Skocz do zawartości

co z tym zrobić? chłodnica cieknie..

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Problemy nie chodzą parami ale stadami chyba :biggrin: taka pogoda a mi się problemy zaczynają. Jadę sobie spokojnie i ni z tą ni z owąd zaczyna mi sikać płyn chłodniczy po zegarach.Stanąłem wył silnik bo się wystraszyłem lekko. Zaniepokojony patrzę pod owiewkę i to co zobaczyłem przyprawiło mnie w osłupienie. Dojechałem jakoś do domu powolutku. Temp oscylowała w granicach 70 stopni. Jak wracałem to sytuacja się nie powtórzyła. Płyn nie ciekł. Zamieszczam fotki. Co z tym zrobić? chłodnica jest do wymiany? niewątpliwe że z tego miejsca mi ciśnienie wycisło płyn bo widać na fotkach jeszcze jego pozostałości. ale dlaczego stało się coś takiego? i co dalej z tym zrobić?

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3718031454b2de4a.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c847a286d05b5a9d.html

Motocykl to Thundercat 98`

heh ja tylko powiem, że dziś od niefortunnego upadku z gumy koledze w cbf4i zrobiło się to samo. zawieź do pospawania, jest mnóstwo zakładów które lutują chłodnice samochodowe. w firebladach to też czeste zjawisko dlatego stunterzy stosuja opaski i obejmy na chłodnice wzmacniając je tym samym. na chwile mozesz użyć poxiliny zeby np dojechać do serwisu. pozdro

Edytowane przez pack84

Ja nie latałem na gumie ale wiem ze poprzedni własciciele tak...czyli czeka mnie demontaż wszystkiego wszystkich owiewek bo żeby wyciągnąć tą chłodnice...ehhh. Kto mi powie którędy spuścić płyn chłodniczy..przy okazji sobie go wymienię

Edytowane przez tomektychy

Ja nie latałem na gumie ale wiem ze poprzedni własciciele tak...

nie wiem, jak to jest, moze tylko ja tego nie rozumiem, ale jak mozna kupic maszyne od faceta wiedzac ze ja katowal... niedlugo zaczna rozdzic sie nowe problemy z Twoim motorem... (zreszta sam piszesz ze juz chodza stadami)

pozdrawiam

Mechanika Motocyklowa

nie wiem, jak to jest, moze tylko ja tego nie rozumiem, ale jak mozna kupic maszyne od faceta wiedzac ze ja katowal... niedlugo zaczna rozdzic sie nowe problemy z Twoim motorem... (zreszta sam piszesz ze juz chodza stadami)

pozdrawiam

nieświadomość jest błogosławieństwem.

JKto mi powie którędy spuścić płyn chłodniczy..przy okazji sobie go wymienię

od chlodnicy idą dwa przewody, przy dole silnika powinna być śrubka wkręcona w ten przewód(najniższy punkt aby wszystki płyn mógł swobodnie wypłynąć) zlewasz, potem przepłucz go środkiem do czyszczenia układów chłodniczych.

Co do pęknięcia to tak jak koledzy pisza są osoby które mogą to zespawać i będzie ok, tak to jest jak jeździ się na gumie i nie zabezpiecza się chłodnicy przed jej wyginaniem.

ostatnio przywiezli mi cagive mito 125 koles sie wylozyl na prawy bok i przetarl chlodnice zalepil ja poxylina delikatnie sie pocilo, wymontowalem chlodnice zeszlifofawlem poxyline i dalem do lutowania zalutowali mi dziure wielskoci 2x2mm ale wzieli za 10min roboty 50zl!!