Skocz do zawartości

Ósemka - Koło :/

WLD_Wlodi
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Dzisiaj byłem się przejechać zobaczyć jak lata moja DT po czyszczeniu gaźnika, zrobiłem z 5 skoków z małej górki przy prędkości ok 20km/h, gdzie spadałem na tylne lub na 2 koła. Potem poszedłem zobaczyć V-max. Przy hamowaniu usłyszałem takie nierówne hamowanie, jakby tarcza hamulcowa była krzywa(a potem ten problem ustąpił), potem spojrzałem na felge i patrze - niezła ósema :/ Dodam że niedawno miałem naciągane szprychy w zakładzie rowerowym, koło było prościutkie itp. Felga wcześniej wytrzymywała skoki na ok 1-1,5 m.

Co z tym fantem dalej zrobić?? :/

www.odszkodowania-wlodarczyk.pl

jakby tokarz miał to robić 2 godz to nie weźmie 20zł tylko 50zł i to po znajomości:P a tak w ogóle prostowanie osiek to nie ciekawy pomysł. materiał raz zgięty w tym miejscu nawet jak zakładam ze idealnie wyprostujesz, co nie jest łatwe to straci na wytrzymałości i tylko sie narobisz, najedziesz na kamień jakiś i znów sie zegnie. radze kupić nową ewentualnie dotoczyć

jakby tokarz miał to robić 2 godz to nie weźmie 20zł tylko 50zł i to po znajomości:P a tak w ogóle prostowanie osiek to nie ciekawy pomysł. materiał raz zgięty w tym miejscu nawet jak zakładam ze idealnie wyprostujesz, co nie jest łatwe to straci na wytrzymałości i tylko sie narobisz, najedziesz na kamień jakiś i znów sie zegnie. radze kupić nową ewentualnie dotoczyć

Gdzieś czytałem, że właśnie tak nie jest, to poprostu teoria wielu ludzi, ale był gdzieś jakiś wyklad czy coś z metalurgii i było wytłumaczone, że właśnie wcale tak nie jest. Nie wiem, może ktoś czytał i mnie poprze.