Skocz do zawartości

Jakiej pojemności skokowej scigaczem jezdzisz?

Pojemność skokowa Twojego scigacza  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Pojemnosć skokowa

• 125 ccm
      11
    • 250 ccm
      4
    • 400 ccm
      2
    • 600 ccm
      53
    • 750 ccm
      13
    • 900 ccm
      12
    • 1000 ccm
      18
    • powyżej 1000 ccm
      24

Rekomendowane odpowiedzi

A jaki to ścigacz powyżej 1000ccm?

Duca 1098????

Trochę ich mamy na forum patrząc na ankietę....

Podsumowując: BZDURA.

yyyy - może GSX R 1300 HAYABUSA :P

BO FJR 1300 to raczej pod turystyka :D

A co do tematu : Bardzo popularne są R6 - gdzie się nie nie pojedzie idzie się natknąć właśnie na R6 - co świadczy że 600'tki są baaardzo popularne

pozdrawiam

Inferno :D

Edytowane przez InfernoRider

Kto w mieście wykorzystuje potencjał litra czy 'szejsetki'?

Tak szczerze mowiac to na miasto wystarczy cokolwiek co rozwija 60 km/h. Osobiscie w teori obawialbym sie wsiasc na 50 ccm ( nowej generacji - ograniczenie do 45 km/h ) jak ubezpiecze w Lipcu mojego MTX 50 to zdam reölacje jak sie tym buja :D .

Czy Fjr to ścigacz czy juz turystyk?! Bo niewiem czy moge głosować :D

Sportowa turystyka.

:P

Kolega dal mi do pojezdzenia GSXR 1000 i kupilem Honde CBR600 Fi sport. Wrarzenia po GSXR (piekny) ale za duzo emocji. Wczoraj bylem swiadkiem jak marok z pasazerem odkrecil GSXR(nowka) za mocno no i gleba. 1000 to 1000 kto co woli kto co lubi-ksiadz kucharki swinia ... :icon_rolleyes:

Ja kupiłem Kawkę Z750 , ścigasz to nie jest ale dla mnie w 100% wystarczający.Osobiście nigdy nie miałem własnego motocykla, jeździłem rożnymi motocyklami przez dłuższy lub krótszy okres, szukałem bandita ale trafiła się kawka w dobrym roczniku, cena też była O.K no i z wytryskami :) Motocyklem jeżdżę spokojnie i głównie po to żeby sobie jakąś małą trasę w weekend zrobić, nie mam jakiś mega umiejętności ,oczywiście to nie znaczy że zakręty jeżdżę na kwadratowo ale pewnie aprila rs 250 by mnie porobiła,ale szczerze mam to gdzieś ,że moje prędkości są rzędu 60 a na trasie 100 km/h, a na winklach nie szoruje kolanami- ja chciałem mieć motocykl żeby sie na nim zrelaksować i czerpać przyjemność z jazdy (teraz będą baty) :biggrin:

Pzdr

Edytowane przez kalion

a u nas koles kupil sobie 3 tygodnie temu zx6r na pierwsze moto :) , pochowali go tydzien temu :lapad: kobieta wyszla mu na przejscie, spanikowal nie opanowal sprzetu, jak lecial na yarisa kask mu spadl bo byl nie zapiety :icon_eek: :( :banghead:

jesli scigacz to 125 lub 250 a kupie pewnie na poczatek gsa lub ntv-ke najlepiej zdlawione na 27 albo 35 km - przynajnmiej nie zajezdzone, jak kumpel instruktor powie ze juz cos umiem - oddlawie.

Toż to ... nie ścigacz :flesje:

IMHO nie motocykl sportowy, ale jeśli uznać obiegowe określenie obudowanego w plastiki motocykla, to Hayabusa też ścigacz ;). W fachowym nazewnictwie chyba nie ma takiego określenia?? :icon_razz:

BTW, zdażało mi się, że na mojego GS 500 mówili ścigacz :buttrock:

Scigacz hm,

kto w ogole wprowadzil taki termin, ten kto mial na ten temat pojecie napewno nie :icon_razz:

sport, supersport, sportowa turystyka.

co do Hayabusy to zaliczana jest obecnie do klasy

Speedbike.

:buttrock:

Yeah, czyli korzystając z nomenklatury KS Ridera mam sporta :cool:

Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017

IMHO nie motocykl sportowy, ale jeśli uznać obiegowe określenie obudowanego w plastiki motocykla, to Hayabusa też ścigacz :bigrazz:. W fachowym nazewnictwie chyba nie ma takiego określenia?? :buttrock:

BTW, zdażało mi się, że na mojego GS 500 mówili ścigacz :biggrin:

IMHO "ścigacz" to motocykl sportowy, a Haybausy do takich nie zaliczam.

Tak jak wcześniej pisałem, temat jest bzdurny ze względu na użycie "lokalnej gwary" przez założyciela tematu :icon_razz:

W naszym pięknym kraju wszystko co ma kawałek plastikowej owiewki to ścigacz, spotkałem sie już z takimi określeniami co do XJ 600 :) A co do kupowania litrowych motocykli po 180 koni na pierwsze moto to faktycznie jakiś nowy trend, w żadnym cywilizowanym kraju prawo na to nie pozwala. U nas jedyną rzeczą która reguluje ilość takich cudaków na litrach jest selekcja naturalna (giną zazwyczaj dość szybko). No cóż ja śmigam 600 a to mój 9 sezon, jeśli dla kogoś jest za słaba na pierwsze moto to ok grunt to wiara w siebie :D ;)

Edytowane przez ICID