Paweł_87 Opublikowano 28 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2003 No właśnie mój RMX od czasów "nowości" strasznie siadł. Czy da się jakoś podwyższyć tylni amortyzator(np. jakieś wstawki), chodzi mi żeby nic nie kombinować z amortyzatoram, bo i tak nie da sie go samego "rozciągnąć". Czy są takie jakieś "wstawki", żeby był on o kilka centymetrów wyższy. Jeżeli TAK to możecie podajcie ceny takich części. Z góry DZIĘKI za wszelką pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słabek Opublikowano 28 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2003 z tego co wiem to Rmx nie ma mozliwości regulacji zawieszenia więc pozostaje jedynie wymiana na nowy :roll: ostrzegam, to kosztowna zabawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid Opublikowano 28 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2003 nie jestem pewien jak wyglada ten amorek a dokładnie jakie ma mocowanie do ramy, jśli z jesnej strony ma otwór przez który przechodz śruba z z drugiej strony na takie dwie blaszki z dwoma otworami coś takiego =///////0 jak masz taki amorek jak na tym schemacie to da sie wymienić te blaszki jesli one będą dłuższe to się zmieni tym samym prześwit między kołem a siedzieniem aaaa i jeszcze zapomniałem o podstawowej sprawie taki trick jest dozwolony jeśli masz amotek centralny nietety nie mam pojęcia jak jest w tym motorku który ty masz :oops: koszt to 30-50 zł są to dobre wzmacniane blaszki i jeszcze trzeba znać model amortyzatora bo mają inne gwinty rozmiary na śrubu i długości jeśli będzie za długie to wahacz nie będzie miał takiej rozwartości i nie skręcisz. mam nadzieje ze coś pomogłem 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduro_boy Opublikowano 29 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2003 W twojim MTX Dawid jest starszy amortyzator. W nowych rmx-ach nie ma takich blaszek. Wydaje mi się, że jedyna żecz jaką można zrobić w tym przypadku to wymienić amortyzator ale tak jak mówił Słabek to droga zabawa. :ehz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 29 Grudnia 2003 Administrator Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2003 Nie rozumiem jednego... dlaczego nie można skręcić sprężyny? Przecież to podnosi motocykl o kilka centrymetrów (jak kto sobie życzy). Sam to ostatnio w KTMie robiłem. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł_87 Opublikowano 29 Grudnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2003 Daminik możesz bardziej przybliżyć tę sprawę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filu Opublikowano 29 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2003 SiemaNo właśnie wydaje mi się że w rmxie jest taka regulacja tylko trzeba mieć specjalny kluczdo tego. Nawet kiedyś pytałem się w serwisie i powiedzieli że to reguluje tylko prześwit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid Opublikowano 29 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2003 zamień się na amorek ja chętnie wezme ten z małym prześwitem hehe szkoda ze nie ma tam blaszek a taki miałem fajny schemat :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 9 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2004 na górze amora masz wielką nakrętkę którą trza wkręcić tak coby sprężyna była bardziej ściśniętaproste i szybkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słabek Opublikowano 9 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2004 na górze amora masz wielką nakrętkę którą trza wkręcić tak coby sprężyna była bardziej ściśniętaproste i szybkie oj to chyba nie w rmx-ie... :? mi sięwydaje, że tam żadnej regulacji nie ma... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 10 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2004 no to pozostaje zmienić amora albo dać wahacz do spawacza majstra coby zaczep przerobił, bo chyba nie macie układu dźwigni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł_87 Opublikowano 10 Stycznia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2004 na górze amora masz wielką nakrętkę którą trza wkręcić tak coby sprężyna była bardziej ściśniętaproste i szybkie oj to chyba nie w rmx-ie... :? mi sięwydaje' date=' że tam żadnej regulacji nie ma... ;)[/quote'] A mi się wydaje że jest taka regulacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słabek Opublikowano 10 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2004 na górze amora masz wielką nakrętkę którą trza wkręcić tak coby sprężyna była bardziej ściśniętaproste i szybkie oj to chyba nie w rmx-ie... :? mi sięwydaje' date=' że tam żadnej regulacji nie ma... ;)[/quote'] A mi się wydaje że jest taka regulacja... no to leć i obczaj, w koncu sam masz Rmx-a. U mnie takiej regulacji nie ma... :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 10 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2004 tylko się o to nie pobijcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł_87 Opublikowano 10 Stycznia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2004 My sie nie pobijemy :ehz: Słabek możliwe, że nie ma, ale skąd wiesz że RMX ma takie samo zawieszenie jak SENDA? To, że z przodu ma takie same to nie znaczy, że z tyłu tez 8) Nie przyznam sobie, ani tobie racji, bo nie moge zobaczyć teraz RMXa bo stoi u taty w firmie i nie chce mi się tam jechać :| Jak coś będę wiedzieć to napisze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi