Skocz do zawartości

M1800R ( VZR1800R , M109R ) - temat zbiorczy

maq
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie po przekręceniu kluczyka świecą się wszystkie kontrolki po chwili gasna zostaje tylko kontrolka oleju i od swiateł bodajże, a po uruchomieniu gasna wszystkie bez kontrolki świateł. No chyba, że faktycznie masz tyle paliwa, że kontrolka musi świecić czy tego chcesz czy nie. W razie problemów służę pomocą pisz śmiało.

W VLR C1800R jest taka możliwość, więc może w VZR też. W końcu to bliźniacze konstrukcje.

Procedura przełączania licznika pomiędzy milami a kilometrami wygląda tak:

1. Wcisnąć guzik zerowania licznika, a następnie włączyć stacyjkę.

2. Przytrzymać guzik 3-5 sek.

3. Zwolnić przycisk, a następnie wcisnąć go dwukrotnie. Wskazówka prędkościomierza "przeleci" po skali.

Całą procedurę należy wykonać w ciągu 10 sek.

Do czasu, kiedy skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że w kraju jest tylu idiotów. (by S. Lem)

Witam serdecznie mam na imię Dawid chcę pozdrowić wszystkich miłośników VZR za 2 tyg. stanę się szczęśliwym posiadaczem M109RZ , czarny z pomarańczowym pasem, proszę mi wybaczyć za wszelkie moje nie prawidłowości ale jestem nowym uzytkownikiem tego wspaniałego forum i może to chwilkę potrwać aż je opanuję. Na samym początku mam małe pytanko, na co zwracać uwagę przy docieraniu moto i jak długo powinno trwać docieranie.? Za wszystkie odpowiedzi gorąco dziękuję.

Poniec napisał:

(...) na co zwracać uwagę przy docieraniu moto i jak długo powinno trwać docieranie.? Za wszystkie odpowiedzi gorąco dziękuję.

dział mechanika, temat przyklejony na samej górze

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

Witam po długich poszukiwaniach udało mi się znaleźć informacje o przyspieszeniu m109r i poruwnania z innymi power cruiserami i pomyślałem że warto na tym forum podać linki do tych stron bo jest problem z tymi danymi a dużo ludzi pyta i nikt nie odpowiada dokładnie, to może ktoś wklei te dane na stałe bo ja nie jestem informatykiem i nie wiem jak to uczynić a i pewnie bez urazy niektórzy posiadacze VZR nie są świadomi jakie monstrum dosiadają i że jest 2 najmocniejszym cruiserem na rynku. Pozdro dla wszystkich.

http://www.popularmechanics.com/cars/news/4216203

http://answers.yahoo.com/question/index?qi...21105223AAc8zw1

Witam,

Prosiłbym o opinię użytkowników intruza... Zamierzam spełnić swoje 'marzenia' odnośnie posiadania dwóch motocykli w garażu... Nie ukrywam, że nie widze innego cruisera niz M109R , który robi na mnie większe wrażenie. Na codzień poruszam się ZX-9R, więc jazda cruiserem to całkowicie inna przyjemność.

Do tej pory w historii użytkowania , dosiadałem również intrudera vs800 ..ale wiadomo, ze zbędne jest jakiekolwiek porównywanie z VZR..

Moje pytanie do użytkowników :

Czy przy gabarytach 'niedopieszczonego siłacza' : 175cm wzrostu , 85kg (nad)wagi z góry jestem skazany na wieczną mękę w codziennym użytkowaniu?

Nie miałem jeszcze okazji spotkać na żywo , aczkolwiek na zdjęciach które mogłem oglądać raczej dosiadają go większe osoby:)

Będe wdzięczny za opinie.

mi-kal napisał:

Witam,

Prosiłbym o opinię użytkowników intruza... Zamierzam spełnić swoje 'marzenia' odnośnie posiadania dwóch motocykli w garażu... Nie ukrywam, że nie widze innego cruisera niz M109R , który robi na mnie większe wrażenie. Na codzień poruszam się ZX-9R, więc jazda cruiserem to całkowicie inna przyjemność.

Do tej pory w historii użytkowania , dosiadałem również intrudera vs800 ..ale wiadomo, ze zbędne jest jakiekolwiek porównywanie z VZR..

Czy przy gabarytach 'niedopieszczonego siłacza' : 175cm wzrostu , 85kg (nad)wagi z góry jestem skazany na wieczną mękę w codziennym użytkowaniu?

Nie miałem jeszcze okazji spotkać na żywo , aczkolwiek na zdjęciach które mogłem oglądać raczej dosiadają go większe osoby:)

Spokojnie dasz sobie radę, motocykl ma inną konstrukcję silnika, zdaje się inaczej położona skrzynia biegów, ma bardzo nisko środek ciężkości, w stosunku do innych cruiserów, dasz radę ogarnąć. Ciężko się jeździ na 2 tak różnych sprzętach jak ZX9R i Intruder, ale nie znaczy że się nie da. Większy problem by był gdybyś miał Kawę z ABS, ale takich ZX9tek chyba nie ma?

mi-kal napisał:

Witam,

Luz blues przy Twoich gabarytach ja ważę średnio 78-79 kg i mam 178 wzrostu i nie mam problemu znam gościa który ma 165 cm i na oko 60 kg wagi a ujeżdża c1800 i nie ma z nią najmniejszego problemu a i jeszcze jedno byłem teraz trzy dni na otwarciu sezonu w Wiśle Suzuki Cruiser Poland (ok. 50 maszyn) i wielu bikersów miało zdecydowanie mniejsze gabaryty niż Ty - także nie przejmuj się tylko dosiadaj M109R

smoq73 napisał:

Spokojnie dasz sobie radę, motocykl ma inną konstrukcję silnika, zdaje się inaczej położona skrzynia biegów, ma bardzo nisko środek ciężkości, w stosunku do innych cruiserów, dasz radę ogarnąć. Ciężko się jeździ na 2 tak różnych sprzętach jak ZX9R i Intruder, ale nie znaczy że się nie da. Większy problem by był gdybyś miał Kawę z ABS, ale takich ZX9tek chyba nie ma?

Nigdy nie było ABS w tych modelach. A motor trzymam z sentymentu do 'młodzieńczych' myśli, że jak się widziało superbike'a to na pewno to była NINJA:) No i jest;)

Dziękuje za odpowiedz!

NIC nie peniaj Ja za 10 dni odbieram swój m109rz i mam 130kg w tym 30 (NAD) wagi i się tym nie przejmuję a wcześniej dosiadałem z 10 komarków i chyba ze 40 wsk 125 i 175 następnie CBR 900rr fire blade 2002rok jako 1 roczny motocykl, później pauza na 4 lata następnie, quad yamaha raptor 700, honda xr600 ,aktualnie wsk125 jako zabytek, pochwalę się że sam ją odrestaurowałem od podstaw i chromy we własnej galwanie wygląda jak z fabryki nie wiem gdzie i jak ale chętnie bym wrzucił fotki, i motorynka czeka na syna też odrestaurowana, a sam już nie mogę się doczekać odbioru i pierwszego testa!!! nawet sciągłem sobie z neta instrukcję obsługi i przeczytałem ją 2 razy, aby nie dać gafy przy docieraniu itp. ! Pozdro dla wszyskich vzr-o maniaków czy jest ktoś na forum z wlkp. ????

Poniec napisał:

NIC nie peniaj Ja za 10 dni odbieram swój m109rz i mam 130kg w tym 30 (NAD) wagi i się tym nie przejmuję a wcześniej dosiadałem z 10 komarków i chyba ze 40 wsk 125 i 175 następnie CBR 900rr fire blade 2002rok jako 1 roczny motocykl, później pauza na 4 lata następnie, quad yamaha raptor 700, honda xr600 ,aktualnie wsk125 jako zabytek, pochwalę się że sam ją odrestaurowałem od podstaw i chromy we własnej galwanie wygląda jak z fabryki nie wiem gdzie i jak ale chętnie bym wrzucił fotki, i motorynka czeka na syna też odrestaurowana, a sam już nie mogę się doczekać odbioru i pierwszego testa!!! nawet sciągłem sobie z neta instrukcję obsługi i przeczytałem ją 2 razy, aby nie dać gafy przy docieraniu itp. ! Pozdro dla wszyskich vzr-o maniaków czy jest ktoś na forum z wlkp. ????

Zdjęcia to na Bikepics.com

:)