wilkoooo Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 mam problem z yz 125 z 93 roku nie wkreca sie!! nie ma tej mocy ktora powinna byc!! nie wiem czy to moze byc zaplon czy gaznik!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 ciśnienie sprężaniaświecakorekta gaźnika/czyszczeniekorekta kąta wyprzedzenia zapłony jeśli było grzebane Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilkoooo Opublikowano 23 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 ciśnienie sprężaniaświecakorekta gaźnika/czyszczeniekorekta kąta wyprzedzenia zapłony jeśli było grzebane dziekuje za rade!!!! a wiesz jak ustawic zaplon??? musze miec do tego urzadzenia??? czy lepiej sie tego nie czepiac i dac komus kto sie zna!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Skoro nie wiesz jak ustawic zaplon, nie wiesz nawet czy to zaplon, wiec nie wiadomo czy trzeba wogule tam zagladac, to lepiej niech Twoj motocykl obejrzy fachowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 do ustawienia zapłonu potrzeba lampy stroboskopowej (tam jest na 99% elektronik) metodą na wyczucie lepiej nie próbować bo możesz całkowicie rozstroić i wcale nie odpali gaźnik przedmuchuje sie spręzonym powietrzem dysze tak samo generalnie ściągnąc instrukcje serwisową i dasz rade to zrobić..........można też wypłukać w occie czy wymyć ropą ogólnie tok postępowania jak w każdym innym moto najpierw czyścimy gaźnik później regulacja jak nic nie daje to zapłon jak nie zapłon to pomiar kompresji Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 mam problem z yz 125 z 93 roku nie wkreca sie!! nie ma tej mocy ktora powinna byc!! nie wiem czy to moze byc zaplon czy gaznik!!!Najpierw to zmierz kompresje manometrem,a moto dobrze odpala?trzyma obroty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian44 Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 a moto przerywa czy cos ma inny dzwiek? i takie podstawy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilkoooo Opublikowano 24 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Najpierw to zmierz kompresje manometrem,a moto dobrze odpala?trzyma obroty?dobrze odpala trzyma obroty wszystko ladnie tylko sie nie wkreca!!!! niedawno bylo wszystko zmieniane tlok uszczelki swieca fajka gaznik wyczyscilem i dalej to samo!!! jeszcze zaplon mi zostal!!! dzisaj mam jechac do czlowieka ktory to robi i zobaczymy!!! mam obawy ze to zaplon jes cos nie tak bo jak go kupowalem to koles mowil ze to nie jest orginalny zaplon tylko od czegos innego!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Dymi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoskiT Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Możliwe ze sie zalał (tak inaczej :P) i trzeba go chwile pomordować mi tez sie nie wkręcał przejechałem 10 km na małych obrotach a potem na rozgrzanym trzymałem go do 5 min na max obr jakie mógł mieć i albo puści i pójdzie albo sie spierdoli W moim przypadku 3 razy pogaziowałem po 1-2 min i puścił:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Dymi ? Ma dymić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Ma dymić.mieszanka.mogł je*nąć zimer na wale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 a YZ ma zawór wydechowy? Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Wiem ze ma dymic ale sa scpecyficzne mozliwosci dymienia. Wlasnie rafael napisal np.simer na wale. a YZ ma zawór wydechowy?Ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 No no z zaworem też by mogło być... musisz odkręcić dekielek od mechanizmu zaworu,zapalić moto i jak będziesz dodawał gazu to ta dzwignia która wychodzi z silnika powinna poruszać zaworem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi