Adam M. Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 To co tam jest na tym stojanie jak nie uzwojenia ???Ale rozejrzenie sie za dobra uzywka moze byc najlepszym wyjsciem. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 Adam, w japonczykach czesto nie ma uzwojen stojana tylko magnesy trwale ale nie jest to oczywiscie regula, nie pamietam dokladnie jak jest w wirowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirx11 Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 Ja po przeczytaniu tego wszystkiego, tzn sugestii a także tego co juz zostało zrobione, sprawdzone i wyeliminowane, a na dodatek wziąwszy pod uwagę fakt że ta awaria występuje po wizycie w serwisie gdzie własnie robiono rozrusznik, że w przyczyna jest włśnie w nim. Ja od kilku lat naprawiam silniki szeregowe prądu stałego(także te z magnesami na stojanie zamiast cewek)i wiem że jeżeli taki silnik bez obciążenia leci swobodnie ale pod obciążeniem nie ma siły to przyczny są dwie: uszkodzony wirnik lub stojan. Chodzi o CZĘSCIOWE zwarcie wewnątrz uzwojenia. Takie częsciowe zwarcie włśnie powoduje że na luzie to on sobie leci ale ma przez to zwarcie włśnie słabą moc. Albo warsztat coś niechcący przy montażu uszkodził, lub co gorsza podmieniono Ci wirnik. Jest jeszcze możliwa opcja o której ktoś tu już pisał że jedna para szczotek nie dolega do komutatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi