Szymq Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Witam was chciałem zapytać ile mieszanki trzeba lać do motorynki jak docieram zawsze lałem 160 na 25 l.benzyny a terax ile czeba lac na 25 litrów doradzcie plz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur.h Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 wg mnie to litr oleju na 25 litrów paliwa to rozsądna dawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Ja Rometa T1 docierałem na 1:40...50 i jeździ mu się świetnie już kilka sezonów.Swoją drogą chyba wypada jakoś logicznie temat nazwać? "Zobaczcie, potrzebuje" niewiele mówi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej00000 Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 do wszystkich dwusuwów stosuje się proporcję 1;50 awięc na 25l benzyny 0.5l oleju można troszkę więcej ale nigdy mniej..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 do wszystkich dwusuwów stosuje się proporcję 1;50 (...)I tu bym polemizował. Są dwusuwy do których trzeba stosować mniejsze proporcje. Przykładem niech będzie doczepny rowerowy silnik, który wymagał stosunku 1:200. Niestety spotkany raz na motobazarze, marki nie przytoczę.Z resztą typowy silnik też mógłby jeździć na mniejszej ilości oleju w paliwie. Podawany stosunek jest zwykle tym wymaganym w najmniej korzystnych warunkach pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymq Opublikowano 13 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 dzięki wam ale prosiłbym o najdokładniejsze odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2812 Opublikowano 13 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Do silnika Dezamet 023 zalecana dawka oleju w docieraniu to 1:25 a podczas normalnej eksploatacji 1:30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 13 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Do silnika Dezamet 023 zalecana dawka oleju w docieraniu to 1:25 a podczas normalnej eksploatacji 1:30A zalecany olej jest olejem z minionej epoki. Przy nowoczesnych lubrykantach ilości te mogą być mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 wląsnie ta proporcja jest dla mixolu........obecnie cięzko trafić brzydko mówiąc tak kiepski olej jak mixol.........nawet najtańsze mineralne są z reguły wielokrotnie lepsze..... dlatego z semi syntetykiem można 1:40 spokojnie Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarOr Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 nom ja do swojego ogara lałem 1:30 mixol rzecz jasna.a jak docierasz to proponuje trawol 2t albo jakis tani olej z orlena (i tak bedzie lepszy od mixola) i taki olej bym lal tak jak mixol w standardzie (przy docieraniu) pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi