Skocz do zawartości

Czujnik zegarowy

Greedo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Czy wiecie gdzie i czy mozna dostac w Warszawie czujnik zegarowy do ustawiania zapłonu przerywaczowego w motorowerze/motocyklu? Takie urzadzonko ktore sie wkreca w otwor swiecy zaplonowej

Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S

Ja tam nauczyłem się żyć bez czujnika (też nigdzie nie mogłem dostać). Wystarczy raz użyć czujnika celem sprawdzenia poprawności znaków wykonanych przez producenta. Jeśli znaki się pokrywają ze wskazaniami czujnika to można zapłon regulować wg. znaków.

m16> też jestem chętny na taki czujniczek, tylko dla mnie musi być w naprawdę idealnym stanie :twisted:

m16 jesli masz kase to mozesz mi go kupic, wyslac w paczce doliczajac koszt czujnika i przesylki na mnie. Przydało by mi sie to. Seba ja na swoim silniku nie mam oznaczeń, tych rysek. Mam ustawione "na oko", czyli nieprecyzyjnie, mozna ponoc od tego silnik przegrzac. Z tego co mówił mi kolega takie cos kosztuje 50 zł nowe, czyli nawet jakby mi m16 wysłał za pobraniem to bym zyskał na kasie :D. M16, dasz rade załatwic?

Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S

Jutro sie przejde na "kapcia" poszperac :-) tam jak jest w miare cieplo to az zatrzesienie od dziadkow chandlujacych sprzetem uzywanym do moto :-)

A co do ustawiania zaplonu to ja tez rysek nie mam ale zanim sie zaopatrzylem w czujnik to ustawialem przy pomocy preta i starej swiecy ;-)

Nie bylem dzisiaj nigdzie bo mnie chorubsko calkiem rozlozylo :?

Ale wyslalem kumpla i podobno bylo malo dziadkow dzisiaj i drogo sobie spiewali - ale taki jeden dziadek (co mi czesci do jawki zalatwial) twierdzil ze ma tego 2 szt w garazu i ze przyniesie na nastepny raz - na kiedy Ci to potrzebne?