bubuss Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Witam poszukuje pomocy w następujących sporawach:1) podczas dodawania ostro gazu z rur leci czarny dym jakby silnik w nadmiarze palil olej i chyba to robi gdyż go ubywa i to dość sporo przy ostrzejszej jezdzie nie wiem co może być przyczyną w tym motocyklem czyżby zawory puszczały asz tak strasznie czy juz tragedia i trzeba robić szlif silnika możecie coś doradzić ??2) Ma ktoś może instrukcje obslugi do tego motocykla w wersji elektronicznej był bym bardzo wdzieczny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Z tego co wiem czrany dym to efekt zbyt bogatej mieszanki...Natomiast jasno-niebieski dym oznacza spalanie oleju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 14 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 kurcze faktycznie masz racje teraz jak mi napisales to sobie przypomnialem ze jak olej spala to na niebiesko dymi tak samo jak i samochodczyli jedyna opcja to trzeba jechac na regulacje gaznikow bo samemu tego nie zrobi A co sadzisz o dolewaniu do oleju roznego rodzaju uszczelniaczy silnika co bo mi w jednym miejscu cieknie troszeczke a kurcze niechce mi sie rozbierac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Zly pomysl, jak cieknie troszeczke to niech cieknie. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 15 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 moze i tak to bedzie trzeba to jakos inaczej uszczelnic bo mnie wkurza jak cieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 ktos tu ostatnio bardzo mądrze napisał - "półśrodki prowadzą do ćwierćrezultatów"jak ci cieknie i chcesz się tego pozbyć, to musisz zmienić uszczelkę i tutaj inaczej się nie da.Pzry daniu gazu to raczej normalne że spaliny sie czarniejsze zrobią kwestia na ile czarne. A inne pytanie - co to znaczy "sporo oleju ubywa?" Ile jest sporo? To jest typowy olejak, czyli zawsze trochę oleju będzie brał - tak jest zaprojektowany... Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 15 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 ostatnio przy takim dobrym odkrecaniu na 100km wzial mi z 100ml oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi