sorier Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Tak, na tym samym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 tecumseh nawet zagada na mieszance 4:1 z olejem napędowym :icon_mrgreen: Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lalka Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Mnie "eksperci" wbijali do głowy, że bez stabilizatora paliwa, ani rusz, bo to na silniki źle działa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorier Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 To zmień "ekspertów" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Swoją kosiarkę najpierw oddawałem regularnie na przeglądy i serwis. Jednak ich terminy i po części ceny mnie zdenerwowały i robię sam ;) Ciągle psujący się mechanizm autoregulacji obrotów wyrzuciłem, zastąpiłem go manualnym projektu własnego i śmiga bez oporów ;D Po zimie odpaliła z Plaka na jesiennym paliwie i śmiga bez oporów. Wymienię teraz olej na motocyklowy i będzie zajebiście ;) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lalka Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 dobre! wpadnij i do mnie na kilka przeróbek! :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lalka Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 odświeżam wątek, bo poszukuje informacji nt. kosiarek Nexus- to marka Briggs&Stratton... Czy ktoś kojarzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwunio Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 motorzysta to taka bestyja ze i kosiarce nie daruje i podrasuje maszynke :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorier Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 odświeżam wątek, bo poszukuje informacji nt. kosiarek Nexus- to marka Briggs&Stratton... Bardzo "dizajnerska" marka, a za ten "dizajn" trzeba niestety dopłacić. Moim zdaniem zbędny wydatek. Kosiarka to głównie silnik i to on powinien być głównym kryterium wyboru. A podwozie... Kółka na łożyska przydają się. Centralna regulacja wysokości to już mniej. Napęd... jak ktoś ma duży areał. Nawet dźwignia gazu jest tylko gadżetem. Silniki kosiarek dobrze i niezawodnie pracują tylko przy pewnych określonych obrotach. Zbytnie manipulowanie nimi zmniejsza trwałość i zwiększa zużycie paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Przeważnie to dolnozaworówki więc najlepiej pracują na bardzo mało obrotach, gdzie wykorzystuje się wszystkie zalety tej konstrukcji. Mam brigsa i powiem szczerze że nie poraża jakością. Następna kosiarka będzie już górnozaworowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość josha Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 To jeszcze ja zapytam. Mam trzeci rok Craftsmana, z silnikiem B&S. 4.5KM. Czy potrzebna jest tam regulacja zaworów? Pali od pierwszego, nic się nie dzieje. W serwisówce ,jaką mam, nic na ten temat nie jest napisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi