Skocz do zawartości

Suzuki RMX50 / Yamaha DT50

Rekomendowane odpowiedzi

Icea... co ty wogle porównujesz? Nie obraź się, ale Twoje moto ma już ponad 10 lat i to raczej relikt przeszłości. Zarówno pod względem wyposażenia jak i technologicznym.

Wiek szczególnie ma znaczenie w motocyklach cross/enduro - wiadomo czemu.

Jeżeli kupować enduraka to max 3 letniego.

Moim zdaniem gość powinien sobie sprawić coś w miarę nowego...

Kolega ma na sprzedaż Rieju MRX 50cc. Bardzo przyjemne enduro. Sporo razem jeździliśmy w terenie. Spokojnie moge stwierdzić, że to Rieju jeździ praktycznie tak samo jak mój były MTX 80.

Zawieszenia o niebo lepsze od MTXa. Coś jakby porównywać rower i super crossowy motocykl :banghead: Mniej więcej taki skok technologiczny i wydajności.

Jeżeli was zainteresuje to tutaj można go zobaczyć i kupić:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19188079

Myśle , że to super cena jak na prawie nowego 'Rycha'.

Cytat
Icea... co ty wogle porównujesz? Nie obraź się, ale Twoje moto ma już ponad 10 lat i to raczej relikt przeszłości.

ale i tak jest silniejsza :banghead:

Tak na serio jestem tego swiadom, DTta nie dorasta RMX`owi ale... moja trzyma sie niezle. Nawet jak na tak stary model.

Cytat

ale i tak jest silniejsza :banghead:

Tak na serio jestem tego swiadom' date=' DTta nie dorasta RMX`owi ale... moja trzyma sie niezle. Nawet jak na tak stary model.[/quote']

Coś nie zgadza się w Twoich zeznaniach, spójrz na ten wykres:

powertest.gif

166,0047_CV.gif

Dane ze strony polini.com.

Pozwole sobie jeszcze Ciebie zacytować:

Cytat

Ponarzekać mógłbym tylko na V-Max`a' date=' ok 75 km/h ... ale Hej! to w końcu [b']wyczynówka[/b] a mocy ma jak 80cc.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Icea, ogromne dzięki za taką dawke smiechu :lol:

Cytat
Coś nie zgadza się w Twoich zeznaniach, spójrz na ten wykres:

Tjaaaaa widzialem ten wykres ... prawdopodobnie zainwestuje w 80cc.

Ale cos mi sie w te CURV`y :banghead: nie chce wierzyc ... nia pamietam ile mial RMX ale jezdzac na obu egz. odczulem wyrazne roznice mocy. I nie chodzi mi o to iz chce wykazac ze moja DT choc w jednym jest lepsza od ***** bo i tak nie dlugo pewnie sie z nia rozstane i mi nie zalezy - opisalem tylko swoje "doznania" :banghead:

Cytat
Icea, ogromne dzięki za taką dawke smiechu

WAIT A SEC :!: ... ten text pisalem w dniu zakupu DT`tki - wyobraz sobie wtedy moj obiektywizm po przesiadce z 3x slabszej MB5 ...

Od tamtej pory wiele sie nauczylem i jak juz pisalem na 4um ... DT bardziej nadaje sie do szybkich sapacerkow po lesie jako lekki "turystyk - motorower". Wiec daj spokoj :roll: :arrow: :banghead:

Cytat
Jeżeli was zainteresuje to tutaj można go zobaczyć i kupić:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19188079

Myśle ' date=' że to super cena jak na prawie nowego 'Rycha'.[/quote']

4250 PLN (gdzie cena "kup teraz 9000PLN nie została osiągnięta) za 50-tkę! Przecież za taką kasę można już kupić konkretny "prawdziwy" motocykl!

Wydaje mi się że nasz kolega chyba szuka czegoś zdecydowanie tańszego.... Tak mi się wydaje :roll:

Cytat

4250 PLN (gdzie cena "kup teraz 9000PLN nie została osiągnięta) za 50-tkę! Przecież za taką kasę można już kupić konkretny "prawdziwy" motocykl!

Wydaje mi się że nasz kolega chyba szuka czegoś zdecydowanie tańszego.... Tak mi się wydaje :roll:

Gość jest w stanie sprzedać motocykl za 8500.

Sławek, weź pod uwagę to , że ten endurak ma niecały rok i koło 2000km przebiegu. Niestety takie są ceny nowych motorowerów, ale za 8500 nic z w miare nowego rocznika się nie dostanie. Za 12-13 można kupic 2 letnią DT125.

Cytat
Gość jest w stanie sprzedać motocykl za 8500.

Sławek, weź pod uwagę to , że ten endurak ma niecały rok i koło 2000km przebiegu. Niestety takie są ceny nowych motorowerów, ale za 8500 nic z w miare nowego rocznika się nie dostanie. Za 12-13 można kupic 2 letnią DT125.

Smiele sobie twierdzić ze za tką kase to smiało i to bardzo smiało mozna dostać wypasone gs 500 .A to juz jest coś. Szkoda pieniązków i lepiej kupić jakąś uzywaną Sendzine moim zdaniem

Pozdrawiam

Cytat

Smiele sobie twierdzić ze za tką kase to smiało i to bardzo smiało mozna dostać wypasone gs 500 .A to juz jest coś. Szkoda pieniązków i lepiej kupić jakąś uzywaną Sendzine moim zdaniem

Pozdrawiam

Jakbyś nie zauważył rozmawiamy o motorowerach, czyli pojazdach do 50ccm.

Tak więc pewnie gośc, który zadał pytanie w tym temacie jest ograniczony wiekowo.

Mój kolega miał Dt50 z 91r i ona nie dorównywała pod żadnym względem mojemu RMXowi, chociaż była w idealnym stanie technicznym. MRX ma identyczne zawieszenie jak RMX, ale ma mniejszą moc. Mój inny kumpel ma MRXa PRO i tam jest zawieszenie jak w prawdziwych crossach z amorkiem gazowym z tyłu i potężnymi ryrami z przodu, lecz moc i tak ma mniejszą niż RMX i bez tuningu ciężko sie jeździ w terenie.

Cytat
  Cytat
Mój kolega miał Dt50 z 91r i ona nie dorównywała pod żadnym względem mojemu RMXowi

... i wszystko jasne :lol:

Cytat

milusna recenzja ;)

No napisałem "mojemu" bo proównywaliśmy z moim RMXem. CO jest w tym dziwnego? :evil2: