bart90dt125 Opublikowano 13 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Kupił ode mnie motor i od 2 miesięcy zapewnia, że wyśle mi umowę, jutro, do dzisiaj nie mam, a tu widzę że chce sprzedać mój stary motor bez przerejestowania na siebie. Do tego nawet opis jest nie prawdziwy, bo zębatek i łańcucha nie wymienił!! widzę po zdjęciach, za dobrze ten motor znałem. yamaha dt 125 r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 13 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Dlaczego sprzedałeś nie podpisując umowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
math1982 Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Dlaczego sprzedałeś nie podpisując umowy?No właśnie, możesz mieć żal tylko do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_vip Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Koledzy dobrze mówią!!! Teraz to możesz nastraszyć kolesia np. mówisz mu, że jak do końca tygodnia nie bedzię umowy to idziesz na policje i mówisz, że ktoś ci motor ukradł i jest na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qReK Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 jakby niepatrzeć ty tego motoru nie sprzedałeś, więc możesz go bez większych problemów odzyskać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na koło Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 A tak poza tym to można sprzedać bez przerejestrowywania na Siebie tylko tzreba opłacić umową w skarbowym więc to nie wykroczenie :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart90dt125 Opublikowano 14 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Ale podczas sprzedaży byłem wielokrotnie zapewniany że on kupuje to dla kumpla itd.. więc uwierzyłem. Jak go złapią na fotoradarze to mandat do mnie przyjdzie:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 jak wpadnie na fotoradar, to jako właściciel wskażesz użytkownika, który korzystał z motocykla w tym czasie. a jak się będzie gość stawiał, to zażądasz zwrotu "pożyczonego" motocykla :icon_mrgreen: nawiasem mówiąc jest to kolejny przykład, że przekręty i sprzyjanie im nie popłaca; facet oszczędza na podatku, umowę dostaniesz jak on sprzeda moto czyli spisaną z kolejnym właścicielem. a póki co możesz sobie pluć w brodę i przyjąć swoją głupotę jako przestrogę na przyszłośćjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian44 Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 no tak ale kase zapłacił??? jesli zapłacił to masz kase i motor mozesz odzyskac:) I jestes z kasa do przodu a moto tez bedzie :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zazzu Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 no tak ale kase zapłacił??? jesli zapłacił to masz kase i motor mozesz odzyskac:) I jestes z kasa do przodu a moto tez bedzie :icon_exclaim: przyjechać nocą do nowego właściciela i "odebrać" swój motocykl? W zasadzie można tak zrobić z każdym innym... W jaki sposób proponujesz odzyskanie sprzętu, skoro zapłacono już za niego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 W jaki sposób proponujesz odzyskanie sprzętu, skoro zapłacono już za niego ?Ale rozumiesz że umowy nie podpisano? Moto jest aktualnie założyciela tematu. W każdej chwili może iść na policje i zgłosić kradzież. Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
personPILA Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 powiedz ze jak ci nie przesle to dasz na policje ze skradziono ci motor i chyba wiesz gdzie stoi - jego adres; p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michur Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 kurcze a ja sie nad nim zastanawialem...dla Dziewczyny dt ki szukam...Wez go od typa i go kupie...bedziesz 2x zarobiony ...hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zazzu Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Ale rozumiesz że umowy nie podpisano? Moto jest aktualnie założyciela tematu. W każdej chwili może iść na policje i zgłosić kradzież.jakby to było takie proste, założyciel tematu zamiast zamartwiać się brakiem umowy i zakładać ów temat, liczyłby zyski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafi_89 Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Trza było spisać umowe- koleś nie musi przerejestrować na siebie a tylko opłacić urząd skarbowy.Ja bym rozważył na poważnie jak ci tak zależy na tej umowie nastraszenie go tą policją i powinno podziałać bo z prawnego punktu widzenia moto nie zmieniło właściciela;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi