elan Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 WitamWziąłem się dziś za wymianę świec, to pierwsza wymiana od nowości w tym moto.W manualu motocykla pisze żeby ustawić przerwę 0,9.Kupiłem świece dokładnie takie jak pisze w manualu tyle że producent świec zaleca ustawienie przerwy na 0,8.Świece, które wykręciłem z moto też miały przerwę 0,8Teraz sam nie wiem, ustawić 0.8 czy 0.9 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 olej to ;] Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 W świecach NGK , Nippon Denso i innych renomowanych firm nie ustawia się przerwy bo to grozi uszkodzeniem bardzo delikatnego izolatora wewnętrznego.Niestety nie piszesz do jakiego motocykla wkręcałeś świece.Podstawą jest zalecenie producenta motocykla w manualu i np. stosujesz świecę NGK DPR8EA9 która fabrycznie ma przerwę 0.9 mm w odróżnieniu od DPR8EA która ma przerwę 0.8mm.Z zaleceniami producentów świec jest podobnie jak z zaleceniami producentów oleju silnikowego gdzie wszyscy bez wyjątku nawet ORLEN zalecają do motocykli super hiper syntetyk tylko nie biorą za to żadnej odpowiedzialności.Zakładasz po prostu świece zalecane w manualu i możesz na nich jeździć 12.000 km chyba że manual przewiduje wymiany częściej. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_rider Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 W świecach NGK , Nippon Denso i innych renomowanych firm nie ustawia się przerwy bo to grozi uszkodzeniem bardzo delikatnego izolatora wewnętrznego.Niestety nie piszesz do jakiego motocykla wkręcałeś świece.Podstawą jest zalecenie producenta motocykla w manualu i np. stosujesz świecę NGK DPR8EA9 która fabrycznie ma przerwę 0.9 mm w odróżnieniu od DPR8EA która ma przerwę 0.8mm.Z zaleceniami producentów świec jest podobnie jak z zaleceniami producentów oleju silnikowego gdzie wszyscy bez wyjątku nawet ORLEN zalecają do motocykli super hiper syntetyk tylko nie biorą za to żadnej odpowiedzialności.Zakładasz po prostu świece zalecane w manualu i możesz na nich jeździć 12.000 km chyba że manual przewiduje wymiany częściej. No porszę. Ten temat powinien przeczytać gośc który sprzedał mi świeczki Denso W22EPR-U11 z przerwa 1,1 mm. Na moje pytanie czy bedą pasować (przerwa dla mojego moto to 0.9 mm) stwierdził, że na pewno tak i jedyne co muszę zrobić to WYREGULOWAĆ PRZERWĘ. Dodam, że do sklepu udałem się z zamiarem kupna świec DENSO W22EPR-U (przerwa 0,9 mm...). Na koniec spytał czy na pewno chcę paragon :clap: Dobrze że świeczki i tak nie pasowały ze względu na nieodkręcane końcówki, które uniemożliwily włożenie do fajki. No i paragon się przydał... Do autora. Czytaj to,co napisali w manulanu. To oni zrobili Twoje moto, a nie producent świec. Ja mam taką samą sytuację z Virago- jeżdzę na świcach z przerwa 0.9 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokodyl Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 0,85 i po problemie :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi