mecglider Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 (edytowane) Witam Wszystkich. Wybieramy sie wraz z malzonka na wypad wakacyjny :icon_razz: Obecnie mieszkamy w Belgii wiec stad bedzie sie zaczynac nasza trasa - konczyc sie bedzie w naszym rodzinnym miescie Gliwicach. Z grubsza trasa ma przebiegac przez kraje poludniowej Europy: START: BELGIA BRUKSELA - przez NIEMCY az do AUSTRII (widokowe trasy przez Alpy)- dalej do WLOCH (WENECJA, VERONA w kierunku RZYMU) dalej- prom na KORSYKE - i prom na SARDYNIE - prom do PALERMO na SYCYLII (prom w nocy zeby mozna bylo przespac sie w kajutach i odpoczac )- trasa do BARI potem - prom do PATRAS W GRECJI (prom-noc-kajuta-odpoczynek) - trasa na poludnie w kierunku miasta KALAMATA az do ATEN - z ATEN przez SALONIKI do - SOFII w BULGARII -dalej do BUKARESZTU w RUMUNII - dalej BUDAPESZT WEGRY - przez BRATISLAVE na SLOWACJI - az do WIEDNIA w AUSTRII - i powrot do POLSKI :banghead: Z grubsza tak to wlasnie mialo by wygladac :) oczywiscie trasy miasta do uzgodnienia i modyfikacji :)a tak trasa mniej wiecej przedstawia sie na mapie Czesc PierwszaCzesc DrugaCzesc trzeciaCzesc czwarta Jako ze my startujemy z Brukseli a nie z Polski, punkt "zbiorki" mozna umowic gdzies po drodze w okolicach Austrii - tych tras chyba nikt nie chce przegapic :) Podsumowanie:Trasa: okolo 6 tys km (z Brukseli, ale z Polski do Austrii pewnie tyle samo wyjdzie)Data: Miedzy 19 lipca a 18 sieprnia zalezy jak sie dostanie urlop :(.Czas podrozy: okolo 12-14 dniNoclegi: 11-13 Promy: 4-5 Kosztorys w trakcie przygotowania. Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do dyskusjii :) Marcin & Marta Ps. Nie wiem kompletnie czy to ma jakies znaczenie... ale mamy po 27 lat i lecimy Honda VFR800 :)moj gadulec: 266176 pozdrawiamy M&M Edytowane 12 Maja 2008 przez mecglider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kjujik Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 ---ciach---a tak trasa mniej wiecej przedstawia sie na mapie Czesc PierwszaCzesc DrugaCzesc trzeciaCzesc czwartaJako ze my startujemy z Brukseli a nie z Polski, punkt "zbiorki" mozna umowic gdzies po drodze w okolicach Austrii - tych tras chyba nikt nie chce przegapic :biggrin:---ciach---Zerknąłem na temat bo wyprawa na Sycylię to dla mnie pieśń przyszłości - no bez przesady, chcę w następnym roku tamże się przejechać ale mam jedno pytanie co do tematu: Czy lupę do zamieszczonych map wysyłasz kurierem czy Pocztą Polską ? pzdrkjujik Cytuj Od urodzenia skazany na sukces, a jesli teza o zaostrzaniu sie walki klasowej w miare postepu socjalizmu jest prawdziwa,to w przyszlosci takze na wiezienie. :bigrazz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BU?KA Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 (edytowane) Wróciłem w piątek z Grecji. Dojazd prowadził przez Słowację, Węgry, Rumunie (FUCK, nigdy więcej) oraz Bułgarię (dzieje się tam wiele, ale remontów chyba jeszcze długo nie ukończą). Po Rumuni i Bułgari my oraz nasze motocykle ( Bandit 650 S, Honda VFR 800i) miały takie "miłe" wspomnienia że z przyjemnoscią wykupiliśmy bilety na prom do Włoch (do Ancony). Powrót przez Włochy (dośc drogie autostrady i raczej zatłoczone), Austrie, Słowacje, Czechy (przejscie przez Czeski Cieszyn). Jeśli kiedyś znow wpadne na pomysł wyjazdu do Grecji to wyłacznie będe się trzymał cywilizowanych państw ze wspaniałymi ROWNYMI drogami. Pozdrawiam !!! Edytowane 25 Maja 2008 przez BU?KA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jac Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Wróciłem w piątek z Grecji. Dojazd prowadził przez Słowację, Węgry, Rumunie (FUCK, nigdy więcej) oraz Bułgarię (dzieje się tam wiele, ale remontów chyba jeszcze długo nie ukończą)....Pozdrawiam !!! Czesc,A co z ta Rumunia nie tak. Moze po prostu pojechaliscie drogami "żółtymi", lub nie daj Bóg "białymi" :) ? Wtedy rozumiem, ale jesli coś innego niemiłego Was spotykało, to podziel się z inymi swoimi opiniami z Rumunii i Bułgarii. pzdrJac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BU?KA Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Rozchodzi się o drogi. Nawet te główne wyglądały jak poligon. Albo remonty ... na odcinkach chyba po 20 kilometrów. Na ta chwilę można tam polecieć ale jakimś lekkim enduro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joajer Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Ja jechałem przez Rumunię w 2003r Arad, Deva, Sibiu, Rimnicu Vilcea, Pitesti, Bucuresti, Giurgiu i drogi mnie miło zaskoczyły, były super, za wyjątkiem miast, tam było tragicznie, wyjechałeś z miasta i znowu ok, za wyjątkiem odcinka Bucuresti-Giurgiu tam było trochę połatane. Teraz pojadę znowu i mam nadzieję że będzie tylko lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegathedog Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 (edytowane) "Czas podrozy: okolo 12-14 dni" Dość ambitne przedsięwzięcie. W zasadzie na zobaczenie czegokolwiek to nawet nie będzie czasu.Ja planuję podróż na Sycylię przez Korsykę i Sardynię z powrotem do Polski przez całe Włochy.Mam na to jednak 3 całe tygodnie.W wakacje trzeba oprócz jazdy jeszcze odpocząć. Wg tego ile ty chcesz przejechać wychodzi,że dziennie musisz robić ok.430km, czyli jakieś min.5-6h w siodle.Doliczając do tego podróże promów (na prom z Cagliari do Palermo,który płynie 11h trzeba poświęcić 1dzień, do tego taki prom odpływa co 4dni,więc trzeba być na czas).Czyli wychodzi,że mając 14dni tak naprawdę będziesz miał ich 13 czyli średnio musisz robić ok.460km. Odpoczywając po drodze nawet marne 3dni bez jazdy, to wychodzi,że musisz zrobić 600km dziennie.Biorąc pod uwagę,że przez 3 dni bedziesz w stanie zrobić 1000km, to i tak średnia odległość jaką będziesz musiał dziennie pokonywać to ok.430km. Moim zdaniem zbyt dużo. Na twoim miejscu odpuścił bym Grecję albo wziął dłuższy urlop.Nie mówię,że nie da się tego zrobić, ale napewno na takich wakacjach będzie ciężko wypocząć. Życzę powodzenia i czekam na relację z podróży. Ja jadę albo pod koniec czerwca albo we wrześniu.W sezonie najdrożej i najwięcej ludzi. Edytowane 25 Maja 2008 przez Vegathedog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecglider Opublikowano 27 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Zerknąłem na temat bo wyprawa na Sycylię to dla mnie pieśń przyszłości - no bez przesady, chcę w następnym roku tamże się przejechać ale mam jedno pytanie co do tematu:pzdrkjujik cz.1cz.2cz.3 cz.4 teraz chyba bedzie dobrze.Plany troche sie zmieniaja,napodroz bedziemy miec zamiast 12-14 dni 17-19 dni :)druga zmiana to najprawdopodobniej pojedizemy w odwrotna strone tzn. z Belgii do Gliwic i potem w/g trasy od cz.4 do cz.1 w nast tyg bede mial wiecej czasu to napisze cos wiecej :banghead: co do trasy: zdjaje sobie sprawe ze nie jest krotka, ale niechemy wypoczywac wszedzie i zwiedzac wszystko... tylko poszczegone bardziejinteresujace miejsca. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecglider Opublikowano 18 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 (edytowane) czesc. nie mialem czasu zabardzo by sie rozpisaywac na temat wyprawy ale sklecilem filmik z trasy 7C 15 min po 7C :) FIlmik nie powala, bo krecony aparatem fotograficznym, do tego po wrzuceniu na serwer zostal jakos dziwnie skompresowany i jeszcze bardziej stracil na jakosci.... tak czy siak milego ogladania :) FILMIK Z TRASY 7C jak znajde jeszcze czasu troche tozrobie z pozostalej czesci trasy Edytowane 18 Lutego 2009 przez mecglider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazzi Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 fajny filmik , gratuluje wyprawy :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi