MłodyWilk22 Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Panowie pomocy :) Koleżanka w/w sprzęt ma już 3 sezon. Ostatnio była na zlocie w Warszawie i koleżanka jadąca za nią ponformowała ją, że motocykl zaczał dosyć nieźle dymić.Nawet na postoju przy 5 tyś obr/min pojawie się czarne dymienie.kolejnym objawem tego jest wzrost apetytu na olej i to znaczny. Jadąc na zlot do Warszawy(z Zielonej Góry ) na 1000km silnik wsysnął 1,5 litra. Wiem, że ten model wsysa benzynę popijajac olejem, ale 1,5 litra na 1000km to chyba lekka przesada... Musiał do tej pory wsysac mniej bo mówiła to z przejęciem :(Na mocy ponoć nie stracił i pali na dotyk jak dawnej. Powiedzcie gdzie szukac przyczyny i co sprawdzić :banghead: Mi nasuwa się kilka rzeczy:- uszczelniacze na prowadnicach zaworów,- pierścienie,- zatkana odma,- podparte zawory lub zawór(ale to raczej nie ma wpływu na branie oleju). Najlepiej by było pomiarzyć ciśnienia na cylindrach, ale kurcze nie ma do tego osprzętu...Wykrece swiece - może po nich dowiem się chociaż który cylinder umiera... Mile widziane wszelkie sugestie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 W samochodach pojawienie sie nagłego dymiania = uszczelka głowicy... jadnak tu raczej można sobie to drować, generalnie to chyba lepiej w czarnoksieznika sie nie bawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Breżniew Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Jak dymi na czarno to oznacza za bogatą mieszankę. Bogata mieszanka z kolei powoduje często przedostawanie się wykroplonej benzyny do oleju powodując jego rozcieńczenie i tym samym większa ilość oleju zostaje spalona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 moze troche glupie z mojej strony, ale czy ta kolezanka majac motocykl juz 3 sezon serwisowala go jakos, wymieniala olej ? Jezeli wymieniala to jaki zalewala ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 12 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Nie wiem, bo nawet tego motocykla jeszcze nigdy nie widziałem :icon_razz:Ma przyjechac w sobotę i mam zerknąć do sprzęta bo dziewczyna jest z deka podłamana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi