Aprilia RS250 Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Witam...mam ( znowu :bigrazz: ) problem z Aprilią RS 250 - silnik 2T w układzie V , zapłon elektroniczny, dwa gaźniki sterowane elektronicznie , chłodzony cieczą.Problem polega na tym , że silnik gdy jest zimny wszystko jest OK. Rozgrzany - nie ma mocy w zakresie 1.500 - 3.000 obr. jest problem z ruszeniem spod świateł bo motor muli i dusi się ( trzeba dodać gazu na 6 - 7 tyś. i ruszać na półsprzęgle). Gwałtowne dodanie gazu do oporu powoduje nawet zgaśnięcie motocykla. Po przekroczeniu 3 -4 tyś obr. nie ma problemu motor śmiga jak zawsze , kręci się do 13 tyś. obr. wyciąga 200 km /h. Gaźnik wyjmowany i czyszczony kilkanaście razy, zawory wydechowe OKNowe świece NGK platynowe , nowe fajki NGK i przewody zapłonowe. Włączenie ssana przy ciepłym silniku powoduje spadek o 500 obrotów , ale motor dużo lepiej wkręca się na obroty. Sam już "głupieję" gdzie szukać przyczyny.Kolor izolatora świecy jest brązowy , wewnętrzna część obsady świecy ( gwintu) ma kolor czarny)Świece zazwyczaj są mokre/wilgotne - prawdopodobnie olej. Silnik smarowany dozownikiem - olej Castrol Power1 R2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McSb Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 (edytowane) miałem dosłownie identyczną sytuacje przy moim hyosungu 4t. 2 gazniki, V-ka. Pomogła synchronizacja gaznikow, zwiekszenie poziomu paliwa na plywakach i iglicach oraz regulacja.. Edytowane 12 Maja 2008 przez McSb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubus2905 Opublikowano 13 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 wyglada na zamalo paliwa dysze iglice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 13 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 ale zimny jest ok dopiero jak sie rozgrzeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Ja akurat nie mialem okazji sie z tym spotkac ale z kumplem z klasy rozwiazywalismy ten problem jak zimny ruszal ok jak cieply na luzie mozna bylo go wkrecac ale jak prubowalo sie ruszyc to ja nie moglem ruszyc trzeba bylo wkrecic na 6tys i na pol sprzegle jak sie ruszylo to ok. Okazalo sie ze byla za nisko polozona iglica. Jest to motocykl rs125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizmucik Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Sprawdź dysze albo iglice ew, poziom paliwa w pławakach wygląda to na zbyt malo paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi