osiol666 Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 siemano mam bajkę ze sprzęgłem w ktm sx 125 rok 94 niby pracuje ( czuć bardzo dobrze opór ) linke ciągnie okej ale nie wysprzęgla co to może być ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Całkiem nie da się wyłączyć sprzęgła czy tylko trochę ciągnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiol666 Opublikowano 22 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Całkiem nie da się wyłączyć sprzęgła czy tylko trochę ciągnie?całkowicie niby cieżko pracuje czyc niezły opor na tym wałku co wystaje ale całkowicie zero reakcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 (edytowane) Myślę, że mogło dojść do sklejenia tarcz sprzęgłowych z przekładkami, proponowałbym zacząć od ściągnięcia dekla sprzęgła. Edytowane 22 Maja 2008 przez marcpol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiol666 Opublikowano 22 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 i co pozniej rozkręcać te przekładki z tarczkami ?czy jakie objawy beda ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 i co pozniej rozkręcać te przekładki z tarczkami ?czy jakie objawy beda ??No bedą poprostusklejone,być może masz za gęsty olej i przez to się sklejejąPs tarcze i przekładki nie są przykrecone do kosza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Przeciez to zupełnie bez sensu rozbierać żeby rozkleić tarcze... Wystarczy popchnąć motocykl na biegu w przód i w tył na wciśniętym sprzęgle, ewentualnie przy pracującym silniku na wciśniętym sprzęgle chwilę pojeździć i powinny się rozkleić. Ale podejrzewam że one nie są wcale sklejone tylko nie wysprzęgla z jakiejś innej przyczyny, może wyleciała gdzieś ta kulka od popychacza? Jeśli rozklejanie nie pomoże to zdejmij dekiel i zobacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Przeciez to zupełnie bez sensu rozbierać żeby rozkleić tarcze... Wystarczy popchnąć motocykl na biegu w przód i w tył na wciśniętym sprzęgle, ewentualnie przy pracującym silniku na wciśniętym sprzęgle chwilę pojeździć i powinny się rozkleić. Ale podejrzewam że one nie są wcale sklejone tylko nie wysprzęgla z jakiejś innej przyczyny, może wyleciała gdzieś ta kulka od popychacza? Jeśli rozklejanie nie pomoże to zdejmij dekiel i zobacz.Nie wiem jak w tym ale np. u mnei sprzeglo jest odsrodkowo tak jakby popychane. Nie ma popychacza z kulka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiol666 Opublikowano 23 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 no tutaj tez niema kulki żadnej ;/ zobacze co sie bedzie działo narazie bez rozkręcania tak o rozruchać je :) nie mam siły na ten sprzęt juz zna ktos jakiegos mechanika dobrego z okolic opola ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Nie wiem jak w tym ale np. u mnei sprzeglo jest odsrodkowo tak jakby popychane. Nie ma popychacza z kulka.Bo to chyba tylko w hydraulikach jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 w suzi, kawce i jamaszce nie ma hydrauliki a popychacz przez całą skrzynię przechodzi . Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 w suzi, kawce i jamaszce nie ma hydrauliki a popychacz przez całą skrzynię przechodzi .Tez nie mam hydrauliki :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Tez nie mam hydrauliki :)Hydrauliki chyba były os 02 ale nie jestem pewien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomyk Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 a to dziwne a moze zdejmij dekiel popatrzysz i bedziesz wiedział a nie taki po omacku szukanie... jeśli nie ma sprzęgła a jest opó to dziwne troche... a bylo wczesniej sprzegło w ogóle ? zastanów się jak to działa i sam wpadniesz na to co jest nie tak :) Cytuj PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn www.elektrotec.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi