm węższy ale to chyba nic nie przeszkadza bo już ktoś tam o tym wspominał że ma węższy i jest okej;) Także czekam na tłok jak przyjdzie od razu cyl do szlifu i jak wszystko złoże dam znać czy wszystko ok. Mój silnik ma przebieg 34 tys. i tłok byl oryginalny 48mm, po rozebraniu nawet nie widac zeby bylo cos grzebane bo szpilki na ktore wchodzi cylinder na samym dole kilka cm są koloru srebrnego jak ze sklepu, uszczelki oryginalne, sie trzymaja nawet po zdjeciu wiec na silikonie je zrobie i bedzie ok;) Tłok kupiłem 49,5mm od MBXa jak złoże dam znać;)

Pzdr

zrobie po swojemu, w 50tce robiłem to tak samo zrobiłem 7 tys i nic sie nie działo, ale ja wyciagnalem bo kupilem ten silnik.

pzdr.

ps: najgorzej teraz czekac na tłok, bo poczta strajkowala, zamowilem zebatke, lancuch i klamke sprzegla to juz priorytetem idą 2 tydzien:/