wojtek2812 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Witam! Mam zamiar zrobić sobie pulsujące światło stopu na diodach, coś takiego jak jest w F1. Nie chodzi o żaden agro tuning tylko po prostu światło takie bardziej absorbuje uwagę kierowców jadących z tyłu i przekłada się to bezpieczeństwo jazdy, mniejsze prawdopodobieństwo że ktoś wjedzie we mnie z tyłu (bez skojarzeń proszę). Czy jest to legalne? Miśki się przyczepią? Proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadi Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Nie legalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qReK Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Po 1 w motorowerze wcale nie musisz mieć stopu, ale wiadomo że lepiej mieć. Ale jak już stop jest, to sie ma świecić ciągłym światłem z tego co mi wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Witam! Mam zamiar zrobić sobie pulsujące światło stopu na diodach, coś takiego jak jest w F1. Nie chodzi o żaden agro tuning tylko po prostu światło takie bardziej absorbuje uwagę kierowców jadących z tyłu i przekłada się to bezpieczeństwo jazdy, mniejsze prawdopodobieństwo że ktoś wjedzie we mnie z tyłu (bez skojarzeń proszę). Czy jest to legalne? Miśki się przyczepią? Proszę o odpowiedź tak jak iszą koledzy, nie legalne, no i napewno będzie absorbować uwage kierowców, pytanie tylko czy będa wiedzieli że to stop :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 wojtek pewnie słyszałeś o tym, że chcąc ominąć przeszkodę nie należy patrzeć na nią tylko na tor jazdy. Jak myślisz co się stanie kiedy kierowcę wyprzedającego Ciebie za bardzo zaabsorbuje twoje pulsujące światło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2812 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Oczywiście że lepiej mieć światło stopu nawet w motorowerze. W końcu chodzi o bezpieczeństwo. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i rozwianie moich wątpliwości.Temat można zamknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi