WLD_Wlodi Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Witam. Dzisiaj byłem się przejechać zobaczyć jak lata moja DT po czyszczeniu gaźnika, zrobiłem z 5 skoków z małej górki przy prędkości ok 20km/h, gdzie spadałem na tylne lub na 2 koła. Potem poszedłem zobaczyć V-max. Przy hamowaniu usłyszałem takie nierówne hamowanie, jakby tarcza hamulcowa była krzywa(a potem ten problem ustąpił), potem spojrzałem na felge i patrze - niezła ósema :/ Dodam że niedawno miałem naciągane szprychy w zakładzie rowerowym, koło było prościutkie itp. Felga wcześniej wytrzymywała skoki na ok 1-1,5 m. Co z tym fantem dalej zrobić?? :/ Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 źle naciągnięte szprychy i w wyniku naprężeń ósemka wyszła Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian44 Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 wymień.... ile razy mozna naciągac? material tez ma swoją wytrzymałosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 10 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 wymień.... ile razy mozna naciągac? material tez ma swoją wytrzymałoscRozumiem że mam szprychy wymienić? Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 ósemka ma sie rozumiec bicie koła bo ja by naprawde była 8ka to obrecz do wyrzucenia. ;) a co do twojego problemu to nalezy wycentrowac koło ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 12 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 Ściągłem wszystko, sprawdziłem i okazało się że jest krzywa ośka :/ Jak to wyprostować? Czy jak wyprostuje, to problem nie bedzie się powtarzać? Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloniu Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 nie prostuj, tokarz, 2 godz roboty, 20 zl i masz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yamahadt80lc2 Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 jakby tokarz miał to robić 2 godz to nie weźmie 20zł tylko 50zł i to po znajomości:P a tak w ogóle prostowanie osiek to nie ciekawy pomysł. materiał raz zgięty w tym miejscu nawet jak zakładam ze idealnie wyprostujesz, co nie jest łatwe to straci na wytrzymałości i tylko sie narobisz, najedziesz na kamień jakiś i znów sie zegnie. radze kupić nową ewentualnie dotoczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicek15 Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 jakby tokarz miał to robić 2 godz to nie weźmie 20zł tylko 50zł i to po znajomości:P a tak w ogóle prostowanie osiek to nie ciekawy pomysł. materiał raz zgięty w tym miejscu nawet jak zakładam ze idealnie wyprostujesz, co nie jest łatwe to straci na wytrzymałości i tylko sie narobisz, najedziesz na kamień jakiś i znów sie zegnie. radze kupić nową ewentualnie dotoczyćGdzieś czytałem, że właśnie tak nie jest, to poprostu teoria wielu ludzi, ale był gdzieś jakiś wyklad czy coś z metalurgii i było wytłumaczone, że właśnie wcale tak nie jest. Nie wiem, może ktoś czytał i mnie poprze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi