sq9mda Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Witam wszystkich.Jak w temacie, co sadzicie o regulatorach napięcia typu ZAMIENNIK, proszę o wszystkie za i przeciw.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 Witam wszystkich.Jak w temacie, co sadzicie o regulatorach napięcia typu ZAMIENNIK, proszę o wszystkie za i przeciw.PozdrawiamMoze cos wiecej napisz... Czy to sa reglery robione przez Pana Kazia, czy przez jakas konkretna firme. W sumie regler to nie jest wielka filozofia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 Witam wszystkich.Jak w temacie, co sadzicie o regulatorach napięcia typu ZAMIENNIK, proszę o wszystkie za i przeciw.Pozdrawiam A co sądzisz Ty o łańcuchach napędowych typu zamiennik, klockach hamulcowych, filtrach oleju czy filtrach powietrza ? To tak jak z zamiennymi pompami wody do samochodu niektóre są lepsze niż oryginały bo producent ominął błędy konstrukcyjne. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 uważam ze zamiennik dobry może być lepszy i tańszy niż oryginał ;] ale trzeba zrobić rozeznanie rynku ;] Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mda Opublikowano 4 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 Sorki ale nie wiem (Piotrze) co sądzić o zamiennikach do motocykli, wiem za to jak wygląda sprawa z samochodami bo naprawiam je od 25 lat!! Elektronika to nie moja dziedzina więc pytam, za to temat napraw blacharskich i lakiernictwa znam doskonale.Dlatego pytam jeszcze raz, czy elektronika typu ZAMIENNIK jest warta uwagi. Proszę o wymianę doświadczeńPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 warta! ale zależy co masz na oku! daj linka Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 Od kilku lat stosuję zamienniki Ducati Energia i nie ma reklamacji ale wystrzegam się wyrobów chałupniczych. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mda Opublikowano 4 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 Hi Qpa, chodzi mi o cenę i trwałość :buttrock: A raczej o stosunek ceny i jakości :banghead: moja bryka to staroć ale jakoś ją lubie. Może sie starzeje????? :wink: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Wszyscy sie niestety starzejemy.Jak jestes na wyspach to dlaczego nie kupisz jakiejkolwiek uzywki ? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mda Opublikowano 5 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Motocykle o pojemności 400 cc są mało popularne na wyspach, stąd też ceny używek są wysokie. Nowy kosztuje w Anglii ok 80 funtów plus przesyłka do Irlandii. Zamiennik w Polsce 160 złotych i dlatego właśnie zadałem to pytanie na forum. Mój regler jeszcze działa, aczkolwiek po porównaniu parametrów z serwisówką muszę już myśleć o innym :( Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R2D2 Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Regler albo dziala prawidlowo albo nie dziala , choc jest przypadek kiedy jak padnie jedna faza , to laduje za slabo.Jakie masz objawy ? piszesz ze parametry sa niezgodne z serwisowka .Moze bareria juz kaput albo styki zeżarte jak to w UK czesto bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mda Opublikowano 5 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 To nie do końca jest tak jak piszesz, ładowanie akumulatora jest ale na dolnej granicy (13,8-14,1) oczywiście mierzone z obciążeniem. Fazy alternatora sprawdzone jest ponad 80V przy 5000 obr/min. Za to pomiar rezystencji regulatora jest nie zgodny z serwisówką. Serwisówka mówi jasno że jeżeli parametry są inne należy regler wymienić na nowy. Na razie jeżdżę, ale......Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R2D2 Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 pomiar rezystancji moze zalezec od temperatury , ile ma byc i ile jest ? Jezeli nie jest napisane to pomiarow nalezy dokonac przy 20-25 stopniach Celsjusza.jakim przyrzadem to mierzyles ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mda Opublikowano 5 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Miernik elektroniczny średniej klasy. Ma być 3,5 a jest 2,4 (pisze z pamięci) fakt faktem że wartości są niższe.Problemów na razie nie ma ale nie lubię niespodzianek (zwłaszcza na autostradzie w drodze do pracy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Regulator może być trochę zepsuty. W mojej CJ250T regulator zbyt ochoczo redukował napięcie. Pomogły 4 diody szeregowo na przewodzie pomiarowym.Twoimi rezystancjami bym się nie przejmował. Regulator nie jest żadnym precyzyjnym ustrojstwem. Jeśli działa prawidłowo i nie grzeje się zdecydowanie za mocno to nie ma co go ruszać. Poza tym jeśli masz u siebie ten układ o jakim myślę to głównymi kryteriami doboru nowego regulatora będzie jego moc i obudowa (która musi dać się zamontować bez problemów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi