Adam8888 Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 WitamMam Yamahy YZF 600 thundercat Jak odkrecam do 10-13 tys. to leci dymek z rury czy to jest normalne ??Z tego co wiem to w poprzednim modelu (FZR) jest to normalne czy w tym tez ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losiu Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Normalne w yamahach , kumpel ma yzf-r1 99 i też mu kopci zauważyłem, jeszcze istotne na jaki kolor każdy kolor oznacza co innego. Gdyby to był świeży motor to bym się przejmował jeżeli ma już swoje lata - to normalka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Nom. jak wyżej. Jaki kolor dymku? Jak czarny to spoko. Moja dawna RF600R dawała czarny dymek przy 15.000RPM. Jest to dym z zalanego silnika przy odcieciu zapłony (w RF przy 15.500rpm) lub sadza z wydechu. Jesli dymek jest niebieski to pali olej i bedzie dymiła w róznych zakresach obr. a to nic dobrego nie oznacza. :) Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek gawlik Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Jesli dymek jest niebieski to pali olej i bedzie dymiła w róznych zakresach obr. a to nic dobrego nie oznacza. :icon_rolleyes:wiesz ale przy takich obrotach silnik chyba ma prawo spalić trochę oleju. Nie wiem, może na przyklad pierścienie nie nadażają już go dokładnie zbierać z gładzi, może inne uszczelniacze... Jeśli przy "normalnych" obrotach jest ok, jeśli nie bierze tego oleju za dużo to bym się nie przejmował. (o ile w ogóle sam dymek pochodzi ze spalonego oleju)pozdroo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam8888 Opublikowano 26 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Kolo taki szary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 może inne uszczelniacze...uszzelniacze zaworów bedą jeśli silnik kopci jak jest ciepły,a tu że jakieś określone obroty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piekarz Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Czarny dym = złe ustawienie gażnika (zbyt bogata mieszanka) - nie ma czym się przejmowaćNiebieski dym - www.allegro.pl :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
typeR Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Ale szary niebieskawy, czy szary- ciemny? To znacząca różnica. Jak już wcześniej ktoś napisał: Szary-ciemny albo nawet czarny to zbyt bogata mieszanka -> gaźniki do regulacji. Jeżeli dym jest niebieskawy, to łyka olej - pierścionki lub uszczelniacze. PS Mam nadzieję, że jak odkręcasz do tych 13 tys to na gorącym silniku :icon_mrgreen: Cytuj http://lolcats.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon_R6 Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Niebieski dym - www.allegro.pl :-)szkoda ze jedni motocyklisci wpuszczaja inych motocyklistow w taki syf.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachuer5 Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 takie życie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Jesli dymek jest niebieski to pali olej i bedzie dymiła w róznych zakresach obr. a to nic dobrego nie oznacza. :wink: Witam nie ten motocykl, u niego to norma puszczanie niebieskiego dymku przy b wysokich obrotach a na nizszych moze go nie brac prawie wcale. I zadne www.allegro, bo jesli wezmiesz druga taka sama yamahe lub inna z tej serii tzn YZF to bedziesz mial to samo i albo sie musisz przyzwyczaic albo zrezygnuj z yamahy pozdrawiam Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi