Kolczu Opublikowano 14 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 Witam, wpadłem z takim pytaniem : Można jakimś sposobem podnieść zawieszenie ? Nie narzekam na komfort jazdy, ale jak dla mnie to siedzi trochę zbyt nisko i chciałbym trochę podnieść, co nadałoby też sportowego wyglądu. Jeszcze spytam, czy jest jakaś alternatywa dla kupowania sportowej nakładki na miejsce pasażera ? http://www.kawasaki.pl/Accessory/Details/340E417CBBC?model=Ninja250R# Może są inne, które pasują albo cuś ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 14 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 Metoda taka sama jak w większości motocykli z prolinkiem i podobnymi. Musisz wstawić dłuższe łączniki zawieszenia potocznie zwane dog-bones. TRW w larssonie okolice 350zł ewentualnie akcesoryjne z ebay. Alternatywa dla nakładki jest w postaci kompletnego zadupka wykonanego z dwóch elementów ale nie pamiętam nazwy. Hotbodies chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koperta4514 Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Macie może namiary na jakieś ładne tłumiki akcesoryjne, badz znacie jakies nieakcesoryjne ktore pasowałyby do naszej niuni. Na allegro widze jeden uzywany za 630zł albo yoshimura za 1500. Interesuje mnie cos do 600-700zł max. W moim osłona jest juz tak poobijana, ze wyglada to ochydnie. Poza tym srebrny jest brzydki.Na allegro był leovince ale widzę że już go ktoś kupił. Albo kupuj Dominatora albo poczekaj aż coś ciekawego na allegro się pojawi. Jeszcze spytam, czy jest jakaś alternatywa dla kupowania sportowej nakładki na miejsce pasażera ? http://www.kawasaki.pl/Accessory/Details/340E417CBBC?model=Ninja250R# Może są inne, które pasują albo cuś ? PozdrawiamJeśli sprawa rozgrywa się o cenę to za ponad połowę ceny możesz mieć zamiennik http://allegro.pl/kawasaki-ninja-250-ex-nakladka-siedzenia-oslona-i3525672641.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolczu Opublikowano 17 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 O, ten zamiennik mógłbym wypróbować w sumie, bo oryginał kosztuje teraz 610zł bez przesyłki, a to wg mnie już lekka przesada.Tylko potrzebuję czarny, ale to skontaktuję się z typem co wystawił ten zamiennik. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejayslonio Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Jakie rolki wahacza macie zamontowane w Ninji 300? Próbowałem dwa komplety do kawasaki (śruba M10) i dupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolczu Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Witam, ma ktoś namiary na kogoś, kto robi podróbki sportowej nakładki na zadupek pasażera ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarenty Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Chyba łatwiej będzie poszukać na ebay-u. Nie wiem jak z kupnem tu :) bo się nie orientowałem ale części dużo:http://www.probikemotor.net/index.php?pageNum_scrContent=1&scr=14&selectLanguage=2&tags=ninja%20250 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Jakie rolki wahacza macie zamontowane w Ninji 300? Próbowałem dwa komplety do kawasaki (śruba M10) i dupa. Ninja nie ma rolek w wahaczu tylko łożyska ślizgowe i dwa igiełkowe w punkcie mocowania do ramy. Sprostuj pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarenty Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Myślę, że pytającemu chodziło o to:http://allegro.pl/listing/listing.php?string=rolki+wahacza+kawasaki&search_scope=automotive Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 A no tak. Sam muszę sobie to sprawić razem z podnośnikiem, bo łatwiej by się pracowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarenty Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Polecam. Mam i sobie chwalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejayslonio Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Dokładnie o to chodzi. Kawasaki jako takie ma gwint M10. I takie teoretycznie są otwory w Ninji 300... teoretycznie bo jest jakby mniejszy i oba komplety rolek nie wkręcają się tak jak powinny. W GSR nie miałem takich problemów w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarenty Opublikowano 2 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Jeżeli dobrze pamiętam to w 250-tce też nie wchodziła zwykła śruba. Natomiast te śruby, które dostałem w komplecie z rolkami były OK. Podejrzewam, że zastosowano tam jakimś inny skok gwintu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejayslonio Opublikowano 2 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Ja podejrzewam to samo :) W dodatku gwint w wahaczu jest dużo mocniejszy niż ten na śrubach i przy wkręcaniu to gwint w śrubach ginie...Oryginalne kawasaki kosztują ponad 130zł i gdybym wiedział o takich kłopotach przed zakupem dwóch innych kompletów to zakupiłbym tamte:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarenty Opublikowano 2 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Ja kupiłem jakieś zamienniki i to dość tanie. Wszystko pasowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi